Ani psa to neprobudilo, tvrdí Rusům média o náletu dronů na Moskvu

31.05.2023 21:01 Ruská média – po vzoru klidné reakce prezidenta Vladimira Putina – úterní nálet bezpilotních letounů na Moskvu nijak nedramatizovala. Dosud největší útok dronů na hlavní město však ruské noviny nepominuly a hlavní státní televize mu věnovaly nezvykle mnoho vysílacího času, uvedla ruská redakce BBC. Údajní očití svědci shodně popisují, že se vlastně nic nestalo.

Válka je geopolitický neúspěch, Rusko ale Ukrajinu nedobude, míní Macron

31.05.2023 21:01 Válka na Ukrajině zdaleka ještě neskončila, Ukrajina ale dobyta nebude a Rusko nesmí být tím, kdo by diktoval mírové uspořádání, prohlásil ve středu francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na mezinárodní konferenci Globsec v Bratislavě. Vyslovil se rovněž pro podporu Ukrajiny při její očekávané ofenzivě proti ruským jednotkám, které obsadily část ukrajinského území.

Kyjev straší korejský scénář. Tlačí svůj mírový plán, aby válka nezamrzla

31.05.2023 21:01 Ukrajina zesiluje diplomatickou ofenzivu ve snaze získat na svoji stranu země, jako jsou Brazílie, Indie nebo Saúdská Arábie. Na počátek léta plánuje summit světových lídrů, na kterém se pokusí získat širokou podporu pro svůj desetibodový mírový plán. Rusko mezi pozvanými nebude.

Počet nádorů vaječníků pomalu klesá, může za to i antikoncepce, říká gynekolog

31.05.2023 21:01 Výskyt gynekologických rakovinných nádorů v České republice v posledních letech klesá, říká přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky Fakultní nemocnice Plzeň Jiří Presl. Jeho tým také provádí stále více operací laparoskopicky a roboticky na úkor řezání. Neřeší však jen nádory a občas se setkává i s tím, že se ženy za své intimní potíže stydí.

Polskem hýbe video vládní strany se záběry z Osvětimi. Neomluvitelné, řekl Duda

31.05.2023 21:01 Polský prezident Andrzej Duda ve středu nezvykle ostře kritizoval spot vládní strany Právo a spravedlnost . Ta k výpadu proti chystané opoziční demonstraci ve Varšavě použila záběry z někdejšího nacistického koncentračního tábora v Osvětimi. „Památka obětí německých zločinů v Osvětimi je svatá a nedotknutelná,“ vzkazuje Duda, který sám z PiS vzešel.

Zeman debatoval s příznivci, položil růže u busty Francoise Mitterranda

31.05.2023 21:01 Bývalý prezident Miloš Zeman ve středu v prostorách Jazzové sekce na pražské Malé straně položil květiny u busty prvního socialistického prezidenta Francie Françoise Mitterranda. Předtím se setkal s asi 30 svými příznivci, od kterých přijímal dotazy ohledně kritiky současné vlády Petra Fialy , prezidenta Petra Pavla, obranné smlouvy se Spojenými státy, konfliktu na Ukrajině nebo svého nového domu.

STALO SE DNES: Senát schválil nové ústavní soudce. Čecha v Koreji čeká soud

31.05.2023 21:01 Senát schválil, aby se novými ústavními soudci stali Josef Baxa, Jan Wintr a Daniela Zemanová. Českého lékaře, který v Koreji údajně osahával tamní hygieničku, obžalovali z obtěžování. Za prezidenta Hospodářské komory podnikatelé zvolili Zdeňka Zajíčka. Zemřel autor kritizované repliky kalendária na Staroměstském orloji. Ústavní soud dal rodině šanci na odškodnění za to, že otec nemohl být za covidu u porodu. Přinášíme přehled středečních zpráv.

Žalujte přímo stát, radí slovenský soud ke sporům o StB. Ovlivní to i Babiše

31.05.2023 21:01 Slovenský Nejvyšší soud rozhodl, že ve sporech o evidenci osob v dokumentech československé tajné policie StB je třeba žalovat stát zastoupený ministerstvem vnitra. Verdikt ovlivní i spor českého expremiéra Andreje Babiše, který je ve svazcích StB evidován jako agent a kvůli tomu žaloval slovenský Ústav paměti národa .

Konference greenwashingu na univerzitě, nadávali studenti. Přijela na ně policie

31.05.2023 21:01 Fakulta humanitních studií UK minulý týden zaštiťovala konferenci časopisu Vogue o dlouhověkosti, a to i bez souhlasu akademického senátu. Proti marketingové akci na půdě školy se tak vymezili nejen studenti, ale i profesoři. Protest vyústil až k příjezdu policie, což následně sama Univerzita Karlova odsoudila.

S eReceptem do ciziny? Už brzy půjde vyzvednout léky i na dovolené

31.05.2023 21:01 Česko je podle úřadů již nyní po technické stránce připraveno spustit v systému eReceptu novou funkci, která umožní vyzvedávat léky v zemích Evropské unie a v tamních lékárnách, které budou zapojené do centrálního systému. Čeká se už jen na povolení Evropské komise.

Na Pardubicku havaroval vírník, dva lidé se lehce zranili

31.05.2023 21:01 Dva lidé se ve středu odpoledne zranili při pádu malého vrtulníku, takzvaného vírníku, u obce Ráby na Pardubicku. Záchranáři je převezli do nemocnice.

Leguán majitelům utekl na vysoký strom, hasiči ho z něj setřásli do deky

31.05.2023 21:01 Středočeští hasiči za sebou mají netradiční výjezd. V úterý totiž pomáhali při záchraně leguána, který v obci Kostelní Střimelice nedaleko Stříbrné Skalice v okrese Praha-východ utekl majitelům z rodinného domu a vylezl na vysoký strom na zahradě. Šestiletou samici jménem Blue nakonec ze stromu setřásli do připravené deky.

Zeman opět spustí na vodu legendární žlutý člun, do muzea ho zatím nevěnuje

31.05.2023 21:01 Exprezident Miloš Zeman se letos opět chystá na vodu ve svém žlutém nafukovacím člunu. Uvedl to v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. „I když mi nohy neslouží, veslovat ještě umím,“ řekl bývalý český prezident, který dovolenou tradičně tráví v Novém Veselí na Vysočině.

Poslanci mají na výboru řešit spory Řehky s Černochovou. Ta ale nepřijde

31.05.2023 21:01 Výbor pro obranu má na svém zasedání prvního června řešit spory ministryně obrany Jany Černochové s náčelníkem generálního štábu Karlem Řehkou. Šéfka resortu se ale zasedání nezúčastní. „Paní ministryně se z pro mě nepochopitelných důvodů omluvila ze zasedání,“ uvedl předseda výboru Metnar. Druhým tématem je aktuální zakázka na nákup bojových vozidel CV 90 ze Švédska. Ty totiž stát pořizuje bez servisu.

Ukrajina shromáždila sílu, která nemá v Evropě obdoby, vypočítává expert

31.05.2023 21:01 Pokud by měly být pravdivé informace z dokumentů údajně uniklých z Pentagonu, že má Ukrajina pro ofenzívu jen tucet manévrových brigád, bylo by pro Kyjev lepší žádné útočné operace neprovádět. Podle propočtů bezpečnostního analytika Zdeňka Kříže však Ukrajina nashromáždila daleko početnější síly.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.