Řidiči, vystup. Věčně červené semafory trápí Pražany, podle expertů mohou být nebezpečné

29.02.2024 20:20 Matoucí semafory, kde svítí pouze červená, trápí řidiče hned na několika místech v Praze. Aby auta mohla opustit křižovatky s takovými světelnými znameními, musí si je šoféři vlastnoručně přepnout. Podle dopravních expertů přitom mohou řidičům nejen pocuchat nervy, ale zároveň je vystavit nezanedbatelnému nebezpečí.

Všechny bych burcoval na barikády, kritizoval Stanjurův náměstek odbory. Středula se ohradil

29.02.2024 20:20 Česko se chlubí nejnižší nezaměstnaností v Evropské unii, ale i tak se potýká s nejvyšším propadem reálných mezd. Podle Marka Mory, náměstka ministra financí Zbyňka Stanjury , je to nepochopitelné a opřel se kvůli tomu mimo jiné do odborů. Jejich předáci podle něj měli žádat vyšší nárůst platů. Naštval tak například předsedu ČMKOS Josefa Středulu, který si slova náměstka nenechal líbit. „Tady si pan Mora ‚stele‘ do vlastního hnízda naprosto neuvěřitelným způsobem,“ prohlásil odborář.

Zemědělci připravují protestní akci. Jednání s ministrem Výborným označili za zklamání

29.02.2024 20:20 Vedení Agrární komory ČR označilo čtvrteční jednání s ministrem zemědělství Markem Výborným o podpoře zemědělství za zklamání. Od šéfa resortu čekali konkrétní návrhy, které ale nepřinesl. Komora proto vyzvala zemědělce, aby zahájili přípravu na protestní akce 7. března v Praze. Pokud ministr předloží konkrétní návrhy, protest se konat nemusí, uvedli představitelé AK ČR po jednání. Novinářům představili pět požadavků, které vůči Výbornému a vládě mají.

Šéf tenisového svazu Kaderka míří do vazby, rozhodl soud. Funkcionář trvá na své nevině

29.02.2024 20:20 Obvodní soud pro Prahu 7 poslal v kauze údajných dotačních podvodů do vazby prezidenta Českého tenisového svazu Iva Kaderku. Potvrdil to státní zástupce Ondřej Trčka. Kaderka podle něj vinu popřel a proti vazbě podal stížnost. Neveřejné vazební zasedání trvalo dvě a půl hodiny. Soud rozhodl o vazbě kvůli možnému ovlivňování svědků. Policie šéfa svazu viní z dotačního podvodu a ze zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, za což mu hrozí až desetileté vězení.

Do Česka se žene písečný prach ze Sahary. V pátek může znečistit auta i zabarvit déšť

29.02.2024 20:20 V Česku se může v pátek odpoledne a večer objevit písečný prach ze Sahary. Jemný poprašek podobný pylu by mohl být ve srážkách, které meteorologové očekávají. Lidé ho pak uvidí například na okenních parapetech nebo sklech aut. Na Facebooku o tom informoval Český hydrometeorologický ústav .

V Česku se rozjela pylová sezóna. Které alergeny jsou nejaktivnější a jak se bránit?

29.02.2024 20:20 Do Česka dorazila pylová sezona o měsíc dříve než loni. Kvůli mírné zimě a slunečnému počasí již vykvetly některé stromy, alergici tak začínají trpět a plnit čekárny lékařů.

Násilí na Západním břehu Jordánu graduje. Útočník zabil dva Izraelce, odplata přišla okamžitě

29.02.2024 20:20 Neznámý útočník na okupovaném Západním břehu Jordánu ve čtvrtek zastřelil dva Izraelce. Informovaly o tom tiskové agentury Reuters a AFP s odvoláním na tamní záchrannou službu. Izraelská armáda uvedla, že střelec zahájil palbu na čerpací stanici poblíž osady Eli a bezpečnostní složky jej na místě zneškodnily.

Zavedení cel byla poslední kapka. Začali jste ekonomickou válku, zní z Podněstří k Moldavsku

29.02.2024 20:20 Napětí v mezinárodně neuznaném Podněstří narůstá. Země, která je právně součástí Moldavska, ale reálně je samostatným státem podporovaným Ruskem, požádala Moskvu o ochranu před Kišiněvem. Tomu již zřejmě došla s rebely trpělivost a uvalil na společnosti z Podněstří povinnost odvádět nová cla, což ještě zhoršuje již tak špatnou ekonomickou situaci. Kreml v Podněstří udržuje svou vojenskou přítomnost a vyhovět zmíněnému požadavku je prý jednou z jeho priorit.

