Prigožin se stahuje z veřejného dění. Rusko mu zablokovalo média

30.06.2023 20:41 Ruský cenzurní úřad Roskomnadzor zablokoval webové stránky médií spojených se šéfem ruských žoldnéřů Jevgenijem Prigožinem, uvedl ruský deník Kommersant s odkazem na seznam cenzurního úřadu. Důvod blokace uveden nebyl.

Soud zakázal exprezidentovi Bolsonarovi kandidovat do roku 2030

30.06.2023 20:41 Pod dnešním rozhodnutí brazilského nejvyššího volebního soudu se bývalý brazilský prezident Jair Bolsonaro nebude moci ucházet o nejvyšší úřad v zemi až do roku 2030. Soud tak rozhodl kvůli jeho zneužití pravomocí, když loni před zahraničními diplomaty zpochybňoval důvěryhodnost elektronického volebního systému.

Sledovali jsme ŽIVĚ: Ve Varech začal 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu, Křišťálový globus

30.06.2023 20:41 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu začal dnes večer ve Velkém sále hotelu Thermal v Karlových Varech slavnostním ceremoniálem. Na zahajovacím večeru byl oceněn australský oscarový herec Russell Crowe, který převzal Křišťálový globus za přínos světové kinematografii.

Francie se chystá na násilnosti. Zastavuje dopravu, do akce posílá obrněná vozidla

30.06.2023 20:41 Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin vyzval prefekty po celé zemi, aby od dnešního dne od 21:00 zastavili veřejnou autobusovou a tramvajovou dopravu. Uvedla to agentura Reuters s odkazem na francouzské ministerstvo vnitra.

Summit Evropské rady nic nepřinesl. Lídři se nedohodli ani na společném prohlášení k migraci

30.06.2023 20:41 Během čtvrtku a pátku zasedala Evropská rada. Lídři členských států se neshodli na společném prohlášení k migračnímu paktu, v cestě jim stáli Maďaři a Poláci. Rada přijala i stanovisko k Číně – daleko měkčí než rétorika evropských lídrů za poslední měsíce. Dalším problémem bylo, co má EU dělat se zmrazenými ruskými aktivy?

USA se vrací do UNESCO. Trumpovo rozhodnutí bylo zvráceno

30.06.2023 20:41 Spojené státy americké zvrátily rozhodnutí předchozího prezidenta Donalda Trumpa a vracejí se do památkářské organizace UNESCO, která to dnes sama oznámila. Washington se po druhé světové válce podílel na vzniku agentury. 

Nehoda autobusu na Jindřichohradecku si vyžádala několik zraněných

30.06.2023 20:41 Jihočeští policisté řešili v pátek ráno srážku automobilu s linkovým autobusem, která si vyžádala několik zraněných osob. Mladý řidič osobního vozu nedal přednost prostředku hromadné dopravy a došlo ke srážce. 

Americká armáda čelí nedostatku rekrutů. Mladí lidé chtějí jinou kariéru, anebo nesouhlasí s politik

30.06.2023 20:41 Armáda Spojených států vždy spoléhala na děti z rodin s vojenskou tradicí. Tvoří totiž většinu nových rekrutů. Systém je ale nyní v ohrožení, což je pro Pentagon špatná zpráva, píše list Wall Street Journal. Existuje řada důvodů, proč mladí lidé nechtějí jít do armády – může jít o nesouhlas s politikou a vojenskými akcemi nebo také jiné kariérní možnosti. 

Wagnerovci v Africe zůstávají. Kreml by je nezvládl nahradit, říkají analytici

30.06.2023 15:10 Představitelé ruského ministerstva zahraničí několik hodin po ukončení vzpoury šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina telefonovali do Středoafrické republiky, aby ujistili prezidenta Faustina-Archangea Touadéra o pokračování nasazení tisíců bojovníků v jeho zemi. Pro Kreml by totiž mohlo být velmi náročné nahradit přítomnost Wagnerovy skupiny, která tamní prostředí už zná a má důležité kontakty. 

Do Macochy skočila žena s dětmi. Nikdo nepřežil

30.06.2023 15:10 Tragickým úmrtím dvou dětí se v závěru školního roku zabývají jihomoravští policisté. K rodinné tragédii došlo v Moravském krasu, žena skočila s oběma dětmi do propasti Macocha. Všichni tři jsou po smrti. 

Rakušan pro EZ: Česko bylo vždy proti kvótám, Rada EU tento postoj respektuje

30.06.2023 15:10 Během dnešního zasedání Poslanecké sněmovny pokračoval konflikt mezi poslancem Andrejem Babišem a politiky vládní koalice kvůli migračnímu paktu. EuroZprávy.cz oslovily ministra vnitra Víta Rakušana, aby vysvětlil své stanovisko k tomuto ožehavému tématu posledních týdnů. 

Rusové postupně opouštějí Záporožskou jadernou elektrárnu, tvrdí rozvědka

30.06.2023 15:10 Ruští okupanti postupně opouštějí Záporožskou jadernou elektrárnu a někteří další zaměstnanci byli instruováni, aby tak učinili do 5. července. Uvádí to aktuální zpráva ukrajinské rozvědky. 

Poláci zatkli ruského prvoligového hokejistu. Zřejmě chtěl sabotovat dodávky západní pomoci Ukrajině

30.06.2023 15:10 Polské úřady zadržely ruského hokejistu hrajícího v tamní první lize pro podezření ze špionáže. Nejde o výjimečný případ. Poláci od začátku ruské agrese proti Ukrajině zatkli už čtrnáct lidí, kteří se snažili sabotovat či sledovat dodávky vojenského a humanitárního materiálu pro Kyjev.

Ukrajina dostane další prostředky od Mezinárodního měnového fondu

30.06.2023 15:10 Ukrajina může počítat s další pomocí, ve čtvrtek ji oznámil Mezinárodní měnový fond . Světová banka poskytne zemi napadené Ruskem 1,5 miliardy dolarů na rekonstrukci a poválečnou obnovu.

Kdo byl zastřelený francouzský mladík? Snažil se zařadit do společnosti, problémy se zákonem neměl

30.06.2023 15:10 Sedmnáctiletý Naël M., kterého v úterý zastřelil pařížský policista, měl podle blízkých problémy zařadit se do společnosti. Podle zodpovědné instituce zaměřující se na děti s problémy ve škole se ale integrovat snažil. Jeho snahu bohužel ukončila rána z pistole policisty, když se odmítl podrobit dopravní kontrole. Záchranáři mu už nedokázali pomoct a policista byl zatčen a obviněn. Francouzské policii nyní příliš nepomáhá fakt, že byl alžírského původu. 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.