Investoři Applu věří, tržní kapitalizace překonala tři biliony dolarů

30.06.2023 21:10 Tržní kapitalizace americké společnosti Apple poprvé od loňského ledna znovu překonala hranici tří bilionů dolarů . Investoři sázejí na to, že výrobce iPhonů bude schopen zvýšit tržby, přestože zkoumá nové trhy, jako je virtuální realita.

Skromně a bez dárků. Norský miliardář oslavil stovku tak, jak žil

30.06.2023 21:10 Jeden z nejbohatších Norů, realitní magnát Olav Thon, oslavil ve čtvrtek sté narozeniny. Muž, který ještě před pár lety své firmě aktivně šéfoval a velkou část svého majetku už převedl do nadace, si jubileum připomněl tak, jak žil – skromně.

Agresivní muž házel po hostech centra zbytky jídla, nadýchal 2,41 promile

30.06.2023 21:10 V prostorách brněnského OC Campus Square se ve čtvrtek pohyboval agresivní muž. Na výzvy k odchodu nereagoval a tak po poledni přivolal pracovník ostrahy obchodního centra hlídku městské policie. Po jejím příjezdu házel agresor po hostech v místní jídelně zbytky jídla.

Zemřel oscarový herec Alan Arkin, známý z filmu Hlava-22. Bylo mu 89 let

30.06.2023 21:10 Ve věku 89 let zemřel americký herec, dramatik, producent, zpěvák, kytarista a skladatel Alan Arkin. V roce 2006 získal Oscara za roli dědečka užívajícího heroin ve filmu Malá Miss Sunshine. O jeho úmrtí informoval server Variety s odvoláním na prohlášení Arkinovy rodiny.

Rodná čísla na občankách i jako identifikátor zůstanou, změny nikdo nechce

30.06.2023 21:10 Místopředseda vlády pro digitalizaci Ivan Bartoš v pátek navrhl zákon obsahující plánované utlumení rodných čísel v občanských průkazech upravit tak, aby takový termín vůbec neobsahoval. Digitální a informační agentura tak rodná čísla na nových občanských průkazech měnit nebude. V systémech státu se nicméně na identifikátory dále přechází.

Cvikov otevře novou zubní ordinaci, zájemci už teď strhli rezervační systém

30.06.2023 21:10 V přízemí Niessnerovy vily ve Cvikově se 11. července otevře nová zubní ordinace, o jejíž služby má zájem enormní počet lidí. Jen pár minut po otevření registrace přišlo do ordinace asi 2,5 tisíce e-mailů se 7,5 tisíci žádostmi, které zcela zahltily systém.

Seznamkový gigant Tinder opouští Rusko, chce chránit lidská práva

30.06.2023 21:10 Po populárních seznamovacích aplikacích Bumble a Badoo Rusko s koncem června opouští také Tinder. Společnost Match Group, pod kterou platforma spadá, odchod vysvětluje tím, že se zavázala chránit lidská práva.

Na letišti v Moldavsku zabíjel cizinec se zákazem vstupu. Barikáda mu nepomohla

30.06.2023 21:10 Na letišti v moldavské metropoli Kišiněvu se střílelo, zemřeli dva lidé a jeden byl zraněn. Cestující i zaměstnanci byli evakuováni, všechny lety jsou zatím pozastaveny. Útočníka z Tádžikistánu, kterému byl v minulosti zakázán vstup do země, už zadržela policie. Incident vyšetřuje jako teroristický čin spáchaný spolu s vícenásobnou vraždou.

Crowe a Vikanderová se soškami, ve znělce Depp. Začal festival ve Varech

30.06.2023 21:10 Oscarový Gladiátor už je na místě, a není zdaleka sám. V Karlových Varech začal 57. ročník filmového festivalu slibující nebývalou řadu hvězdných hostů. Ač červený koberec zmáčel silný déšť, hosté naplnili Velký sál Thermalu, kde Jiří Bartoška předal ceny Russellu Croweovi a Alicii Vikanderové.

Reforma trvá už 200 let. Máme 80 vězňů na jednoho vychovatele, říká šéf věznic

30.06.2023 21:10 Je Česko zemí věznic a trestanců? V přepočtu na obyvatele se totiž tuzemsko objevuje na nelichotivých předních příčkách v EU. Přitom jsou některé věznice i nad svou maximální udávanou kapacitou. „Řada uvězněných by v jiných zemích dostala jiný trest,“ připouští generální ředitel Vězeňské služby ČR Simon Michailidis, host podcastu Kontext.

Stalking je jen svoboda slova. Nejvyšší soud USA děsí oběti pronásledovatelů

30.06.2023 21:10 Rok po zrušení federálního práva na potrat přišel americký Nejvyšší soud s dalším kontroverzním verdiktem. V úterý se postavil na stranu muže, který přes dva roky obtěžoval ženu tisíci výhružných zpráv. Podle soudu nešlo o stalking a dotyčný jen využíval svého práva na svobodu slova. Právníci i oběti varují, že se teď stalkeři nebudou muset bát vězení.

Městští holubi vymírají. Ukončete jejich bezhlavé vybíjení, vyzývají ochránci

30.06.2023 21:10 Ačkoli to tak na první pohled nevypadá, ochránci zvířat tvrdí, že rapidně ubylo zdivočelých domácích holubů. A žádají, aby skončilo jejich bezhlavé vybíjení. Řada radnic i majitelů domů totiž platí deratizačním firmám za odchyt a likvidaci holubů. Jsou údajně přemnožení, obtěžují, přenášejí nemoci a jejich trus ničí majetek.

Jen 500 metrů za den? Tohle není show! Jak „pomalá“ ofenziva naštvala generála

30.06.2023 21:10 Ukrajinská protiofenziva se setkala s tuhým ruským odporem. Nyní se částečně pozastavila, protože Ukrajinci se rozhodli nejdřív oslabit ruskou obranu. Útočí na zásobovací linie a provádí průzkumné útočné operace. Podle vojenského vedení Ukrajinci postupují po celé frontě, ukrajinský velitel generálního štábu Valerij Zalužnyj řekl, že jej slova o pomalé protiofenzivě „vytáčejí“.

Chyběly kapky na syndrom suchého oka. Nemocnice je vyrábějí z krve pacientů

30.06.2023 21:10 Přibývá lidí s těžkou formou syndromu suchého oka, kterým nezabírají umělé slzy, masti či antibiotika. A také nemocnic, které vyrábějí speciální oční kapky z krevní plazmy pacientů. O povolení k jejich výrobě požádali na jaře oční lékaři z Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.

Přízrak se vrací. Francie se snaží vyhnout výjimečnému stavu, zastaví dopravu

30.06.2023 21:10 Sotva ve Francii odezněly protesty proti důchodové reformě, valí se na prezidenta Emmanuela Macrona další vážný problém. Smrt mladíka alžírského původu v Nanterre vyvolala extrémní násilí a střety s policií na předměstích po celé zemi. Vláda se snaží zabránit rozšíření nepokojů, do ulic vyslala desítky tisíc policistů a města večer zastavují hromadnou dopravu. Francouzi čekají, zda nedojde až na výjimečný stav jako před osmnácti lety.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.