Znečištění ovzduší v Židlochovicích. Studenti měřili s profesionálními přístroji

30.04.2024 14:50 /FOTO/ Během středy a při osmé hodině večer naměřili studenti v jihomoravských regionech nejhorší průměrné výsledky znečištění ovzduší. Zapojili se účastníci z Vyškova, Znojma a Židlochovic. Na místech, kde žijí, dávají nyní dohromady závěrečnou monitorovací zprávu. V úterý na to upozornili zástupci kraje.

Moderna na trati mezi Brnem a Střelicemi. Staré vlaky nahradil nový RegioPanter

30.04.2024 14:50 Cestující mohou od úterý 30. dubna na kolejích spatřit nové bezbariérové vlaky RegioPanter. České dráhy je ve spolupráci s Jihomoravským krajem nasadily na linku S4 z Brna do Střelic. Nahradily tím starší motorové vlaky a podle národního dopravce mají zjednodušit cestování pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace.

S kuklami a obušky se vloupali do bytu v Brně. Nebyl jsem tam, tvrdil obžalovaný

30.04.2024 14:50 /VIDEO/ Dvojice příbuzných se v černých kuklách a s teleskopickými obušky vloupala do bytu v Brně. Po napadených dvojice mužů požadovala peníze. Za loupež a porušování domovní svobody poslal Městský soud v Brně loni v listopadu mladšího na tři a staršího muže na čtyři roky do vězení. Oba proti rozsudku podali odvolání, o kterém v úterý rozhodoval brněnský krajský soud.

Uzavření Reissigovy bez viditelné stavby: práce pod zemí nebo jen v neděli

30.04.2024 14:50 /VIDEO, ANKETA/ Uzavřená Reissigova ulice v brněnském Králově Poli trápí řidiče. Omezuje je při odbočení ze Sportovní ulice napojené na sjezd z městského okruhu do Štefánikovy a naopak a komplikuje jim také cestu na nákup do přilehlého Tesca či Kauflandu. Především v úseku mezi ulicemi Sportovní a Poděbradovou přitom žádní pracující dělníci či výkopy zasahující do vozovky nejsou k vidění. Brněnský deník Rovnost se proto s žádostí o vysvětlení obrátil na zástupce společnosti EG.D, která v místě pokládá kabely velmi vyoského napětí a kvůli tomu jsou dané uzavírky.

Nový stavební superúřad pro Brno: město už má budovu, koupí ji za 215 milionů

30.04.2024 14:50 Za víc než 215 milionů korun odkoupí město Brno budovu v Orlí ulici. V domě dříve sídlila Česká pošta. Nákup v úterý schválili brněnští radní, definitivně o něm rozhodnou zastupitelé na svém květnovém zasedání. Do budovy se od července přesune stavební superúřad.

Doprava v Bosonohách jako na dálnici: Zachrání nás jedině obchvat, říká starosta

30.04.2024 10:41 /ROZHOVOR/ Nekonečný hluk, prašnost a přecházení přes silnici prakticky vyrovnávající nadlidský výkon. V obou směrech denně centrem brněnských Bosonoh projede až dvacet tisíc aut. Většina obyvatel proto netrpělivě čeká na výstavbu obchvatu. „Apelujeme na policisty, iniciujeme jednání na kraji i s městským odborem dopravy nebo brněnským radním pro dopravu. Tlačíme na to téma tak, abychom došli ke konkrétnímu cíli,“ vysvětluje v rozhovoru pro Brněnský deník Rovnost bosonožský starosta Martin Černý.

Zbavení se Romů: starostka Černovic ustála kontroverzní výrok, rezignaci odmítla

30.04.2024 10:41 /VIDEO/ Starostka brněnských Černovic Petra Quittová rezignovat nebude. Prohlásila to na pondělním zasedání černovického zastupitelstva. Hlasy požadující její odstoupení zněly v souvislosti s údajně diskriminačními výroky proti romské rodině, které pronesla na březnovém zastupitelstvu. Odstoupení v minulých dnech požadovali členové Romské rady v Brně.

