Češi se pokoušejí zachránit Groupon. Novým výkonným šéfem se stal Dušan Šenkypl

31.03.2023 19:50 Groupon má nového výkonného šéfa, který má firmu provést zásadní transformací. Představenstvo jmenovalo do funkce tzv. interim CEO s okamžitou platností českého manažera Dušana Šenkypla z investičního fondu Pale Fire Capital . Šenkypl nahradil dosavadního CEO Kedara Deshpandeho.

Hudební televize Rebel opouští satelitní distribuci

31.03.2023 19:50 Po téměř deseti letech končí satelitní vysílání hudební televize Rebel. „Stále větší část diváků dává před satelitem přednost bezplatnému pozemnímu DVB-T2 vysílání a IPTV distribuci,“ vysvětlil dramaturg Josef Hladký.

Britský regulátor stanovil nové podmínky pro web a aplikace BBC

31.03.2023 19:50 Od 1. dubna vejde v platnost nová provozní licence britské BBC. Telekomunikační regulátor Ofcom v ní stanovil podmínky pro webové stránky, archiv pořadů iPlayer a další digitální služby.

Levnější verze Netflixu s reklamou má už přes milion uživatelů

31.03.2023 19:50 Americké streamovací službě Netflix se vyplatilo zavedení levnějšího tarifu s reklamou. Agentura Bloomberg měla možnost nahlédnout do interních dat, podle nichž tento tarif využívá milion aktivních uživatelů měsíčně.

Mall.TV mění název na Fameplay

31.03.2023 14:10 Po odprodeji Mall Group polskému Allegru končí s březnem i licence na používání značky Mall.TV. Firma Czech Video Center proto internetovou televizi přejmenuje na Fameplay.

Itálie blokuje ChatGPT, tamním strážcům soukromí vadí uniklá data i trénink algoritmů

31.03.2023 14:10 Italský úřad pro ochranu osobních údajů předběžným opatřením s okamžitou platností zablokoval v Itálii program generativní umělé inteligence ChatGPT. Vadí mu způsob zpracování osobních údajů italských uživatelů. Vůči americké společnosti OpenAI, která platformu vyvinula a spravuje, italský regulátor zahájil řízení. Úřad o tom informoval na svém webu.

Česko poskytne datové centrum Agentuře Evropské unie pro kosmický program

31.03.2023 14:10 Ministerstvo financí chystá pronajmout datové centrum Agentuře Evropské unie pro kosmický program . Na čtyři roky to má vyjít na 77 milionů korun.

BBC začíná se změnami na zpravodajské stanici

31.03.2023 14:10 Od 3. dubna se dvě dosud samostatné zpravodajské stanice BBC spojí pod jednu značku. Z domácího BBC News Channel a mezinárodního BBC World News se stane BBC News. Změny zaberou několik měsíců, cílem jsou úspory i modernější tvář.

Právo úřadů na reparát prošlo Senátem, svá rozhodnutí budou moci samy hájit před soudem

31.03.2023 14:10 Úřady rozhodující mimosoudní spory získají nové výhody při přezkumu jejich rozhodnutí soudem. Český telekomunikační úřad, Energetický regulační úřad, Česká obchodní inspekce a Finanční arbitr se tak nově budou moci účastnit řízení o žalobách podle částí páté občanského soudního řádu , kdy soud přezkoumává, zda daný spor byl vyřešen správně. Novelu o.s.ř., která novinku zavádí, schválil Senát a nyní putuje k podpisu prezidentovi.

Nová 3D tiskárna od Průši, Síkela lobboval v Intelu, Twisto zase mění majitele a Mall je ve ztrátě

31.03.2023 08:40 Tchaj-wan dokončuje první startupové investice v Česku. Samsung by měl být žhavým kandidátem na české 6G. Čapkův R.U.R. jako komiks.

Telly vyřazuje stanice CNN a Cartoon Network

31.03.2023 08:40 Internetová a satelitní televize Telly vyřazuje z nabídky zahraniční stanice CNN a Cartoon Network. Distribuční smlouva vyprší 31. března 2023. Operátor doporučuje divákům alternativní stanice.

SES a Intelsat jednají o možném spojení

30.03.2023 22:12 Satelitní operátoři SES a Intelsat diskutují o možném spojení. Potvrdila to společnost SES. „V tuto chvíli však není jisté, že se transakce uskuteční,“ upozornila v krátkém tiskovém prohlášení.

Skončila francouzská streamovací služba Salto

30.03.2023 22:12 Ve Francii skončil pokus o společnou streamovací platformu národních televizních stanic. Přístup na službu Salto si platil ani ne milion lidí.

ČTÚ vypořádal připomínky k tendru na sítě DAB+, část jich akceptoval

30.03.2023 16:40 Český telekomunikační úřad obdržel připomínky k chystané aukci kmitočtů na celoplošné a regionální digitální rozhlasové sítě. Část námitek uznal a upraví podle nich zadávací dokumentaci.

Místo plastových dokladů mobil. Digitální a informační agentura chce změnu stihnout od nového roku

30.03.2023 16:40 Digitální a informační agentura začne fungovat od dubna a bude mít na starosti mimo jiné datové schránky a systém základních registrů.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.