Zpravodajství - Politika

Bartoš představil portál stavebníka, slibuje zrychlit stavební řízení

25.04.2024 20:11  Spolu s novým stavebním zákonem začne v létě fungovat další novinka. Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš představil na Stavebním veletrhu v Brně portál stavebníka, který má lidem umožnist sledovat aktuální stav jejich stavebních řízení a vidět odpovědi dotčených orgánů. Portál má zacíl zrychlit a zpřehlednit stavební řízení.

Na konci TikToku vydělá Facebook a spol. a politici, kteří těsně před zákazem...

25.04.2024 20:11  S podpisem prezidenta Bidena se přiblížil den, kdy si bude muset čínský TikTok vybrat: buď si najde nového vlastníka, nebo se stáhne z amerického trhu. Na možném zákazu zřejmě nejvíce vydělají americké sociální sítě, pro které je TikTok největším ohrožením, a spolu s nimi i američtí zákonodárci, kteří si v posledních týdnech nakoupili jejich akcie. Prodělá naopak největší sponzor republikánských politiků v posledních letech, který drží zhruba 15procentní podíl v matěřské společnosti TikToku ByteDance.

Bezdětným vyšší odvody na důchod, rodiče zvýhodnit, navrhují lidovci. Bude o...

25.04.2024 20:11  Výchova jednoho dítěte do jeho dospělosti stojí podle lidovců miliony korun a lidé, kteří potomky nemají, tak výrazně ušetří. KDU-ČSL proto navrhne koaličním stranám, aby bezdětní platili vyšší sociální pojistné, tedy odvody do důchodového systému. Naopak rodiče chce strana, které dlouhodobě klesají preference, zvýhodnit. Záměr představila na konferenci s názvem Prosperita českých rodin aneb jak naplnit rodinné peněženky.    

Pražská burza klesla podruhé za sebou, proti trendu jde Moneta

25.04.2024 20:11  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Blízký východ je tikající jadernou bombou. Írán ovládl nukleární know-how

25.04.2024 15:53  Napětí na Blízkém východě a konfrontace Izraele s Íránem opět nastolily otázku, jak blízko má Teherán k výrobě jaderných zbraní. Odborníci míní, že od roku 2018, kdy americký exprezident Donald Trump vypověděl dohodu o íránském jaderném programu, technologicky ušla země velký kus cesty. Z posledních výroků jejích představitelů je navíc zřejmé, že nejsou v otázce vývoje nukleárních zbraní zcela jednotní. Panují tak obavy, že by aktuální okolnosti mohly dát průchod názorům atomových jestřábů.

Elektřina i plyn v EU loni zlevnily. Pro Česko to ale platilo jen částečně

25.04.2024 15:53  Ceny elektřiny a zemního plynu se v loňském druhém pololetí v Evropské unii meziročně snížily. Pro Česko a další unijní země ale tento scénář neplatí. Účty za elektřinu v České republice byly v místní měně vyšší o 83 procent, uvedl unijní statistický úřad Eurostat. Ceny energií se začaly citelněji zvyšovat už před ruskou invazí na Ukrajinu, po které v létě 2022 přechodně zaznamenaly skokový růst.

Křetínského energetické impérium vykázalo za loňský rok rekordní provozní zisk

25.04.2024 15:53  Energetická část skupiny EP Corporate Group loni vykázala rekordní provozní zisk EBITDA. Ten navzdory všeobecnému poklesu cen energií činí 7,3 miliardy eur. To je nejvyšší zisk, který kdy měla některá česká společnost, řekl mluvčí holdingu Daniel Častvaj. Energetickou divizi EP Corporate Group tvoří zejména skupiny EPH a loni založená EP Energy Transition. 

Ministryně pro vědu a výzkum Langšádlová z TOP 09 podala demisi. Ztratila...

