„Není nárok na účet v kryptoměně.“ Stanjura zmateně hájil rušení účtů kryptobyznysu

30.06.2023 15:40  Během čtvrtečních interpelací ve sněmovně došlo i na téma kryptoměn. Poslanec Marek Novák vyčetl ministru financí Zbyňku Stanjurovi, že vládní většina brání projednání novely zákona v oblasti práva na bankovní účet pro podnikatele. Tím by prý přestal být pro řadu fintech a kryptofirem problém založit si u místních bank účet. Všechny velké banky v Česku odmítají vést firmám z oblasti virtuálních měn konta. Ministr jejich praktiky hájil. Při svých slovech ale spletl, co je jádrem problému.

Týden v kryptu: Rostoucí Bitcoin s sebou vzal i žabáka PEPE, ten hlásí růst o 70 procent

26.06.2023 17:31  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

BlackRock posiluje v kryptu, žádá o povolení zřídit bitcoinový fond

16.06.2023 14:20  Největší správce aktiv na světě, americká společnost BlackRock, zažádal o povolení zřídit bitcoinový burzovně obchodovaný fond . Firma plánuje používat jako uschovatele kryptoměnovou burzu Coinbase, píše agentura Reuters s odvoláním na dokumenty pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy .

Jak nakupovat kryptoměny, když padají ceny? Sázíme hlavně na Ethereum, říká investor

13.06.2023 23:40  Situace na trhu kryptoměn je bez přehánění brutální. Po žalobách americké Komise pro cenné papíry na dvě velké burzy Coinbase a Binance padá spousta projektů o desítky procent a investoři přišli o desítky miliard dolarů. Do čeho v takové době vložit peníze? „Jsme v zajímavé situaci, kdy tu máme jednu extra volbu. Je to blockchain, který má velkou trakci, spoustu vývojářů a je decentralizovaný,“ popisuje v rozhovoru pro podcast KryptoSpace investor Adam Kracík. „To je hrozně výjimečná situace, protože najednou nemusíte vůbec řešit, co dál, protože vaše jádro portfolia může úplně klidně dělat Ethereum,“ říká.

Český startup Qerko testuje možnost platit v restauracích bitcoinem

13.06.2023 12:30  Česká platební aplikace Qerko, která umožňuje zákazníkům platit v restauracích naskenováním QR kódu přímo od stolu, nově spustila možnost zaplatit za útratu bitcoinem. Služba zatím běží v testovacím módu a je potřeba ji v mobilní aplikaci zapnout. Dostupná je ale všem. Díky této funkci je teď možné platit kryptoměnou ve více než tisícovce českých restaurací.

Týden v kryptu: Útok amerických úřadů spustil pády kryptoměn, ceny klesají o desítky procent

12.06.2023 15:10  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. Text vznikl ve spolupráci s Kryptospace.cz.

Inflace zůstane nad dvěma procenty a venture kapitál poteče do bitcoinu, řekl v Praze Saylor

10.06.2023 00:00  Jeden z nejvýraznějších propagátorů bitcoinu poprvé vystoupil v Evropě jako konferenční řečník. Spoluzakladatel americké byznysově-analytické společnosti MicroStrategy Michael Saylor na letňanské bitcoinové akci BTC Prague řekl, že světové ekonomice nevěští v důsledku činů centrálních bankéřů jednoduchou budoucnost. Bitcoin naopak bude podle Saylora po tažení amerických regulátorů proti kryptoměnovým burzám Coinbase či Binance v konečném důsledku v mnohem lepší kondici. „Je to drahá a bolestivá lekce pro všechny, kteří před bitcoinem upřednostňovali nejrůznější tokeny a alternativní virtuální měny,“ komentoval miliardář.

Zbytečnost, nebo zabiják bank? Kam míří decentralizované finance

07.06.2023 18:21  Pro generaci, která ještě musela všechno vyřizovat v kamenných pobočkách banky, to může být jen těžko představitelné. Na blockchainu vzniká unikátní systém, který má za cíl podrazit nohy finančnímu systému, jak ho známe. Vývojáři vytvářejí aplikace, přes které si můžete půjčit, můžete na nich směnit vaše kryptoměny či digitální dolary nebo investovat do různých projektů. To vše bez bank, brokerských společností či kohokoli dalšího. Stačí jen program umístěný přímo na blockchainu, který navíc často přináší zajímavé výnosy. Nebo aspoň vynášel.

Americké úřady žalují další kryptoburzu. Coinbase měla umožnit obchody s cennými papíry

06.06.2023 21:21  Americká Komise pro cenné papíry a burzy žaluje den po Binance i konkurenční kryptoměnovou burzu Coinbase. Viní ji z porušení amerických pravidel pro cenné papíry. Akcie Coinbase obchodované na americké burze ztrácejí přes 13 procent.

Největší kryptoburza Binance čelí žalobě. Její šéf to odmítá, bitcoin v reakci klesá

06.06.2023 00:00  Americká Komise pro cenné papíry a burzy žaluje největší kryptoměnovou burzu Binance a jejího zakladatele a šéfa Changpeng Zhaa. Viní je z porušení federálních zákonů o cenných papírech. S odkazem na soudní záznamy o tom informuje agentura Reuters. Největší kryptoměna bitcoin v reakci oslabuje. Burza obvinění odmítá.

Týden v kryptu: Další bull run přijde z Číny. Vznikl plán na digitální euro

05.06.2023 13:30  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

Utajená sázka na krypto. Jak se Bhútán pustil do nejistého těžebního byznysu

03.06.2023 09:20  Žádné dítě jim neuniklo. Všechny ty klasické, tu a tam do disneyovského hábitu zahalené pohádkové příběhy, v nichž figurují tajemná horská království, hemžící se draky, kteří střeží zlatý poklad důkladněji než vlastní oko v hlavě. Romantické iluze, které odcházejí spolu s dětským věkem… anebo ne? Jak ukázaly účetní záznamy několika nedávno zbankrotovaných amerických bank, tato idea rozhodně není mrtvá. Jen ten hřmící drak se třepotá pouze na státní vlajce království leží na neprostupných svazích Himálaje, a poklad sestává, světe div se, z Bitcoinů. Vítejte v Bhútánu, první „kryptomonarchii“ světa. Téma vyšlo na Info.cz.

Praha bude týden hlavní město krypta. Přijedou zakladatel Etherea Vitalik i investor Saylor

02.06.2023 01:30  Nestává se příliš často, aby Praha přilákala tolik pozornosti a talentu v jednom oboru. V příštím týdnu se ale stane destinací číslo jedna pro kryptonadšence z celého světa. Během devíti dnů přitáhne patnáct konferencí a řadu meetupů, party a posezení tisíců milovníků Etherea, Bitcoinu, NFT a podobně. Dorazí i mezinárodní superstars, zakladatel Etherea Vitalik Buterin nebo proslulý investor do bitcoinu Michael Saylor.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.