Vtipný medvěd a šest obřích vajec. Velikonoce v brněnské zoo vrcholí

31.03.2024 13:41 /VIDEO/ Brněnská zoologická zahrada o Velikonocích ožila oslavami. Nechybí kreativní dílny pro děti, komentovaná krmení a také hra s odměnou pro každého úspěšného pátrače.

Auto narazilo v centru Brna do traverzy. Jeden z mladíků střet nepřežil

31.03.2024 13:41 Vážná dopravní nehoda zastavila v neděli kolem půl jedné hodiny ráno provoz na Sportovní ulici u Boby Centra v Brně. Řidič vozidla Audi nezvládl řízení a havaroval. V autě seděli tři mladí muži, jeden z nich na místě zemřel.

Unikátní výhled na Brno? Kohoutovické Grand Prix se v květnu otevře lidem

31.03.2024 08:33 V brněnských Kohoutovicích lidem zdarma zpřístupní bývalou vyhlídkovou kavárnu Grand Prix. Zájemci mohou kohoutovickou dominantu navštívit 18. května díky akci Open House Brno 2024. Tento týden o tom informovali představitelé městské části.

Od chemoterapie k soubojům nad grilem. Danny z jihu Moravy bojuje s rakovinou

30.03.2024 21:43 Boj se zákeřnou nemocí a zároveň souboje nad grilem v televizní reality show. Právě do toho se pustil Dan Kordula z Nového Poddovorova na Hodonínsku. Zákeřnou chorobou je rakovina.

Brno žije americkým kosmickým zázrakem. Výstaviště láká na vesmírnou výstavu

30.03.2024 21:43 Unikátní sbírka skafandrů i reálné modely vesmírných lodí, raketoplánů a orbitální stanice. Na výstavišti v Brně se koná až do 1. září originální výstava s názvem Space Mission. Ta vznikla ve spolupráci s americkou NASA. 

Hrad Špilberk ožil Velikonocemi. Děti hledaly obří zakutálená vajíčka

30.03.2024 16:40 /FOTO/ Velikonoce rozproudily areál hradu Špilberk. Bílá sobota přitáhla na akci spousty návštěvníků, kteří se vydali po stopách nemotorného kuřátka. To totiž potřebovalo pomoci s vymalováním obřích vajec poztrácených po celém hradu. Program odstartoval už ve čtvrtek 28. března a potrvá do pondělí 1. dubna.

Místo modrého nebe jen šeď. Oblohu nad jižní Moravou zahalil saharský prach

30.03.2024 12:03 Předpověď na velikonoční víkend slibovala modré nebe. Místo toho se ale slunce schovalo za šedivý povlak. Může za to saharský písek, který do Česka doputoval z daleké Afriky. 

Na D1 havaroval náklaďák. Řidič zasypal oba směry dálnice zeleninou

30.03.2024 12:03 Na 138. kilometru D1 ve směru na Brno došlo v sobotu 30. března k dopravní nehodě, při které nákladní vozidlo narazilo do středových svodidel. Při tom se vysypal náklad převážené zeleniny, a to do obou směrů dálnice. Oznámení o nehodě přijala policie krátce před třetí hodinou ráno.

Posprejovaná „hora“ Atomof. Okolí tratě za miliardy u Adamova ničí vandalové

30.03.2024 07:20 /FOTOGALERIE/ Jako obří malířské plátno pojali sprejeři okolí draze modernizované železniční trati mezi Brnem a Blanskem. Vyřádili se zejména poblíž Adamova. Dopadnout se jich daří minimum.

Hrázný z Brněnské přehrady: Lidé si neváží toho, že mají kousek za domem vodu

30.03.2024 07:20 Jako hrázný pracuje už přes dvacet let. Nejen Brněnskou přehradu, ale i útroby její hráze zná padesátiletý Petr Hahn nazpaměť. V rozhovoru pro Brněnský deník se rozpovídal například o tom, jak zlepšující se kvalita vody láká k přehradě čím dál více lidí. Spousta z nich si ale podle něj bohužel přírody v blízkosti města neváží.

Velikonoce na zámku ve Valticích nabízí kraslice, prohlídky i zelené pivo

29.03.2024 21:23 Velikonoce na zámku lákaly už první den do Valtic návštěvníky nejen z blízkého okolí, ale také z Čech, Slovenska, Rakouska a na nádvoří byla dokonce slyšet i polština. Příchozí odkudkoli však nejdříve přivítal velikonoční jarmark s pestrou nabídkou pro všechny smysly i s dobovým kolotočem.

Ručně psaná skripta muž daroval brněnské technice. Jsou stará sto let, podívejte

29.03.2024 11:11 Příjemné překvapení zanechal neznámý muž archivářům na recepci rektorátu Vysokého učení technického v Brně. Součástí několika objemných knih, které přinesl, byla i ručně psaná skripta strojařiny. U nich zjistili, že pochází pravděpodobně z let 1911 až 1913, a jsou tak jedním z prvních dokumentů historie univerzity.

Největší zájem je o Turecko, říká o odletech z Brna Miroslav Kubáč z Čedoku

29.03.2024 06:31 /ROZHOVOR/ Jihomoravané jsou skvělí cestovatelé a dávají přednost kvalitním hotelům, říká ve velkém rozhovoru pro Deník jeden z ředitelů cestovní kanceláře Čedok Miroslav Kubáč. Z Brna nejčastěji vypravují letadla do Turecka, oblibě se ale těší také portugalská Madeira.

VIDEO: Nové otisky v Chodníku slávy v Brně, mezi oceněnými je Němec či Daňhelová

28.03.2024 16:20 /FOTOGALERIE/ Šestice umělců má nově otisk rukou v Chodníku slávy v Lidické ulici v Brně. Všichni jsou spojení s městským divadlem. Slavností okamžik zachytil fotograf Deníku, podívejte se. 

Požár na Rumišti v Brně u soudu: Zabít jsem je mohl už dřív, řekl obžalovaný

28.03.2024 16:20 /AKTUALIZUJEME/ Okolnosti loňského požáru v domě v brněnské ulici Rumiště, kde pobývali squateři, začal ve čtvrtek rozplétat Krajský soud v Brně. Státní zástupce obžaloval z pokusu o vraždu osmatřicetiletého Krzysztofa Antoniho Buglu, který měl požár založit úmyslně. Obžalovaný původem z polské Ratiboře ale vinu přiznal jen částečně.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.