Papež chce pomoci s návratem dětí, které Rusové deportovali z Ukrajiny

30.04.2023 23:30 Papež František v neděli řekl, že Vatikán je připraven pomoci s návratem ukrajinských dětí deportovaných do Ruska. Informovala o tom agentura AP. Svatý otec byl od pátku v Maďarsku, kde dnes odsloužil mši pro desítky tisíc lidí. 

Zelenskyj mluvil s Macronem, řešili spolu i vstup Ukrajiny do NATO

30.04.2023 23:30 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj mluvil s francouzským protějškem Emmanuelem Macronem, informovala prezidentská kancelář. Oba státníci řešili vstup Ruskem napadené země do Severoatlantické aliance. 

Útok v Ekvádoru nepřežilo 10 lidí. Pachatelé jsou v hledáčku policie

30.04.2023 23:30 Deset lidí zemřelo při ozbrojeném útoku v ekvádorském přístavním městě Guayaquil. S odkazem na prokurátora a policii o tom informovala agentura Reuters.

Kyjev: Útok drony na Krym byl předobraz ukrajinské ofenzivy

30.04.2023 23:30 Podle ukrajinských ozbrojených sil se útok dronů, ke kterému došlo v sobotu na okupovaném Krymu, vztahuje k plánované protiofenzívě Kyjeva. Tuto informaci zprostředkovala v neděli agentura DPA.

Dítě v ohrožení: Policie hledá dvanáctiletou dívku, mohla by mířit do Polska

30.04.2023 18:12 Policisté ze Zlínského kraje od dopoledních hodin pátrají po dvanáctileté dívce ze Zádveřic, která odešla z domu v sobotu odpoledne. Podle posledních informací by mohla mít namířeno do Polska. 

Rusové mají smůlu. Němeci stihli přesun druhého systému protivzdušné obrany IRIS-T na Ukrajinu

30.04.2023 18:12 Německá spolková vláda potvrdila, že předala ozbrojeným silám Ukrdruhý ze slíbených čtyř systémů protivzdušné obrany IRIS-T. Informaci potvrdil web německé spolkové vlády. Jedna jednotka byla úspěšně nasazena od loňského podzimu, zatímco zbývající jednotky by měly dorazit na začátku příštího roku, protože se teprve musejí vyrobit.

Střelba v Portugalsku: Muž zastřelil tři lidi, pak obrátil zbraň proti sobě

30.04.2023 18:12 Portugalská policie vyšetřuje střelbu ve městě Setúbal, kterou nepřežili čtyři lidé. Jedním z mrtvých je podezřelý, podle dostupných informací spáchal sebevraždu. 

Policejní razie na stadionu a v sídle Bayernu Mnichov. Kvůli sankcionovanému ruskému oligarchovi

30.04.2023 18:12 Podle deníku Bild provedli němečtí vyšetřovatelé několik prohlídek na stadionu a v sídle fotbalového klubu FC Bayern Mnichov. Důvodem bylo podezření z propojení klubu s ruským oligarchou Ališerem Usmanovem, který je podezřelý z praní špinavých peněz a daňových úniků v celkové výši přesahující 500 milionů eur .

Čarodějnické procesy v dnešním Česku. Před 345 lety začaly na Šumpersku

30.04.2023 18:12 O Velikonocích roku 1678, tedy před 345 lety, začaly na Šumpersku čarodějnické procesy. Hon na čarodějnice trval bezmála dvacet let a vyžádal si více než stovku nevinných obětí. 

Válka na Ukrajině: Prigožin přináší smrt. Jeho vojáci končí na těchto sedmi známých hřbitovech

30.04.2023 18:12 Místa posledního odpočinku žoldáků zabitých při bojích pro ruskou Wagnerovu skupinu je těžké přehlédnout, kdy vyčnívají nad ostatními hroby svými barevnými ozdobami. Píše nezávislý ruský server The Moscow Times.

Armáda dvě procenta HDP vyčerpá, ujistil náčelník generálního štábu Řehka

30.04.2023 18:12 Česká armáda nebude mít problém s využitím finančních prostředků, které získá navýšením výdajů na obranu na dvě procenta HDP. Peníze budou využity na již dohodnuté nebo právě dojednávané projekty, uvedl náčelník generálního štábu Karel Řehka v pořadu Otázky Václava Moravce. 

Oproti Česku jsme v pomoci pozadu, řekla Čaputová po návratu z Ukrajiny

30.04.2023 18:12 Domů se dnes z návštěvy Ukrajiny vrátila také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Její země by mohla pomoci s odminováním, protože má skvělé technologie a patří v této oblasti ke světové špičce, řekla hlava státu novinářům po návratu na Slovensko. 

Papež František odsloužil mši v Budapešti, návštěva Maďarska se chýlí ke konci

30.04.2023 12:40 Papež František dnes zakončuje svou třídenní návštěvu Maďarska nejmasovější akcí. Hlava církve odsloužila mši na břehu Dunaje v hlavním městě Budapešti. I díky příznivému počasí dorazily desítky tisíc lidí. 

V Súdánu se příměří nedodržuje, armáda útočí na Chartúm

30.04.2023 12:40 Patnáctým dnem pokračují v Súdánu boje o moc, domluvené příměří selhalo. Podle posledních informací z dnešního dne útočí armáda na hlavní město Chartúm, kde zůstávají miliony lidí. 

Jaroslav Hašek se narodil před 140 lety. Je otcem dobrého vojáka Švejka

30.04.2023 12:40 Dne 30. dubna 1883, před 140 lety, se narodil spisovatel a novinář Jaroslav Hašek, který se zapsal do historie především příběhy o dobrém vojáku Švejkovi. Hašek také proslul svým bohémským způsobem života a mnohými skandály. Není divu, že se nedožil ani čtyřicátých narozenin. 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.