Brazilský prezident si postěžoval papežovi na konflikt na Ukrajině

31.05.2023 19:31 Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva si dnes telefonoval s papežem Františkem. Hovořili spolu o válce na Ukrajině i ochraně životního prostředí. Uvedl to server US News.

Komentář | Stát pořád neumí jednoduše komunikovat s lidmi

31.05.2023 19:31 Dluhy a balíčky. Tyhle dvě kategorie na řadu z nás jistě působí jako oheň a voda. A když se k nim ještě přidá v jistě velké části populace ochota rychle zapomínat, vznikne z toho doslova třaskavá věc. 

Zajíček je novým prezidentem Hospodářské komory, ve vedení ODS má skončit

31.05.2023 19:31 Sněm Hospodářské komory ve středu zvolil novým prezidentem Zdeňka Zajíčka, který získal 190 hlasů. Protikandát Martin Pecina obdržel 64 hlasů. Zajíček nahradí ve funkci Vladimíra Dlouhého, který stál v čele komory devět let. 

Německo uzavřelo čtyři z pěti ruských konzulátů

31.05.2023 19:31 Německo jako reakci na omezení počtu německých státních zaměstnanců v Rusku na svém území rozhodlo odebrat pracovní povolení čtyřem z pěti ruských konzulátů nacházejících se v Německu.

Na Pardubicku havaroval vírník, dva lidé se zranili

31.05.2023 19:31 Leteckou nehodu řešily během středečního odpoledne složky integrovaného záchranného systému v Pardubickém kraji. Pád vírníku u obce Kunětice, která leží zhruba 6 kilometrů severovýchodně od Pardubic, odnesli zraněním dvě osoby. 

Čína se bude připravovat na "nejhorší možné scénáře", nařídil to Si Ťin-pching

31.05.2023 19:31 Čínský prezident Si Ťin-pching chce po vysoce postavených činitelích, kteří mají ve státě na starosti bezpečnostní otázky, aby přemýšleli o "nejhorších možných scénářích". Národní bezpečnost je pro nejsilnějšího čínského vůdce za dlouhá desetiletí klíčovým tématem. 

Metsolaová podpořila Ukrajinu i po ruských obviněních kvůli útoku na Moskvu

31.05.2023 19:31 Předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsolaová ve středu zdůraznila, že Evropská unie rozhodně stojí za Ukrajinou, a to navzdory obviněním ze strany Moskvy, že je Ukrajina zodpovědná za úterní dronový útok na ruskou metropoli. 

Pavel uspěl se všemi návrhy na ústavní soudce, budou jimi Baxa, Wintr a Zemanová

31.05.2023 19:31 Novými ústavními soudci se stanou někdejší předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa, profesor ústavního práva Jan Wintr i bývalá prezidentka Soudcovské unie Daniela Zemanová. V tajné volbě dnes jejich nominaci schválil Senát. Prezident Petr Pavel je jmenuje v pondělí v 16:30. Prezident, předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský i premiér Petr Fiala rozhodnutí Senátu přivítali.

Peskov zareagoval na Kadyrovovu výzvu k vyhlášení stanného práva. Udivuje ho chování Západu

31.05.2023 19:31 Kreml zatím nehodlá v zemi vyhlásit stanné právo, navzdory útokům bezpilotních letounů na Moskvu a ostřelování ruských regionů poblíž hranic s Ukrajinou. Ve středu to podle agentury TASS uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v reakci na výzvu čečenského vůdce Ramzana Kadyrova.

Bidena obviňovala z obtěžování, teď zmizela do Ruska. Žena chce občanství od Putina

31.05.2023 19:31 Žena, která během kampaně před prezidentskými volbami v roce 2020 obvinila nynějšího amerického prezidenta Joe Bidena ze sexuálního obtěžování, odešla z USA do Ruska, informují světová média. Dokonce chce usilovat o získání ruského občanství. 

USA trestají Kosovo kvůli zodpovědnosti za dění na severu země

31.05.2023 14:00 USA neumožní účast Kosova v rámci vojenského cvičení Defender Europe 23. Washington tak trestá Prištinu za neuposlechnutí rad, aby zabránila zvyšování napětí na severu země, kde převážně žijí etničtí Srbové. Na místní úřady přesto byly po bojkotovaných volbách dosazeni albánští starostové. 

Britští představitelé jsou legitimními vojenskými cíli, reagoval Medveděv na Cleverlyho

31.05.2023 14:00 Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv ve středu prohlásil, že představitelé Velké Británie mohou být považováni za legitimní vojenské cíle. Reagoval tak na předchozí vyjádření šéfa britské diplomacie, který podotkl, že Ukrajina má právo se bránit i údery na ruském území. 

Von der Leyenová v Bratislavě představila plán pro vstup dalších zemí do EU

31.05.2023 14:00 Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová ve středu vystoupila na mezinárodní konferenci Globsec v Bratislavě. Představila tam plán podpory zemí ze západního Balkánu, které se ucházejí o vstup do Evropské unie. 

Muskova "záhadná" návštěva Číny. Je důležitá hlavně pro něj, míní expert

31.05.2023 14:00 Šéf automobilky Tesla Elon Musk je v tomto týdnu v Číně, přičemž o jeho návštěvě není k dispozici mnoho oficiálních informací. Musk totiž nedává komentáře médiím a mlčí také na Twitteru. Podle experta z podnikatelského prostředí je návštěva důležitá především pro amerického podnikatele. 

Sněmovna podpořila zavedení lhůty pro povolení významných dopravních staveb

31.05.2023 14:00 Nejvýznamnější stavby dálniční, železniční a vodní dopravní infrastruktury by měly ze zákona získat povolení ve lhůtě čtyř let. Počítá s tím novela liniového zákona, kterou dnes v úvodním kole podpořila Sněmovna. Čtyřletou lhůtu obsahuje evropská směrnice, kterou novela zavádí do českého práva. Změna by měla zajistit rychlejší povolování staveb. V účinnost má vstoupit letos 10. srpna.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.