Násilí během voleb v Turecku. Při potyčce v jedné obci zemřel člověk, další jsou zraněni

31.03.2024 17:30 V Turecku volí správy a vedení obcí v osmi desítkách provincií, nejsledovanější je ale souboj v největším tureckém městě Istanbulu, kde od předchozích voleb vládne opozice. O tom, zda si opozice vedení tohoto 16milionového města udrží, rozhodne podle analytiků zejména účast, která se očekává nižší než obvykle, a také menší strany, napsala agentura AP. Volby na jihovýchodě země poznamenal násilný incident, při němž jeden člověk zemřel a 12 dalších utrpělo zranění, napsala agentura AFP.

Karel III. navštívil velikonoční bohoslužbu. Po celou dobu měl úsměv na tváři a vesele mával

31.03.2024 17:30 Britský král Karel III. se v neděli zúčastnil tradiční velikonoční mše ve Windsoru. Jedná se o jeho nejvýznamnější vystoupení od chvíle, kdy mu byla diagnostikována rakovina, informuje zpravodajství CNN.

V centru Plzně našli mrtvou ženu v řece. Policie i záchranáři se ji snažili oživit, avšak marně

31.03.2024 17:30 Mrtvá žena byla v noci na neděli nalezena v řece Radbuze v centru Plzně. Policie zatím nezná její totožnost. Případem se zabývají vyšetřovatelé Městského ředitelství policie v Plzni, kteří zjišťují veškeré okolnosti, řekla policejní mluvčí Iva Vršecká.

Výbuch auta během nákupní špičky na tržišti v Sýrii zabil sedm lidí. Další jsou zraněni

31.03.2024 17:30 Nejméně sedm osob přišlo o život a dalších 30 bylo zraněno při výbuchu auta na rušném tržišti v syrském městě Azaz nedaleko hranic s Tureckem. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informace od místních obyvatel a záchranářů.

Vondra: Nerudová by si měla vybrat, jestli chce být v komisi. Podvádí voliče, míní Dostálová

31.03.2024 17:30 Lídryně hnutí STAN Danuše Nerudová by si měla vybrat, jestli chce zastupovat voliče v Evropském parlamentu, nebo se stát eurokomisařkou. V pořadu Partie na CNN Prima NEWS se na tom shodli Alexandr Vondra a Klára Dostálová . Jednička kandidátky Spolu také zmínila, že hnutí STAN sice může nominanta na komisaře navrhnout, ale jmenování je na celé vládě. Nerudová se proti kritice rázně ohradila.

Papež František volal ve velikonočním poselství po ukončení bojů. Proč tolik smrti? ptal se

31.03.2024 17:30 Papež František v neděli v tradičním velikonočním poselství Urbi et orbi znovu vyzval k zaručení přístupu humanitární pomoci do Pásma Gazy, kde bojuje Izrael s hnutím Hamás, a také k propuštění rukojmích, které tam Hamás od října drží. Vyzval také k výměně zajatců mezi Ruskem a Ukrajinou, informovala agentura AFP.

Násilný trestný čin v Teplicích vyšetřuje policie. Zadržela možného podezřelého

31.03.2024 17:30 Kriminalisté v Teplicích se zabývají násilným trestným činem, po kterém zemřela žena. Na sociální síti uvedli, že zadrželi možného podezřelého a nařídili soudní pitvu. Více informací uvolní, jakmile to bude možné.

Nerudová: Vondra se přidává k ANO v okopávání kotníků. Do lídra Spolu si rýpl i Rakušan

31.03.2024 17:30 Překvapuje mě, že se Alexandr Vondra přidává ke kandidátce ANO v takto přízemním okopávání kotníků. Pro CNN Prima NEWS to uvedla lídryně STAN v evropských volbách Danuše Nerudová. Reagovala tak na kritiku, která zazněla na její adresu v nedělní Partii. Proti slovům evropského lídra koalice Spolu se ohradil také vicepremiér Vít Rakušan . „Zástupci ODS a ANO si evidentně notovali,“ glosoval na sociálních sítích.

Hrozivé video lanovky v Itálii: Vichr se sedačkami mával desítky minut, lyžaři bojovali o život

31.03.2024 17:30 Děsivý zážitek má za sebou má lyžařka Stephanie Burtová, která vyrazila do italského střediska Cervino. Oblast náhle postihl prudký vítr, jehož poryvy si pohrávaly s gondolami lanovky jako kdyby to byla dětská stavebnice. Rychlost větru v nárazech dosahovala kolem 60 kilometrů za hodinu. Na záběrech, které kolují na sociálních sítích, je vidět, že některé sedačky se převracejí téměř vzhůru nohama.

Záběry surové přestřelky. Ukrajinci bojovali s okupanty na život a na smrt ve zničené vesnici

31.03.2024 17:30 Součástí ruské invaze jsou bezprostřední boje na zničených ukrajinských sídlištích. Obzvláště ve městech a vesnicích v blízkosti frontové linie se odehrávají brutální přestřelky, během nichž se ukrajinští obránci kryjí v polorozpadlých budovách a pomocí útočných pušek, granátometů či raketometů soupeří s okupanty na život a na smrt. Své o tom ví například ukrajinská 3. útočná brigáda. Ta se utkala s nepřítelem ve vesnici Orlivka, která leží západně od doněcké Avdijivky. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

Medaile pro hokejové mistrovství světa vznikají v Novém Boru. Mají jedinečnou podobu i příběh

31.03.2024 17:30 Nejlepší hokejisté planety si v květnu v Praze po finále světového šampionátu pověsí na krk kus českého křišťálu. Čtvrtkilové placky broušeného a malovaného skla v kovové obroučce teď vyrábějí mistři skláři v Novém Boru na severu Čech.

Oblíbenou letní destinaci obsadily obrovské ploštice. Mohou způsobit bolestivé kousance

31.03.2024 17:30 Kypr je v obležení největšího evropského hmyzu – ploštice mohutnatky. Odborníci nabádají k opatrnosti, tento druh ploštice může způsobit bolestivá kousnutí. V Americe jim dokonce přezdívají „toe-biters“ tedy okusovači prstů, uvádí portál Live Science.

Izraelský premiér Netanjahu jde na operaci v celkové anestezii. Rutinní vyšetření odhalilo kýlu

31.03.2024 17:30 Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli večer podstoupí operaci kýly v celkové anestezii, informoval úřad izraelské vlády. V době, kdy nebude moci vykonávat svou funkci, zastoupí čtyřiasedmdesátiletého předsedu vlády vicepremiér a ministr spravedlnosti Jariv Levin.

Po malém Émilovi pátrali téměř rok. Naděje však vyhasly, ostatky chlapce měl najít chodec

31.03.2024 17:30 Poslední naděje v nalezení 2,5letého Émila – který se ztratil loni v létě z domu svých prarodičů ve francouzské vesnici Le Haut Vernet – vyhasly. Ostatky, které podle genetické analýzy patří pohřešovanému chlapci, byly nalezeny v sobotu odpoledne údajně chodcem. Jak Émil zemřel, není jasné. Informují o tom francouzská média.

Vážná nehoda dvou aut na Plzeňsku. Zraněno je pět dospělých a malé dítě

31.03.2024 17:30 Vážná nehoda dvou osobních aut komplikuje provoz na silnici první třídy u Spáleného Poříčí na Plzeňsku, zraněno je pět dospělých a asi pětileté dítě.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.