Na mrtvoly mám štěstí, hájil se podezřelý z vraždy vrtačkou u Pardubic. Inspiroval ho Castro

29.02.2024 20:20 Muž, který společně se svou přítelkyní čelí obvinění z brutální vraždy provedené vrtačkou v Libišanech na Pardubicku, vypovídal ve čtvrtek před soudem. Původně se přiznal, ale nyní tvrdí, že v době spáchání činu byl na nákupu. Již bývalí partneři tak své výpovědi otočili proti sobě a shazují vinu jeden na druhého. Obžalovaný se snažil líčení co nejdéle zdržet a pronesl, že bude „klidně mluvit hodiny jako Fidel Castro“.

Zemřel vousatý šéfkuchař Myers. Baviče na pekelném stroji ničila zákeřná nemoc

29.02.2024 20:20 Ve věku 66 let zemřela televizní osobnost Dave Myers, hvězdný šéfkuchař a motorkář z pořadu The Hairy Bikers . Před dvěma lety veřejnosti sdělil, že mu byla diagnostikována rakovina. O úmrtí informoval Si King, kolega z The Hairy Bikers, se kterým se Myers přátelil téměř 30 let.

Valeš: Vítězem hlasování o stejnopohlavních svazcích je Babiš. Zabil dvě mouchy jednou ranou

29.02.2024 20:20 Paradoxním vítězem hlasování o stejnopohlavních svazcích je hnutí ANO, které záležitost neiniciovalo. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to prohlásil politolog Lukáš Valeš. Předsedovi opozičního subjektu Andreji Babišovi se podle odborníka podařilo prostřednictvím tohoto tématu nejen poukázat na rozklíženost vládní koalice, ale oslovit i středové voliče, jejichž hlasy mohou hnutí výrazně posílit. Valeš mimo jiné hovořil na téma migračního paktu, v souvislosti s nímž se prý vláda chová jako „chytrá horákyně“.

Šok v márnici: Ženu prohlásili za mrtvou, po několika hodinách se ale začala znovu hýbat

29.02.2024 20:20 Pracovníky márnice v nemocnici San Juan de Dios v Guatemale vyděsila šokující událost. Žena, která byla prohlášena za mrtvou, se totiž po několika hodinách začala hýbat. Okamžitě ji převezli na pohotovost, kde lékaři začali s resuscitací. Oživit se ji už ale nepodařilo, proto byla prohlášena za mrtvou podruhé.

Ruské lži v Kongresu USA. Vyšetřování Bidena je založeno na výmyslech Kremlu, přiznal zdroj

29.02.2024 20:20 Svědectví o korupci amerického prezidenta Joea Bidena a jeho syna Huntera byla smyšlená. Na vytvoření tohoto fiktivního příběhu se podílely ruské tajné služby, přiznal žalobcům bývalý informátor FBI Alexander Smirnov. Jeho lživá tvrzení o aktivitách Bidenovy rodiny však už využili republikáni, kteří v Kongresu prosadili vyšetřování, jež by mohlo vést k impeachmentu demokratického prezidenta. Smirnovovy lži byly podle některých politiků pokusem Kremlu zacloumat s americkou demokracií.

Baar: NATO ani společnost nejsou připraveny na skutečnou válku. Podcenili jsme to, říká Šándor

29.02.2024 20:20 Geopolitická situace se jednoznačně zhoršila a dá se říct, že války jsou už na pomezí Evropské unie, uvedl v pořadu Zprávy Plus na CNN Prima NEWS politický geograf Vladimír Baar. Dodal, že NATO není na válečný konflikt připraveno. Podobný názor zastává i bezpečnostní poradce a generál v záloze Andor Šándor, který zdůraznil, že bychom si neměli nalhávat, že nás spasí „jednoduchý základní výcvik“.

Boj o migrační pakt: Fiala z SPD by nepomohl ani Itálii. Kvóty plníme už Ukrajinci, řekl Benda

29.02.2024 20:20 Evropská unie je společný projekt a když má například Itálie problém s přílivem uprchlíků, musí ostatní státy pomoci, hájil v pořadu 360° na CNN Prima NEWS poslanec Marek Benda migrační pakt. To ale odmítl Radim Fiala s tím, že ho zajímá Česko. Migrační krize se má podle něj řešit na hranicích Schengenu, na což prý upozorňoval už v roce 2015.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.