Nerudová a Farský povedou STAN do eurovoleb, schválil je celostátní výbor

31.08.2023 20:40 Kandidátku Starostů a nezávislých ve volbách do Evropského parlamentu v příštím roce povedou místopředseda hnutí Jan Farský a ekonomka Danuše Nerudová. Nominaci obou politiků do vedoucích pozic ve čtvrtek schválil celostátní výbor. 

Lídr Proud Boys jde za vpád do Kapitolu na 17 let do vězení

31.08.2023 20:40 Lídr krajně pravicové skupiny Proud Boys Joe Biggs, který vedl její nechvalně proslulý vpád do Kapitolu na začátku ledna 2021, byl odsouzen k 17 letům odnětí svobody. Jde o jeden z nejdelších trestů udělených za výtržnosti před více než dvěma lety. 

Trump učinil další krok ve volební kauze v Georgii. Odmítl vinu

31.08.2023 20:40 Exprezident Donald Trump se cítí být nevinen ve volební kauze ve státě Georgia. Vyplývá to z nových soudních dokumentů, o nichž informovala americká média. Jde o jednu ze čtyř kauz, v nichž byl republikánský politik během posledních měsíců obviněn. 

Finská policie obvinila radikály, kteří plánovali rasově motivované útoky

31.08.2023 20:40 Finské úřady ve čtvrtek obvinily čtveřici krajanů z domácí radikální organizace, kteří podle prokuratury plánovali rasově motivované útoky. Cílem měli být migranti, političtí oponenti či kritická infrastruktura. 

Češi chtějí zachovat současné pravomoci prezidenta, ukázal průzkum

31.08.2023 20:40 Téměř půl roku má Česko nového prezidenta, kterým je Petr Pavel. Centrum pro výzkum veřejného mínění v létě zjišťovalo, jaký je postoj občanů k ústavním pravomocím hlavy státu. Z šetření vyplývá, že lidé by její kompetence nijak výrazně neměnili. 

V Rusku pohřbili Prigožinovu pravou ruku. Utkin spočinul v Moskvě

31.08.2023 20:40 V Rusku pohřbili další z prominentních obětí pádu letounu se zakladatelem žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenijem Prigožinem. Lidé ve čtvrtek vyprovodili na poslední cestu Dmitrije Utkina, který řídil vojenské operace a byl považován za pravou ruku Prigožina. 

Policie hledá odsouzeného dezinformátora Čermáka. Zítko mezitím zveřejnil video, kde s hledaným mluv

31.08.2023 20:40 Dezinformátor Tomáš Čermák je stále na útěku. Další dezinformátor Pavel Zítko pět dní poté, co měl Čermák nastoupit k výkonu trestu, zveřejnil video z čerpací stanice, kde s ním mluví. Odsouzený se připustil, že celý den pil a teď je „svobodný“.

Novým generálním ředitelem Úřadu práce se stane Daniel Krištof

31.08.2023 20:40 Novým generálním ředitelem Úřadu práce se v pátek stane Daniel Krištof. Uvedl to server ihned.cz s tím, že do poloviny letošního roku měl na starosti marketing ve společnosti ČEZ Prodej. 

Wallace opustil bojiště bez cti, je zodpovědný za zamoření Ukrajiny radiací, tvrdí Rusko

31.08.2023 20:40 Ukrajina ve čtvrtek ocenila bývalého britského ministra obrany. Ben Wallace ráno oficiálně odstoupil z ministerského postu a chce se zaměřit na jiné aspekty života.

Policie odložila vyšetřování výhrůžného dopisu zaslaného Babišovi

31.08.2023 15:00 Policie odložila vyšetřování výhrůžného dopisu, který obdržel šéf hnutí ANO Andrej Babiš před druhým kolem prezidentských voleb. Podle České televize se jí nepodařilo zjistit autora.  

Největší zaznamenaný požár zuří v Řecku dál. Hasiči dostali posily

31.08.2023 15:00 Řecké úřady se ve čtvrtek rozhodly vyslat další posily na severovýchod země, kde hasiči zápasí s největším lesním požárem od doby, co si Evropská unie začala před více než dvěma desítkami let dělat o podobných událostech záznamy. Plameny se šíří už třináct dní, aktuálně hrozí evakuace obyvatel z dalších oblastí. 

Ať kritici mlčí, řekl Kuleba na jednání ministrů. Pro Kyjev se snaží zajistit další pomoc

31.08.2023 15:00 Kritici pomalého postupu Ukrajiny na bojišti mají zmlknout, prohlásil ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba během čtvrtečního setkání se svými protějšky z členských zemí Evropské unie. Je mezi nimi i šéf české diplomacie Jan Lipavský . Kuleba ve španělském Toledu oroduje za pokračování pomoci válkou zmítané zemi. 

Giuliani stane před soudem v Georgii i sám, bez Trumpa. Kvůli údajné pomluvě

31.08.2023 15:00 Trumpův spojenec a někdejší právník exprezidenta Rudy Giuliani možná bude muset zaplatit odškodné dvěma volebním pracovnicím z amerického státu Georgia. Obě dámy se staly terčem nepodložených obvinění. 

Ludvík Baleka je novým předsedou představenstva Pražské plynárenské

31.08.2023 15:00 Ludvík Baleka se stal novým předsedou představenstva společnosti Pražská plynárenská. Baleka v rámci skupiny působí od roku 2018 a v minulosti získal zkušenosti i v jiných energetických firmách, jako například ČEZ nebo MND. 

Smrtící omyl na italské železnici? Dělníci byli na trati, když jel vlak. Pět mrtvých

31.08.2023 15:00 V Itálii v noci na čtvrtek srazil a zabil vlak pět dělníků, kteří pracovali na trati mezi Milánem a Turínem. Informovala o tom státní správa železnic Rete Ferroviaria Italiana . Podle policie jela souprava v době incidentu rychlostí 160 kilometrů za hodinu. 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.