Přízrak se vrací. Francie se snaží vyhnout výjimečnému stavu, zastaví dopravu

30.06.2023 21:10 Sotva ve Francii odezněly protesty proti důchodové reformě, valí se na prezidenta Emmanuela Macrona další vážný problém. Smrt mladíka alžírského původu v Nanterre vyvolala extrémní násilí a střety s policií na předměstích po celé zemi. Vláda se snaží zabránit rozšíření nepokojů, do ulic vyslala desítky tisíc policistů a města večer zastavují hromadnou dopravu. Francouzi čekají, zda nedojde až na výjimečný stav jako před osmnácti lety.

Chyběly kapky na syndrom suchého oka. Nemocnice je vyrábějí z krve pacientů

30.06.2023 21:10 Přibývá lidí s těžkou formou syndromu suchého oka, kterým nezabírají umělé slzy, masti či antibiotika. A také nemocnic, které vyrábějí speciální oční kapky z krevní plazmy pacientů. O povolení k jejich výrobě požádali na jaře oční lékaři z Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.

Jen 500 metrů za den? Tohle není show! Jak „pomalá“ ofenziva naštvala generála

30.06.2023 21:10 Ukrajinská protiofenziva se setkala s tuhým ruským odporem. Nyní se částečně pozastavila, protože Ukrajinci se rozhodli nejdřív oslabit ruskou obranu. Útočí na zásobovací linie a provádí průzkumné útočné operace. Podle vojenského vedení Ukrajinci postupují po celé frontě, ukrajinský velitel generálního štábu Valerij Zalužnyj řekl, že jej slova o pomalé protiofenzivě „vytáčejí“.

Městští holubi vymírají. Ukončete jejich bezhlavé vybíjení, vyzývají ochránci

30.06.2023 21:10 Ačkoli to tak na první pohled nevypadá, ochránci zvířat tvrdí, že rapidně ubylo zdivočelých domácích holubů. A žádají, aby skončilo jejich bezhlavé vybíjení. Řada radnic i majitelů domů totiž platí deratizačním firmám za odchyt a likvidaci holubů. Jsou údajně přemnožení, obtěžují, přenášejí nemoci a jejich trus ničí majetek.

Stalking je jen svoboda slova. Nejvyšší soud USA děsí oběti pronásledovatelů

30.06.2023 21:10 Rok po zrušení federálního práva na potrat přišel americký Nejvyšší soud s dalším kontroverzním verdiktem. V úterý se postavil na stranu muže, který přes dva roky obtěžoval ženu tisíci výhružných zpráv. Podle soudu nešlo o stalking a dotyčný jen využíval svého práva na svobodu slova. Právníci i oběti varují, že se teď stalkeři nebudou muset bát vězení.

Reforma trvá už 200 let. Máme 80 vězňů na jednoho vychovatele, říká šéf věznic

30.06.2023 21:10 Je Česko zemí věznic a trestanců? V přepočtu na obyvatele se totiž tuzemsko objevuje na nelichotivých předních příčkách v EU. Přitom jsou některé věznice i nad svou maximální udávanou kapacitou. „Řada uvězněných by v jiných zemích dostala jiný trest,“ připouští generální ředitel Vězeňské služby ČR Simon Michailidis, host podcastu Kontext.

Crowe a Vikanderová se soškami, ve znělce Depp. Začal festival ve Varech

30.06.2023 21:10 Oscarový Gladiátor už je na místě, a není zdaleka sám. V Karlových Varech začal 57. ročník filmového festivalu slibující nebývalou řadu hvězdných hostů. Ač červený koberec zmáčel silný déšť, hosté naplnili Velký sál Thermalu, kde Jiří Bartoška předal ceny Russellu Croweovi a Alicii Vikanderové.

Na letišti v Moldavsku zabíjel cizinec se zákazem vstupu. Barikáda mu nepomohla

30.06.2023 21:10 Na letišti v moldavské metropoli Kišiněvu se střílelo, zemřeli dva lidé a jeden byl zraněn. Cestující i zaměstnanci byli evakuováni, všechny lety jsou zatím pozastaveny. Útočníka z Tádžikistánu, kterému byl v minulosti zakázán vstup do země, už zadržela policie. Incident vyšetřuje jako teroristický čin spáchaný spolu s vícenásobnou vraždou.

Seznamkový gigant Tinder opouští Rusko, chce chránit lidská práva

30.06.2023 21:10 Po populárních seznamovacích aplikacích Bumble a Badoo Rusko s koncem června opouští také Tinder. Společnost Match Group, pod kterou platforma spadá, odchod vysvětluje tím, že se zavázala chránit lidská práva.

Cvikov otevře novou zubní ordinaci, zájemci už teď strhli rezervační systém

30.06.2023 21:10 V přízemí Niessnerovy vily ve Cvikově se 11. července otevře nová zubní ordinace, o jejíž služby má zájem enormní počet lidí. Jen pár minut po otevření registrace přišlo do ordinace asi 2,5 tisíce e-mailů se 7,5 tisíci žádostmi, které zcela zahltily systém.

Rodná čísla na občankách i jako identifikátor zůstanou, změny nikdo nechce

30.06.2023 21:10 Místopředseda vlády pro digitalizaci Ivan Bartoš v pátek navrhl zákon obsahující plánované utlumení rodných čísel v občanských průkazech upravit tak, aby takový termín vůbec neobsahoval. Digitální a informační agentura tak rodná čísla na nových občanských průkazech měnit nebude. V systémech státu se nicméně na identifikátory dále přechází.

Zemřel oscarový herec Alan Arkin, známý z filmu Hlava-22. Bylo mu 89 let

30.06.2023 21:10 Ve věku 89 let zemřel americký herec, dramatik, producent, zpěvák, kytarista a skladatel Alan Arkin. V roce 2006 získal Oscara za roli dědečka užívajícího heroin ve filmu Malá Miss Sunshine. O jeho úmrtí informoval server Variety s odvoláním na prohlášení Arkinovy rodiny.

Agresivní muž házel po hostech centra zbytky jídla, nadýchal 2,41 promile

30.06.2023 21:10 V prostorách brněnského OC Campus Square se ve čtvrtek pohyboval agresivní muž. Na výzvy k odchodu nereagoval a tak po poledni přivolal pracovník ostrahy obchodního centra hlídku městské policie. Po jejím příjezdu házel agresor po hostech v místní jídelně zbytky jídla.

Investoři Applu věří, tržní kapitalizace překonala tři biliony dolarů

30.06.2023 21:10 Tržní kapitalizace americké společnosti Apple poprvé od loňského ledna znovu překonala hranici tří bilionů dolarů . Investoři sázejí na to, že výrobce iPhonů bude schopen zvýšit tržby, přestože zkoumá nové trhy, jako je virtuální realita.

Skromně a bez dárků. Norský miliardář oslavil stovku tak, jak žil

30.06.2023 21:10 Jeden z nejbohatších Norů, realitní magnát Olav Thon, oslavil ve čtvrtek sté narozeniny. Muž, který ještě před pár lety své firmě aktivně šéfoval a velkou část svého majetku už převedl do nadace, si jubileum připomněl tak, jak žil – skromně.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.