Touhy, přání i stopař. Netflix a spol. o svátcích nabídnou jízdu pro všechny

31.03.2024 10:01 Vlci samotáři, snící profesoři a navrch crazy novinářky. Streamovací platformy o Velikonocích nabízejí rozmanitý program a nebudou to jen obligátní biblické příběhy z pouště. I když i na ty dojde. Vyberou si všichni - od dam přes pány až po celou rodinu, na kterou čeká jedno animované Přání.

Ceny Anděl 2023: Ceny si odnesli David Koller, Pam Rabbit i JAR

31.03.2024 05:20 Cenu Anděl za album roku 2023 udělila Česká hudební akademie eponymní nahrávce skupiny November 2nd. Sólovými interprety se stali David Koller a Pam Rabbit. Ocenění za skladbu roku získala píseň Údolí včel od Tomáše Varteckého, kterou na stejnojmenném albu zpívá Anna K. Skupinou roku vyhlásili za album Jezus Kristus Neexistus? uskupení J.A.R., které tvoří deset uměleckých osobností v čele s Romanem Holým a Otou Klempířem. Do Síně slávy byl uveden Jiří Korn. Vítěze cen, o nichž letos rozhodovalo 487 akademiků, dnes vyhlásili v pražském centru O2 universum.

Česko na grilu. Radek a Nikola ze Šumavy to rozpálili v televizní show

30.03.2024 18:10 /ROZHOVOR/ Dva sympatičtí mladí Jihočeši se stali účastníky nové soutěže dvojic televize Prima s názvem Česko na grilu. Třicetiletý stavební rozpočtář Radek Skalický a devatenáctiletá baristka Nikola Lašáková z vesničky Svatá Maří na Prachaticku v ní bojují o přízeň porotců Martina Svatka a Zdeňka Pohlreicha . V televizní show zaměřené na letní gastronomii se v sobotu 30. března objeví už podruhé.

Ceny Anděl v toku času: Historie přinesla sošku na dně Vltavy i nakopnutí Lucie

30.03.2024 08:30 O vítězích 33. ročníku cen České hudební akademie Anděl se rozhodne už tuto sobotu. Večerem, který se odehraje v pražském O2 universu a v přímém přenosu jej odvysílá Česká televize, provedou Ivana „Fancy“ Kulhánková a Honza Dědek. Protkán bude i několika vystoupeními z řad nominovaných. Deník vám přináší zajímavosti a rekordy z historie i současnosti Andělů.

Televizní program na Velikonoce: Užijete si je s Ježíšem, pohádkami i Ivetou

29.03.2024 12:40 O prodlouženém svátečním víkendu si diváci přijdou na své. V programu najdou televizní klasiku, například Moskalykovu Babičku či Krakonoše a lyžníky, ale i filmové podání rockové opery Jesus Christ Superstar nebo seriál o Ivetě Bartošové.

Petr Kolečko slaví 40. Takto zavzpomínal na Most! a další své seriály a filmy

28.03.2024 12:32 Seriály Okresní přebor, Čtvrtá hvězda, Vinaři, Most! nebo Osada, filmy Padesátka, Přes prsty či Zbožňovaný. Pod všemi je jako scenárista podepsán Petr Kolečko, který se u posledních dvou titulů chopil i režie. Úspěšný tvůrce, který 28. března oslaví čtyřicátiny, se s Deníkem podělil o vzpomínky, které má spojené s jednotlivými projekty.

Letos album, příští rok turné. Twenty One Pilots se vrátí do Prahy i s novinkami

27.03.2024 16:30 V roce 2019 vyprodali pražskou O2 arenu. Americké hudební duo Twenty One Pilots se vrátí na stejné místo, aby kromě největších hitů svým fanouškům představilo i novou tvorbu. V pořadí sedmé studiové album Clancy vychází letos v květnu, samotných hudebníků propojujících alternativní rock s indie popem a rapem se tuzemští příznivci této kapely dočkají 12. dubna 2025.  

Kus dřeva za miliony. Rekvizita z Titaniku se prodala za neuvěřitelnou částku

27.03.2024 12:20 Plovoucí kus dřeva, který v oscarovém snímku Titanic pomohl udržet hlavní ženskou postavu Rose při životě po námořní katastrofě, se v aukci prodal za 718 750 dolarů . Informoval o tom server BBC News. Od uvedení filmu v roce 1997 fanoušci debatují o tom, zda byl panel dostatečně velký, aby se na něj vešel i její milenec Jack a zachránil se tak před smrtí v ledovém oceánu.

