Putin nevylučuje jednání o Ukrajině. Příměří odmítá, protože Kyjev brání své území

30.07.2023 13:30 Ruský prezident Vladimir Putin nevylučuje jednání o Ukrajině, přičemž základem pro tato jednání by měly být návrhy Číny a lídrů afrických zemí. Avšak na nedávné tiskové konferenci po schůzce s představiteli afrických států uvedl, že vyhlášení příměří by bylo obtížné, když ukrajinská armáda pokračuje v ofenzívě proti ruským jednotkám. 

Tropické počasí se nevrátí ani příští týden. Ochladí se a zaprší

30.07.2023 13:30 Česko se ani příští týden nedočká tropických teplot. Denní maxima naopak klesnou až pod dvacet stupňů. Na většině území navíc hrozí déšť nebo přeháňky.

Desítky zemí budou za týden jednat o míru na Ukrajině. Rusko nikdo nepozval

30.07.2023 02:30 Na začátku srpna se v saúdskoarabské Džiddě uskuteční jednání zástupců až 30 západních a klíčových rozvojových zemí o situaci na Ukrajině. Na setkání přitom nebylo pozváno Rusko.

Putinova role v Rusku křehne. Má na krku zatykač, Západ vyzval k vojenskému zapojení na Ukrajině

30.07.2023 02:30 Ruský prezident Vladimir Putin vyzval západní země, aby se pokusily Rusko porazit na bojišti. Podle analytiků mezitím čelí nebývalému domácímu tlaku. Stejně tak jeho ukrajinský protějšek Volodymyr Zelenskyj, od něhož Západ očekává kýžené výsledky při protiofenzívě.

Rusko vyšetřuje z diskreditace armády už i malé děti

29.07.2023 21:01 Vyšetřovatelé v Archangelské oblasti v severní evropské části Ruska pozvali k výslechu dvě děti ve školním věku, jejichž matka je podezřelá z diskreditace ruské armády.

Rozhovor | Před 65 lety vznikla NASA. Zprvu kritizovaná instituce se stala synonymem pokroku, míní P

29.07.2023 21:01 Americký prezident Dwight Eisenhower před 65 lety, 29. června 1958, podepsal zákon zřizující Národní úřad pro letectví a vesmír, známý pod zkratkou NASA. Šlo o odraz snahy sloučit tehdy roztříštěné kosmické aktivity Spojených států, které byly až do prvních úspěchů Sovětského svazu na tomto poli americkými činiteli poměrně podceňované, objasňuje v rozhovoru pro EuroZprávy.cz Tomáš Přibyl. Kurátor letectví a kosmonautiky Technického muzea v Brně dále poukázal například na kritiku, které zpočátku nová instituce čelila. Zároveň ale upozorňuje, že postupem času překonala cíle, s nimiž byla vytvořena, a získala oprávněnou prestiž, nejen kvůli programu pilotovaných letů na Měsíc.

Majitel Seznam.cz Lukačovič miliony za dopadení vyděrače

29.07.2023 21:01 Majitel Seznam.cz Ivo Lukačovič na svém účtu na Twitteru uvedl, že se stal terčem anonymního vyděrače, který požaduje bitcoiny za to, že nebude poškozovat jeho firmu. V reakci na tuto situaci Lukačovič oznámil, že se chce obrátit na policii a nabídl finanční odměnu za dopadení vyděrače. 

U hranic s Polskem je stovka vojáků Wagnerovy skupiny, tvrdí Morawiecki

29.07.2023 21:01 Stovka vojáků z ruské žoldnéřské Wagnerovy skupiny byla údajně zaznamenána poblíž běloruského města Grodno, které se nachází u polských hranic. Dnes to podle BBC řekl polský premiér Mateusz Morawiecki. 

Armáda má létající objekty a těla mimozemského původu, tvrdí exčlen tajných služeb. Pentagon to popí

29.07.2023 21:01 Šéf úřadu Pentagonu odpovědného za vyšetřování neidentifikovaných létajících objektů Sean Kirkpatrick se ohradil proti whistleblowerovi, který obvinil Spojené státy z utajování dlouhodobého vládního programu na získávání mimozemšťanů z neidentifikovaných plavidel, píše Politico.

Rusko přiznalo, že obdrželo desítky nabídek k mírovému urovnání války na Ukrajině

29.07.2023 21:01 Rusko obdrželo zhruba 30 nabídek k mírovému urovnání konfliktu na Ukrajině prostřednictvím oficiálních i neoficiálních kanálů. Dnes to přiznala mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová v rozhovoru s agenturou TASS. 

Česká turistka se v italském Rimini zřítila opilá z balkonu

29.07.2023 21:01 Čtyřiatřicetiletá česká turistka se ve italském letovisku Rimini v podnapilém stavu zřítila z balkonu svého hotelu. S vážným zraněním byla hospitalizována.

Řidiče čeká zkouška trpělivosti. Nehody i uzavírky zablokovaly dálnici D1

29.07.2023 21:01 Řidiči, kteří v sobotu cestují po dálnici D1 směrem na Brno, musí počítat s velkým zpožděním. Na 19. kilometru došlo k hromadné dopravní nehodě, při které se srazilo pět osobních aut. V současné době je v místě nehody průjezdný pouze jeden jízdní pruh.   

Putin přiznal, že došlo k posílení bojových operací ukrajinské armády

29.07.2023 15:40 Ruský prezident Vladimir Putin připustil, že v uplynulých dnech došlo k zintenzívnění bojových operací ukrajinské armády. Tvrdí však, že Ukrajinci přesto nezaznamenali postup na žádné z front, uvedl server BBC. Kyjev přitom hlásí pravý opak.

Požáry v Řecku nejsou hrozbou jen pro obyvatele. Mohou zničit tisícileté památky

29.07.2023 15:40 Řecký ostrov Rhodos v Egejském moři má dlouhou historii, na kterou se dochovaly unikátní památky. Archeologické nálezy dokládají jeho osídlení už od doby kamenné, ostrov je znám i ze starých antických bájí. Místní pamětihodnosti odkazují na několik staletí, kultur i náboženství. V současné době je bohužel ohrožuje rozsáhlý požár. 

Komentář | Za chudobu může vláda, nadává Babiš se třemi novými auty za 18 milionů

29.07.2023 15:40 Holding Agrofert vykazuje ohromující zisky, opozice ve Sněmovně opakovaně dlouze obstruuje a objevují se argumenty, že migrační pakt Evropské unie obsahuje kvóty na přijímání uprchlíků. Společný jmenovatel: Andrej Babiš, předseda hnutí ANO a neúspěšný kandidát na prezidenta z letošního ledna. 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.