KVÍZ: Krkonošské pohádky slaví 50 let. Jak dobře znáte legendární večerníček?

30.04.2024 12:50 Přesně před padesáti lety, 30. dubna 1974, se vysílal první díl jednoho z nejoblíbenějších českých večerníčků. Vždyť kdo by neznal Krkonošské pohádky, ve kterých chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Vyzkoušejte si ve výročním kvízu, jak dobře jsou vám Krkonošské pohádky blízké. 

Trautenberk Ilja Prachař miloval vaření i Slavii. Herecké geny předal potomkům

30.04.2024 12:50 Anče, Kubo, hajnej sem! Himl hergot donrvetr krucajs element! Nejen těmito hláškami, ale i mnoha dalšími se do hlav diváků zaryl nechvalně proslulý Trautenberk z Krkonošských pohádek. Jeho představitel, Ilja Prachař, se narodil 30. dubna přesně před sto lety. Zanechal po sobě syna, vnuky a vnučky, kteří se stejně jako on věnují herectví.

Vraždy lidi přitahují, říká režisér Stínů v mlze Radim Špaček

30.04.2024 07:42 Dalo by se říct, že Radim Špaček momentálně jede na vlně true crime. Natočil už druhou řadu Stínů v mlze, pracuje na filmu o devadesátkách a do kin právě vstoupil Lesní vrah natočený podle reálné kauzy trojnásobného vraha Viktora Kalivody. Před českou premiérou stihl ale ještě navštívit Brazílii.

Billie Eilish opět v Česku, přiveze nové album. Lístky na koncert už v květnu

29.04.2024 22:12 Americká zpěvačka Billie Eilish přijede se svou třetí deskou Hit Me Hard and Soft do Česka. V pražské O2 areně, kterou vyprodala už v roce 2019, zazpívá letošní držitelka hudební ceny Grammy 1. června 2025. Za produkční agenturu LiveNation to v úterý ČTK oznámil Ondřej Pojzl. Vstupenky půjdou do prodeje 3. května v 10:00, ty nejlevnější si zájemci pořídí za 1250 korun. Třetí album, které zpěvačka opět vytvořila se svým bratrem Finneasem, má vyjít letos 17. května.

Poslední klapka. Film o Bedřichu Smetanovi Neslyším ničeho míří do střižny

29.04.2024 16:53 Diváci uvidí snímek o Bedřichu Smetanovi Neslyším ničeho poprvé v předpremiéře v červnu na festivalu Smetanova Litomyšl. Ve filmu, který se z velké části natáčel i v Pardubicích, se objeví Martina Pártlová, Ondřej Rychlý, Jaroslav Dušek nebo youtuber Radion Drozdov alias Rady.

Ivetě Bartošové to vždycky slušelo. Miloš Schmiedberger vydal knihu fotografií

29.04.2024 07:31 Všem fanouškům Ivety Bartošové, ale i těm, které zajímá příběh talentované ženy, s níž osud nemilosrdně zacházel, je určena nová kniha nazvaná Iveta - fotografie tvořené s láskou. Obsahuje množství snímků, které se zpěvačkou v různých obdobích jejího života pořídil fotograf a její blízký přítel Miloš Schmiedberger. Kniha je zároveň připomínkou deseti let od jejího tragického úmrtí, které připadá na 29. dubna.

Felix Slováček vzpomíná na Bartošovou: Nadšení pro muziku a radost z ní sálaly

29.04.2024 07:31 Na Ivetu Bartošovou zavzpomínal na křtu knihy Iveta - fotografie tvořené s láskou klarinetista, saxofonista, hudební skladatel a dirigent Felix Slováček. „Byl jsem u jejích prvních profesionálních pěveckých kroků. S Pavlem Vaculíkem, tehdejším dramaturgem Československého rozhlasu, jsme ji i s Petrem Sepešim přivedli do Prahy. Oba nás v roce 1983 zaujali na festivalu Jihlavská píseň – líbilo se nám, jak jim šly dohromady barvy jejich hlasů. V karlínském studiu Českého rozhlasu jsme jim pak natočili první album Knoflíky lásky,“ říká v rozhovoru pro Deník.