Sedm zastavení s Bohumilem Hrabalem. Ve čtvrtek uplyne 110 let od jeho narození

27.03.2024 12:20 Bohumil Hrabal. Ani 27 let po jeho pádu z okna nemizí zájem o úctyhodné dílo autora, jenž svůj otisk zanechal i na stříbrném plátně, divadelních prknech, televizní obrazovce či v rozhlase. Na přání rodičů vystudoval práva, ale nikdy se jimi neživil. Zato byl dělostřelcem u koní, pojišťovákem, výpravčím, dělníkem v hutích, číšníkem i baličem starého papíru. A především spisovatelem, pábitelem a milovníkem života. Po Jaroslavu Haškovi a Karlu Čapkovi je nejpřekládanějším autorem své doby.

KVÍZ: Stouni se valí dál. Jak dobře znáte legendární The Rolling Stones?

26.03.2024 10:32 Divoká jízda kapely The Rolling Stones trvá už více než šedesát let. Ač by od rockových osmdesátníků málokdo čekal mladistvý hudební elán, Mick Jagger, Keith Richards a Ron Wood loni vytřeli všem zrak a znovu se ocitli na špici hudebních žebříčků. Osmnáct let po posledním regulérním albu vypustili novou desku, která nadchla jak fanoušky, tak hudební experty. Jak dobře znáte legendární britské uskupení, které mnozí mají za nejlepší rock'n'rollovou kapelu všech dob? Otestujte své znalosti v našem kvízu.

Kdo bude nový James Bond? Producentka i herci mlží o jménu i národnosti

25.03.2024 15:31 Bílý, nebo černý? Kdy padne jméno? Nervy fanoušků bondovek jsou napjaté k prasknutí. Spekulace o tom, kdo bude po odchodu Daniela Craiga agentem 007, se vedou už třetím rokem a v posledních dnech přišly nejen v Británii znovu na přetřes. Padají nejrůznější jména. Od Idrise Elby přes Aarona Taylor-Johnsona až po Cilliana Murphyho, čerstvého oscarového vítěze. Kdo nakonec na plátně protřepe svým martini s vodkou, to rozhodne producentka bondovek Barbara Broccoli. Volbu jí není co závidět.

Na nových audioknihách vyšli klasikové: Hrabal, Pratchett, Škvorecký i Svěrák

25.03.2024 10:20 Klasika kyberpunku, Pratchettova Zeměplocha, příběh studentky na škole pro popravčí, nová pohádka Zdeňka Svěráka nebo staří známí detektivové Holmes a Borůvka. To je jen zlomek z nabídky audioknižních novinek, Deník vám přináší tipy na nejzajímavější z nich.

Od Bratříčka k Monologům. Příběh první a poslední desky Karla Kryla

25.03.2024 10:20 Nadšení z prvního krylovského elpíčka z konce šedesátých let a vlažné přijetí jeho posledního řadového alba z roku 1992 dobře vystihují písničkářův osud. To, co začalo zbožňováním odvážného mladého talentu, skončilo rozčarováním z Krylova neúprosně kritického pohledu.

Slunce, seno, veselka. Zdeněk Troška přijel na premiéru za ochotníky do Malont

25.03.2024 10:20 Několik potlesků na otevřené scéně a závěrečné ovace vestoje si vychutnal v sobotu ochotnický soubor z Malont, který před nabitým sálem, a také před jedním velmi vzácným hostem uvedl hru Slunce, seno, veselka. Na premiéru se přijela podívat legenda českého filmu, sám autor předlohy a režisér série letních komedií Slunce, seno Zdeněk Troška.

Rychlé šípy nejsou žádní slušňáci, říká znalec díla Jaroslava Foglara

24.03.2024 09:10 Letos si připomínáme čtvrt století od úmrtí spisovatele a skautského vůdce Jaroslava Foglara. Jeden z nejúspěšnějších českých autorů byl mezi členy svého oddílu, slavné pražské Dvojky, známý pod přezdívkou Jestřáb. A jeho vychovatelský odkaz žije dál, stejně jako dobrodružné romány Záhada hlavolamu, Stínadla se bouří nebo Chata v Jezerní kotlině. Foglarův literární, junácký i čistě člověčí profil se prolínají ve výborech z jeho deníků, na které dohlíží skautský historik Roman „Bobo“ Šantora. Pod názvem Celý den drobně prší vyšel v Albatrosu zatím první svazek, ohraničený lety 1920 a 1937. Další poklady budou následovat. 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.