ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slove

26.04.2024 00:31 Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrožení tamní svobody slova? ParlamentníListy.cz se zeptaly českých politiků, zda krok Ficovy vlády vidí jako inspiraci, či varování pro Česko.

Davis : Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

26.04.2024 00:31 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice

Matka zastřelené studentky řekla své Rakušanovi. Soustrast byla nejupřímnější, hádal se

26.04.2024 00:31 Před poslance sněmovního bezpečnostního výboru dnes předstoupili rodinní příslušníci těch, kteří zahynuli při prosincové střelbě na filozofické fakultě. A emoce byly vskutku napjaté. Jedna z maminek obvinila ministra vnitra Víta Rakušana , že z něj necítí úctu a respekt.

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

26.04.2024 00:31 Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hlavního hygienika/hygieničky bude kompetence hlavního hygienika v plném rozsahu vykonávat její zástupce a ředitel odboru ochrany veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví Matyáš Fošum. Výběrové řízení na tuto funkci bude vypsáno v nejbližších dnech.

Jak se prosazovala podpora Ukrajině: Pozvali ho k Bidenovi. „Byli jsme dost tvrdí...“

26.04.2024 00:31 Spojené státy tento týden po dlouhých měsících odkladů přijaly balíček zahraniční pomoci ve výši 95 miliard dolarů, z čehož putuje 60 miliard na podporu Ukrajiny. Návrh pomohl prosadit i republikánský předseda Sněmovny reprezentantů Mike Johnson, který podle svých slov „udělal, co je správné“, ačkoliv to může mít vliv na jeho další politickou kariéru. Za vším údajně stálo klíčové setkání v Bílém domě v únoru.

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

26.04.2024 00:31 Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství . Po úterním projednání na Výboru pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Rozlučka Langšádlové na ČT: Není to ostuda, hájila své působení ve vládě

26.04.2024 00:31 Od 17. 12. 2021 byla ministryní pro vědu, výzkum a inovace. Dnes ale oznámila, že ve funkci končí. Důvod? Podle ní si vedení její politické strany TOP 09 myslí, že neumí svoji práci dobře prodat. Je jednodušší získat podporu vědců než spolustraníků? Jakých úspěchů dosáhla, co zůstala své funkci dlužna a jaká bude její politická budoucnost? Hostem Interview ČT24 byla končící ministryně Helena Langšádlová.

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

26.04.2024 00:31 Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhodnocení současné vládní elity u Shakespeara.

Rozpad jako v Římě? Žantovský o dnešní Evropě

26.04.2024 00:31 Nový, už devětadvacátý díl cyklu diskusí O lecčems a mnohém, kde se každý týden setkává Vladimír Franta s Petrem Žantovským, je rámován základní otázkou: opakujeme dnes v Evropě události, které vedly k rozpadu Říše římské v 5. století n. l.?

Okamura : Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

26.04.2024 00:31 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí vál

26.04.2024 00:31 Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí války schází dotazy a připomínky ohledně způsobu financování projektu, rozhodli jste se reagovat touto formou a dovysvětlit krok, který jsme učinili.

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

25.04.2024 19:10 Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského konfliktu? Proč média tolerují stranám pětikoalice kauzy, při kterých by u opozice doslova běsnila? Pozvání do Aby bylo jasno moderátorky Jany Bobošíkové přijal český novinář, analytik, grafický designér, bývalý člen Rady Českého rozhlasu, který sám sebe označuje za levičáka a agresivního intelektuála, bývalý člen KSČ, KSČM i ČSSD Štěpán Kotrba.

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

25.04.2024 19:10 Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra eurokandidátky SPD Petra Macha dojmem, že ministr vnitra žije na jiné planetě. Zpochybňuje věci, které již byly schváleny jsou černé na bílém. A jeho výklad, jak podporou paktu skládáme evropskou maturitu, Machovi připomněl jednoho středoškoláka jménem Hujer.

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

25.04.2024 19:10 „Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritní ředitel Masarykova onkologického ústavu, bývalý senátor a člen Klubu 2019 Jan Žaloudík. „Prý se k nám vozí i brambory z Egypta, což bych fakt nečekal jako dar pouště Vysočině,“ žasne ohledně dovozu potravin profesor a přidává kuriozní „příběh“ vajíček. V souvislosti s naší vládou zmínil „hybridní antibabišovský projekt“ a také „vazalský projev“. Rozebral hmyz jako potravinu a vrátil se i do „doby covidí“.

Peksa : Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

25.04.2024 19:10 Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jehlou a místo očekávaného zlepšení pro farmáře vytvoří nejspíš jen další zmatek a nejistotu, varují Piráti.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.