25.04.2024 15:53  Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová se rozhodla podat demisi, oznámila TOP 09 v tiskové zprávě. Langšádlová dávala více úsilí do obsahové části práce než prezentaci navenek, i to je ale práce ministra, vysvětlila důvody k rezignaci předsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová.

Uchazeče o práce zajímá well-being i udržitelné cíle firmy

25.04.2024 15:53  Andrew Krenek se v oboru lidských zdrojů pohybuje desítky let. Zkušenosti sbíral ve Spojených státech a v mnoha nadnárodních společnostech v ČR, zažil proměnu oboru od devadesátých let, řídil regionální HR ve společnosti L’Oreal a od roku 2020 je HR ředitelem společnosti Canon pro region Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko. Prozradil nám, jak efektivně prosazovat rovné příležitosti, či na co kladou důraz uchazeči při hledání práce.

Nečekaný brněnský obchod. Majitel Komety Zábranský koupil fotbalovou Zbrojovku

25.04.2024 15:53  Novým majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, který vlastní i hokejovou Kometu. Bývalý hokejový reprezentant přebírá v druholigovém celku osmdesátiprocentní podíl, uzavření transakce dolaďují právníci. Oba kluby to oznámily v tiskové zprávě.

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

25.04.2024 19:10 Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského konfliktu? Proč média tolerují stranám pětikoalice kauzy, při kterých by u opozice doslova běsnila? Pozvání do Aby bylo jasno moderátorky Jany Bobošíkové přijal český novinář, analytik, grafický designér, bývalý člen Rady Českého rozhlasu, který sám sebe označuje za levičáka a agresivního intelektuála, bývalý člen KSČ, KSČM i ČSSD Štěpán Kotrba.

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné...

25.04.2024 19:10 Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra eurokandidátky SPD Petra Macha dojmem, že ministr vnitra žije na jiné planetě. Zpochybňuje věci, které již byly schváleny jsou černé na bílém. A jeho výklad, jak podporou paktu skládáme evropskou maturitu, Machovi připomněl jednoho středoškoláka jménem Hujer.

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká...

25.04.2024 19:10 „Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritní ředitel Masarykova onkologického ústavu, bývalý senátor a člen Klubu 2019 Jan Žaloudík. „Prý se k nám vozí i brambory z Egypta, což bych fakt nečekal jako dar pouště Vysočině,“ žasne ohledně dovozu potravin profesor a přidává kuriozní „příběh“ vajíček. V souvislosti s naší vládou zmínil „hybridní antibabišovský projekt“ a také „vazalský projev“. Rozebral hmyz jako potravinu a vrátil se i do „doby covidí“.

Peksa : Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

25.04.2024 19:10 Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jehlou a místo očekávaného zlepšení pro farmáře vytvoří nejspíš jen další zmatek a nejistotu, varují Piráti.

Majerová : Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

25.04.2024 19:10 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na Slovensku

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních...

25.04.2024 19:10 Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření, která pomohou průmyslu nebo teplárnám modernizovat, snížit emise skleníkových plynů a závislost na fosilních palivech.

Příčiny energetické krize? EU a Německo. Musí nám zůstat veto, nabádají Svobodní

25.04.2024 19:10 Také v energetice si musíme zachovat právo veta, myslí si předseda Svobodných Libor Vondráček. Zdroj problémů, které tento sektor v poslední době pronásledují, vidí také v tom, že Evropská unie začala svým členům zasahovat do otázek energetického mixu.

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

25.04.2024 19:10 Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném facebookovém profilu

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

25.04.2024 19:10 Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion držitelů datových schránek obdrží údaje k zaplacení daně jejich prostřednictvím, bezmála dalšímu milionu poplatníků přihlášených k zasílání e-mailem budou údaje doručeny do jejich e-mailové schránky. Ostatním poplatníkům této daně pak finanční správa nejpozději do 24. května rozešle poštou celkem 1,8 milionu složenek.

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a...

25.04.2024 19:10 Denní glosa Filipa Šebesty

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.