Umělci otočili? Jaké překvapení. Zrada Babiše a metál od Pavla, tam je teď síla

27.07.2024 08:10 TÝDEN V MÉDIÍCH Vlastnost, co Čechům opravdu ke cti moc neslouží, připomněl rozhovor s hercem, který zavzpomínal, že pracoval pro Andreje Babiše, ale tvrdil, že to není slušný člověk. V pravidelném přehledu mediálních zajímavostí jmenuje Petr Žantovský celou plejádu těch, kteří se dovedou přilepit na ty, kdo jsou u moci. Když jejich sláva pohasne, vydají se o dům dál. „Tohle trapné skotačení mezi jednotlivými mocnými snad bylo typické pro augusty všeho druhu po celé dějiny, ale neměli bychom tyto příběhy zapomínat a neměli bychom si následkem toho heroizovat určité typy lidí,“ doporučuje mediální analytik.

OH bez politiky? Lež, připomínají vědci. Hitler, Mnichov, bojkoty, zde přehledně

27.07.2024 08:10 Zastřelení rukojmí v Mnichově, Melbournská krvavá lázeň, mrtví v Tibetu, fašistická berlínská olympiáda, rusko-ukrajinská válka či bojkoty her z ideologických důvodů? Olympijské hry, na které se v současné době chystá celý svět, nejsou jen o sportu, ale i o obchodních a hlavně politických zájmech. Překvapí i jeden z cílů jejich novodobého zakladatele Coubertina – zlepšit fyzickou zdatnost francouzských vojáků po prohrané válce s Pruskem.

Fiala se nevyrovnal s výpraskem, říká Filip Turek. V Bruselu zažil šok a zklamání

27.07.2024 08:10 Směšná neschopnost vyrovnat se s volebním výpraskem SPOLU. Tak označil europoslanec Filip Turek slova premiéra Petra Fialy o nové eurofrakci Patrioti pro Evropu. Pro Ursulu von der Leyen je Green Deal posvátný, říká Turek, který prý nikde nezažil tak silnou koncentraci lidí odtržených od reality, jako na půdě Evropského parlamentu.

Ombudsman pomohl neslyšícímu informatikovi. Vzdělávací společnost se omluvila za diskriminaci

27.07.2024 08:10 Kurz v hodnotě 25 000 korun dostal díky ombudsmanovi jako náhradu za diskriminaci neslyšící muž, kterého předtím vzdělávací společnost odmítla přijmout do rekvalifikačního kurzu kvůli jeho sluchovému postižení.

Senátor Hilšer: Žádná kvalitní kandidátka na eurokomisařku nebyla

27.07.2024 08:10 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postu eurokomisaře.

F-35 s jadernými nosiči. Přidáváme se k hrozbě na východ, varuje Schneider

27.07.2024 03:30 Publicista a bezpečnostní analytik Jan Schneider tvrdí, že se „měníme na novodobý protektorát“. V rozhovoru pro Inovaci Republiky to prohlásil v souvislosti se zvyšováním zbrojní výroby. „Před 80 lety tahle země také vyráběla munici, která byla využívána na východě. Taky s velkým jásotem a také tu byly tenkrát za protektorátu velké protiruské nálady,“ jmenoval s tím, že v daném přirovnání současnosti k protektorátní době spatřuje mnoho podobností. Odmítl též, že by státy měly právo kvůli své vlastní bezpečnosti samy o sobě rozhodnout o vstupu do NATO.

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

26.07.2024 22:30 Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely na eurokomisaře není spokojena. Již předem totiž deklarovala, že by si chtěla vybrat z dvojice kandidátů, v níž musí být aspoň jedna žena. „Už není důležité, kdo bude funkci dělat lépe. Jde jenom o pohlaví,“ vysvětluje si toto naléhání šéfky EK ekonom Vladimír Pikora. Komentátor Petr Honzejk pak varoval, že pokud Česko na požadavky Leyenové nepřistoupí, čeká jej od ní podstatný trest.

Obamovi dali „zelenou“ Harrisové. Důležitý spojenec ale míří za Trumpem

26.07.2024 22:30 Po několika dnech americký exprezident Barack Obama prolomil mlčení a společně s někdejší první dámou Michelle Obamovou podpořil viceprezidentku Kamalu Harrisovou v její snaze získat nominaci od demokratů do prezidentských voleb. „Myslíme, že bude fantastickou prezidentkou Spojených států a má naši plnou podporu,“ zaznělo od Obamových, kteří se tak přiklonili na stranu Harrisové po vzoru Billa Clintona a Hillary Clintonové. Zdaleka ne všude však panuje z kandidatury Harrisové nadšení. Jeden z hlavních amerických zahraničních partnerů už raději vyrazil i za Trumpem.

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

26.07.2024 22:30 Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavorska. Cílem setkání bylo prohloubení vzájemné přeshraniční spolupráce při mimořádných událostech.

Dvacet sedm minut drcení Síkely. Do ČT pozvali Okamuru

26.07.2024 22:30 Vládní nominant na post eurokomisaře Jozef Síkela je podle předsedy hnutí SPD Tomia Okamury „servilní člověk, který poškozuje české občany“. Ministr průmyslu a obchodu dle něj splňuje „na jedničku“ akorát „podmínku, aby pokud možno celou dobu pracoval proti našim občanům a České republice a byl co nejvíce servilní vůči Německu a Bruselu“. V Interview ČT24 Okamura rovněž prohlásil, že je třeba unijní politice „vyhlásit demokratický odpor“. „Nemůžeme už k tomu mlčet… lidé už na to nemají peníze,“ řekl.

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

26.07.2024 22:30 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.

Majerová : Omezovače rychlosti. Vítejte v totalitní EU

26.07.2024 22:30 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k omezovačům rychlosti v automobilech.

AOPK ČR: Sokolí čísla v Jeseníkách

26.07.2024 22:30 Sokoli letos zahnízdili v Jeseníkách počtyřiadvacáté, poprvé tu v novodobé historii vyvedli mladé v roce 2001. Co do počtu mláďat je letošní hnízdění s 32 vyvedenými mláďaty od té doby třetí nejúspěšnější. U dvou párů hnízdění prokázáno nebylo, ale páry si držely své teritorium po celou hnízdní dobu.

Jílková : Míst, kde je možné v klidu dítě nakojit, je pořád žalostně málo

26.07.2024 22:30 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k městům pro rodiny.

Celní správa: Nelegální byznys a úniky na daních za více než dvě miliardy korun

26.07.2024 22:30 Již od roku 2004 je pro celní správu v oblasti pátrání jedním z primárních cílů boj proti ilegálním výrobcům cigaret a zpracovatelům tabákových listů určených ke kouření, kteří zásobují ilegální továrny na výrobu cigaret na území České republiky a EU. Za období 20 let se podařilo českým celníkům odhalit 47 nelegálních výroben, zajistit více než 240 milionů cigaret a 950 tun tabáku. Daňové úniky byly vyčísleny na 2,2 miliardy korun.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.