Čtyři písmena za 11 milionů. Druhou nejdražší doménu v historii Česka koupil krypto startup

27.04.2023 02:30  Přes 10 milionů korun zaplatil za doménu Tent.com nový startup, který se zaměřuje na platby kryptoměnami. Podle zakladatele projektu Davida Tacla se jednalo o jeden z pěti posledních krátkých významových názvů na globálním trhu. „Chceme být mezinárodní a tomu musela odpovídat i naše doména,“ vysvětluje Tacl. Prvenství za nejdražší tuzemskou doménu si i nadále drží vyhledávač letenek Kiwi, v roce 2016 za ni jeho majitel zaplatil přes 19 milionů korun.

Růst o 200 procent? To u krypta neznamená bull market, říká investor

26.04.2023 16:00  Bitcoin sice od začátku března vyrostl o desítky procent, to ale neznamená, že doba takzvaného medvědího trhu, kdy všude vládne špatná nálada, skončila. I když mohli někteří investoři po problémech amerických bank nakoupit bitcoin jako jistou formu pojistky, celková makroekonomická situace se stále nezlepšila. V podcastu KryptoSpace to aspoň říká Petr Sanetrník ze společnosti Crypviz Asset Management.

Týden v kryptu: Bitcoin padá dolů, zisk 3,9 milionu procent a Trump vydal další sérii NFT

24.04.2023 11:30  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

Europoslanci schválili důkladnou regulaci krypta. České firmy v ní vidí oprátku i naději

21.04.2023 00:11  Europoslanci drtivou většinou schválili komplexní regulaci kryptoaktiv s názvem MiCA , jejíž finální návrh dojednalo české předsednictví Radě EU. Nařízení, které je podle části expertů nejrozsáhlejší normou svého druhu na světě, obsahuje podle některých domácích kryptofirem problematická místa. Přesto také vzbuzuje nemalé naděje, že podnikání kolem kryptoměn bude dlouhodobě možné.

Půlení bitcoinu má poslat cenu kryptoměny do nebes. Držitelé na halving čekají čtyři roky

13.04.2023 22:40  Budoucnost bitcoinu je podle největších zastánců kryptoměny optimistická. Příčinou je podle nich i takzvané půlení , ke kterému dojde kolem května roku 2024. V historii fungování kryptoměny platí, že tato událost dosud vždy odstartovala prudký růst ceny bitcoinu i ostatních virtuálních měn.

Twitter spojí síly s eToro. Uživatelé budou moci obchodovat s kryptoměnami

13.04.2023 22:40  Provozovatel americké sociální sítě Twitter bude spolupracovat s izraelskou obchodní a makléřskou společností eToro. Uživatelé Twitteru tak budou moci obchodovat s cennými papíry, kryptoměnami a s dalšími aktivy a mít přístup k jejich cenám v reálném čase. Firma eToro to uvedla na svých webových stránkách. 

Jak se mění Ethereum. Nové „peněženky“ by mohly síť zpřístupnit masám

12.04.2023 15:21  Jedním ze základních problémů kryptoměn je jejich složitost pro běžného člověka. Mnoho začátečníků také doplatí na to, že zapomenou či ztratí přístupové údaje ke svým kryptoměnovým peněženkám. Dosud jim nebylo pomoci, ale programátoři rozvíjející Ethereum nyní připravují pomoc pro zapomnětlivé. 

Český kryptobyznys hrozí žalobou na banky a odchodem do zahraničí

11.04.2023 18:50  Kauza s hromadným rušením bankovních účtů domácím kryptofirmám bude mít pokračování. Česká kryptoměnová asociace ladí společný postup svých členů vůči finančním domům. „Řešením může být i žaloba,“ uvedl předseda ČKMA František Vinopal. Domácí společnosti s globálním přesahem typu SatoshiLabs nebo Braiins se navíc zamýšlejí nad tím, zda má vůbec smysl pokračovat v byznysu v Česku. „Není to strašení, ale fakt. Česko je přitom v oboru kryptoměn obdoba Silicon Valley. Po státu jsme nikdy nic nechtěli a ani nechceme,“ dodává finanční ředitel SatoshiLabs Štěpán Uherík.

Bitcoin letí nahoru a přeskočil 30 tisíc dolarů, české banky vs. krypto a Elon se zbláznil

11.04.2023 18:50  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

Bitcoin se stal konzervativním, ale i na něm vznikají zajímavé projekty

05.04.2023 15:30  Pro většinu lidí je bitcoin něco jako Divoký západ. Je v něm hodně rizika, pár odvážlivcům popřeje štěstí, ale většina lidí jej nikdy nepochopí a pohoří na něm. V rámci krypta je přitom bitcoin vlastně poměrně konzervativní. Jak co do cenových výkyvů, tak využití a postupného vývoje. Má sloužit jen jako uchovatel hodnoty, peníze, transakční prostředek.

Týden v kryptu: Hacker vrátil 2,6 miliardy, do čela The Block nastupuje Larry Čermák

03.04.2023 21:10  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.