Motosalon v Brně doplňuje burgerový festival. Lidé ochutnají hmyz i pštrosí maso

29.02.2024 23:31 /VIDEO/ Exotickými burgery, například s pštrosím masem, lososem či hmyzem, ale i klasikou se snaží u motorkářů na letošním Motosalonu na brněnském výstavišti zabodovat čeští výrobci. Na ploše o průměru sto dvaceti metrů ikonického pavilonu Z se jich sešlo bezmála třicet.

Šance pacientům po poranění mozku. V Brně vzniklo první oddělení navazující péče

29.02.2024 23:31 Šanci k lepšímu zotavení po poranění mozku nabídne pacientům nové oddělení SurGal Clinic v Brně. Vedení kliniky ve čtvrtek spustilo provoz pracoviště Navazující intenzivní neurorehabilitace. To je první v celé republice. Cílem je mimo jiné prokázat důležitost tohoto oddělení a pomoci jej rozšířit do všech regionů.

Pozdrav z Afriky. Na jižní Moravě se může objevit písečný prach ze Sahary

29.02.2024 23:31 V Česku se může v pátek odpoledne a večer objevit písečný prach ze Sahary. Jemný poprašek podobný pylu by mohl být ve srážkách, které meteorologové očekávají. Lidé ho pak uvidí například na okenních parapetech nebo sklech aut. Na facebooku o tom informoval Český hydrometeorologický ústav .

Konec jedné éry. Špatné parkování v Brně bez lístečku na autě, bude nový systém

29.02.2024 18:50 /VIDEO, ANKETA/ Papírový lísteček s nápisem Městská policie Brno za stěračem auta. Do února 2024 znamení, že jste špatně parkovali a čeká vás placení pokuty. Dosavadní známý systém ale teď v Brně končí. Od 1. března letošního roku totiž strážníci zavádějí novou metodu, jak budou udělovat pokuty a jak je mohou lidé platit.

Koloběžka v koruně stromu: bizardní podívaná překvapila Brňany

29.02.2024 18:50 /FOTO/ V koruně stromu na Gorkého ulici v Brně visela koloběžka. Nezvyklá podívaná překvapila ve středu v blízkém parku kolemjdoucí ženu, která upozornila strážníky.

Motorka za dva a půl milionu bude jediná v Česku. Majitel si ji odveze z Brna

29.02.2024 18:50 Na světě jich je pouze osmadvacet kusů, většina z nich v Americe. Závodní motorka Indian Challenger RR vychází z konstrukce civilní motorky, je silnější, má větší objem, ale je o sto kilo lehčí. Stroj přivezli na brněnské výstaviště představitelé americké značky Indian Motorcycle, kde ji v pátek prodají nejvhodnějšímu zájemci. O sběratelský kousek za dva a půl milionu jich usiluje hned několik.

Místo dresu oblek. Lidé si užijí další ročník Sportplesu v Brně

29.02.2024 18:50 V Brně se bude konat pátý ročník akce SPORTPLES, na které se setkají sportovní kluby i nadšenci, aby společně oslaví vrchol sportovní i plesové sezóny.

Loňští vítězové Czech Grand Design vytvořili v Moravské galerii designové nebe

29.02.2024 18:50 /FOTOGALERIE/ Lidé se mohou od čtvrtečního večera zajít do brněnské Moravské galerie na výstavu loňských vítězů ceny Czech Grand Design Terezie Lexové a Štěpána Smetany. Svou expozici s názvem Out of the Blue budou v prostorách Uměleckoprůmyslového muzea galerie vystavovat do ledna 2025.

David Matásek na Motosalonu v Brně: Suchý mráz nevadí jezdci ani vespě

29.02.2024 18:50 Velkým milovníkem motorek je herec David Matásek. Muž, který proslul rolí Kendyho v sérii o Básnících nebo je nyní známý rolí v seriálu Polda, na ní jezdí v jakémkoliv ročním období.

Janáčkovo kulturní centrum v Brně: Úřad zrušil zadávací řízení

29.02.2024 13:40 Zadávací řízení na Janáčkovo kulturní centrum v Brně zrušil ve čtvrtek Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Stavba za 2,4 miliardy korun měla podle plánů města začít už letos.

Tipy na víkend v Brně a okolí. Výstaviště zaplní motorkáři, dorazí známé tváře

29.02.2024 13:40 První březnový víkend zaplní brněnské výstaviště motorkáři v rámci veletrhu Motosalon. Dorazí známí herci, a to konkrétně David Matásek a Vladimír Polívka. Zábavný park VIDA zase obsadí roboti. Lidé si popovídají s robotickou recepční nebo zažijí nevšední přehlídku. 

Narozeniny 29. února, jednou za 4 roky. Lidé z Brna a okolí řekli, jak je slaví

29.02.2024 13:40 /FOTO/ Datum devětadvacátého února svítí v kalendáři jednou za čtyři roky. To je pech, když má člověk zrovna narozeniny! Deník oslovil několik lidí z jižní Moravy, kteří se v tento den narodili a vyzpovídal je. Se čtenáři se podělili o fotografie z rodinného archivu. Redakce oslavencům přeje pevné zdraví, dobrou náladu a pohodu.

Novinka od Harley Davidson v Brně: představili závodní speciál od Pepy Sršně

29.02.2024 13:40 /FOTO, VIDEO/ Čtyři letošní nové modely představuje značka Harley Davidson na Motosalonu, který se koná od čtvrtka do neděle na brněnském výstavišti. Jejich stánek se nachází v pavilonu P.

Hrozba kolon mezi centrem Brna a dálnici D2: začnou opravy Hněvkovského ulice

29.02.2024 08:20 Díry různé velikosti se objevují na silnici v brněnské Hněvkovského ulici. Řidiči jedoucí po této frekventované cestě se v příštích týdnech dočkají zlepšení.

VIDEO: Přijímačky nejlépe zvládají žáci z Bakalova nábřeží v Brně. Deník ví proč

29.02.2024 08:20 /REPORTÁŽ/ Žáci ze základní školy na brněnském Bakalově nábřeží mají nejlepší výsledky z testů na střední školy z matematiky a češtiny napříč školami v okrese. Proč tomu tak je? Redaktorka Deníku se právě do této školy vydala na hodinu matematiky i češtiny, aby to zjistila. Deník také získal zajímavá data, která ukazují, jaké úlohy dělají žákům z této školy problémy a jaké naopak s přehledem řeší. Tuto tabulku najdete na konci článku.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.