Zákaz rozdělávání ohňů v Brně a okolí? Vatry při pálení čarodějnic jsou povolené

30.04.2024 10:41 Hasiči spolu s jihomoravským hejtmanem vyzývají k opatrnosti při dnešních oslavách. Přestože zákaz ohňů vyhlášen zatím není, je důležité při pálení čarodějnic dodržovat bezpečnostní pravidla.

MAPA: Tipy na prvomájový polibek v Brně. Prohlédněte si místa, kde kvetou třešně

30.04.2024 10:41 Polibek pod rozkvetlou třešní. Událost neodmyslitelně spjatá s 1. květnem, tedy prvním májovým dnem. Abyste tuto dávnou tradici zachovali i letos, Brněnský deník Rovnost vám přináší nápovědu. Mapu míst, kde v Brně rostou a kvetou třešně. Jestli květy na stromech ještě vydržely, už záleží na přírodě.

Nová radost pro malé i velké. Na Borodinově v Brně otevřeli nové hřiště

30.04.2024 10:41 /FOTO/ Z nového hřiště na ulici Borodinova v Brně se v těchto dnech mohou radovat velcí i malí dobrodruzi. Hrací prostranství dětem nabízí balanční prvky, hopsadlo, houpačky ve tvaru hnízda nebo molo, kde si rodina může uspořádat piknik.

Oběť stavby nové multifunkční haly v Brně. Ruší plány sportoviště za Lužánkami

29.04.2024 20:01 Nové víceúčelové sportoviště s rychlobruslařským oválem v lokalitě za Lužánkami, které vedení města Brna dalo před třemi lety vyprojektovat, nevznikne. Za přípravu projektu doposud magistrát zaplatil dva a půl milionu korun, radní ale nyní rozhodli, že dají přednost jiným investicím. Opozice si stěžuje na nedodržování koncepce sportu, podle některých vedení města postupně odloží i další plánované projekty.

Florbal Orel Brno slaví: Dorostenci U17 vybojovali mistrovský titul

29.04.2024 20:01 Sen se stal skutečností. V kategorii dorostenců U17 získal Florbal Orel Brno Řečkovice titul Mistra Orelské florbalové ligy. Po 5 letech tak získává Orel druhý titul mistra ligy a přidává celkově osmou medaili v Orelské florbalové lize.

Tanky a děla na hradě Veveří. Lidé zažili bitevní ukázky z roku 1945, podívejte

29.04.2024 15:00 /FOTO, VIDEO/ Návrat do roku 1945 zažili předposlední dubnovou sobotu návštěvníci hradu Veveří u Brna. Stali se svědky bitevní ukázky inspirovanou osudy partyzánského oddílu Olga, viděli polní lazaret se setřičkami nebo odeslali dopis vojenskou poštou.

Čebín se rozroste o nové parkoviště. Vznikne ze sutin obecních domů

29.04.2024 15:00 /FOTO, VIDEO/ Nová parkovací místa chystá pro obyvatele obce vedení Čebína. V jedné z nejstarších částí obce místní parkují na úzké silnici před domy, večer se musí vzájemně vyhýbat a leckdy místa i chybí. Plochu pro stání aut obec postaví do dvou let, bude totiž tvořená převážně ze sutin starých čebínských domů.

Dlouhá fronta v centru Brna. Čekajícím na kontrolu znamének zatančili kozáčka

29.04.2024 15:00 /VIDEO/ Na náměstí Svobody v Brně se objevil stan proti melanomu, který se stal centrem pozornosti mnoha lidí. Zájemci si v něm mohou v pondělí 29. dubna nechat bez objednání zkontrolovat svá kožní znaménka. Krátce po otevření v deset hodin dopoledne se na místě začala tvořit dlouhá fronta lidí.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.