Startuje Vedlejší produkt. Představí kriminalisty na hraně zákona

28.04.2024 11:30 Psychologické drama o tom, kam až jsou kriminalisté ochotni zajít, aby našli a usvědčili pachatele, nabídne nová třídílná minisérie Vedlejší produkt režiséra Petera Bebjaka. Na obrazovkách Česká televize odstartuje už tuto neděli. V hlavních rolích se představí Zuzana Stivínová, Tomáš Maštalír a Martin Hofmann, jehož budeme brzy vídat i v nových dílech seriálu Odznak Vysočina.

Žhavé tipy ze streamů: Stalkerka, tygři a láska na druhý pokus

27.04.2024 21:01 Zažili jste někdy stalking? Nebo jste snad sami proti své vůli pronásledovali druhé? Ať je to jakkoli, seriál Sobík vám razantně ukáže, jak to vypadá z jedné i druhé strany. Fanoušci temné sci-fi si mohou užít tajuplné zákruty Los Angeles, milovníci přírody mohou oslavit Den Země. Třeba s tygry. Všechno najdete ve videotékách, z jejichž nabídky jsme pro vás některé tipy na víkend vybrali. 

Filmaři v Jeseníkách natáčeli novou Zlatovlásku. Vznikne tu třetina pohádky

27.04.2024 06:12 Více než týden v regionu Jeseníků pracovali filmaři. Na hradě Sovinec a na Javornicku natáčeli scény nového provedení pohádky Zlatovláska. V kinech se má snímek objevit v lednu příštího roku.

KVÍZ: Měla slabost pro kolegy. Jak moc znáte padesátnici Penélope Cruzovou?

27.04.2024 06:12 Madridská rodačka Penélope Cruzová měla našlápnuto ke kariéře baletky, pak si ale zahrála ve videoklipu popové skupiny Mecano a její cesta se stočila od tance jiným směrem. Poté, co moderovala televizní pořad pro teenagery a zahrála si třeba slepou prostitutku v erotickém seriálu, začali ji obsazovat slavní španělští režiséři a nakonec si jí všiml i Hollywood. Ani se nechce věřit, že věčně mladá herecká múza Pedra Almodóvara slaví 28. dubna už 50. narozeniny. Co víte o jejím životě, rolích a vztazích s hereckými kolegy?

Co nabízí televizní víkend: Martina Hofmanna i Lídu Baarovou ve slavné roli

26.04.2024 10:41 Nedělní večery teď budou na obrazovce České televize patřit nové kriminální minisérii režiséra Petera Bebjaka Vedlejší produkt. Představí se v ní plejáda oblíbených herců v čele s Martinem Hofmannem a Tomášem Maštalírem. Krásu Lídy Baarové si diváci připomenou prostřednictvím snímku Dívka v modrém.

Tvůrci Simpsonových zabili jednu z nejstarších postav. Díl vzbudil pozdvižení

26.04.2024 10:41 Po pětatřiceti letech mizí z animovaného seriálu Simpsonovi jedna z nejstarších postav. Epizoda s názvem Crimains of the Day je celá věnovaná charakteru, kterého věrní fanoušci znají již od prvního dílu první série v roce 1989 - Larrymu Dalrymplovi, který v ní také umírá. Štamgasta a jednoho z nejbližších přátel Homera si lidé pamatují hlavně z jeho posedávání v baru U Vočka.

Chinaski slaví 30 let. Pro fanoušky nachystali vlastní podcast i show v O2 aréně

25.04.2024 19:24 Kapela Chinaski slaví 30 let na scéně a přichází s unikátním projektem: vlastní podcasty, speciální album a koncerty v O2 areně. Fanoušci se tak mohou těšit na nový rozměr interakce s oblíbenými hudebníky.

To není vaše věc. Film Lesní vrah je zkouškou trpělivosti

25.04.2024 15:13 Po Manželích Stodolových a Metodě Markovič míří k divákům další skutečný vrah ve filmové verzi, tentokrát Viktor Kalivoda. Typickou detektivku ale nečekejte. Film Lesní vrah je zatěžkávací zkouškou, zejména pro ty méně trpělivé. Tenhle pokus o ponor do hlavy a pocitů antihrdiny si užije vskutku málokdo.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.