Američtí regulátoři žalují největší kryptoměnovou burzu světa i jejího šéfa

28.03.2023 16:40  Americký regulátor CFTC v pondělí zažaloval největší světovou kryptoměnovou burzu Binance za vědomé porušování pravidel obchodování. Úřad žalobu vztáhnul i na zakladatele a generálního ředitele burzy Čchang-pchenga Čaa. Kryptoměny v reakci na zprávu začaly klesat, velký výprodej potkal například měnu BNB . Bitcoin v úterý klesnul pod hranici 27 tisíc dolarů. Čao jakékoliv provinění striktně odmítá. 

Kryptoburza Binance porušovala předpisy, tvrdí v žalobě americký regulátor

27.03.2023 19:51  Americký regulátor CFTC v pondělí zažaloval největší světovou kryptoměnovou burzu Binance za vědomé porušování pravidel obchodování. Úřad žalobu vztáhnul i na zakladatele a generálního ředitele burzy Čchang-pchenga Čaa. Kryptoměny v reakci na zprávu začaly klesat, velký výprodej potkal měnu BNB . Bitcoin klesnul pod hranici 28 tisíc dolarů.

Týden v kryptu: V Černé Hoře dopadli uprchlého Do Kwona, celebrity platí obří pokuty

27.03.2023 19:51  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. A bylo toho hodně. Další útoky amerických úřadů na kryptofirmy, dopadení hledaných zločinců, střet s ekology i hackerský útok na General Bytes. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

Z NFT projektů přežil propad trhů jeden z tisíce. Často jde jen o snahu vydělat rychle peníze

22.03.2023 12:50  Sedmdesát milionů dolarů za koláž obrázků od umělce Beeple nebo dvanáct milionů dolarů za obrázek pankáče, který vypadá, jako by ho nakreslilo v malování na počítači vaše dítě ve druhé třídě. Trh s NFTs nebo en-ef-téčky, můžete si vybrat, zažíval v roce 2021 a na začátku loňského roku obrovský boom.

Týden v kryptu: Bitcoin je nejvýš za devět měsíců, hackeři získali kryptoměny za 200 milionů dolarů

20.03.2023 19:21  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

Českou General Bytes napadli hackeři. Firma instaluje nejvíc bitcoinmatů na světě

19.03.2023 01:10  Největšího světového výrobce kryptoměnových bankomatů, pražskou firmu General Bytes, zasáhl hackerský útok. Podle statistik portálu Coin ATM Radar už vyrobila General Bytes skoro deset tisíc provozovaných „bitcoinmatů“, což je nejvíce na světě. Škoda by mohla jít do desítek milionů korun.

Českou General Bytes napadli hackeři. Firma instaluje nejvíc bankomatů na bitcoin na světě

18.03.2023 14:20  Největšího světového výrobce kryptoměnových bankomatů, pražskou firmu General Bytes, zasáhl hackerský útok. Podle statistik portálu Coin ATM Radar už vyrobila General Bytes skoro deset tisíc provozovaných „bitcoinmatů“, což je nejvíce na světě.

Lightning zlevní a zrychlí platby bitcoinem, říká Michal Novák

15.03.2023 13:01  Nejznámější kryptoměna bitcoin má menší praktický problém. Pro někoho sice může fungovat jako alternativní uchovatel hodnoty a hodí se i k přesunu větších obnosů peněz, nicméně k drobnějším transakcím je mnohdy prakticky nepoužitelný. Jakmile bitcoinem platí příliš lidí naráz, stojí transakční poplatky víc než to pivo, které se svým bitcoinem pokoušíte koupit. Posledních několik let tak nad bitcoinem vzniká druhá vrstva s názvem Lightning Network. Ta má za cíl platby nejen zrychlit, ale hlavně významně zlevnit. Do podcastu KryptoSpace tak přišel Michal Novák, autor knihy Lightning Network: Platby budoucnosti.

Bitcoin je nejdražší od loňského června. Pomohl mu krach Silicon Valley Bank

15.03.2023 02:10  Nejznámější kryptoměna bitcoin už čtvrtý den v řadě mohutně posiluje. Během úterý zpevnila o více než sedm procent a dostala se na hodnotu kolem 26 tisíc dolarů, zhruba 576 tisíc korun. Kryptoměna je tak nejsilnější od loňského června. Podle analytiků těží z chaosu na světových finančních trzích, který vyvolal nečekaný pád amerických bank Silicon Valley Bank a Signature Bank.

Týden v kryptu: Ceny kryptoměn i přes americký bankovní masakr opět rostou

13.03.2023 19:01  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo. Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

Kryptoměny a daně 2023. Na co všechno berňák dosáhne a jak správně danit

07.03.2023 04:50  Kryptospekulanti by měli být ostražitější než v minulosti. Finanční správa se chystá častěji doměřovat nepřiznané zisky z prodeje bitcoinu a spol. Zároveň platí, že její nástroje a znalosti problematiky jsou pokročilejší než v letech 2017 či 2018, kdy se z digitálních měn poprvé stal masový fenomén mezi retailovými investory, kteří leckdy pohádkově zbohatli doslova přes noc. Jak tedy správně danit zisky z obchodování s virtuálními měnami? Server E15.cz na toto téma připravil velký shrnující článek.

Týden v kryptu: Američtí senátoři jdou po Binance. Další manažer FTX promluvil

06.03.2023 18:20  Dobrý den, vítejte u shrnutí toho nejdůležitějšího, co se ve světě bitcoinu a etheru v posledních sedmi dnech událo.  Text vznikl ve spolupráci s kryptospace.cz.

Kryptoburzy vám mohou zablokovat peněženku i kvůli hraní her, říká bezpečnostní expert Vidmanov

01.03.2023 12:21  I když jednou ze základních myšlenek kryptoměn je nezávislost na centrálních vládách, může si o tom většina jejich uživatelů nechat jen zdát. Krádeže, obavy z praní špinavých peněz a nově například i sankce proti ruským občanům vedou ke snahám vlád mít přinejmenším přehled o tom, co se s kryptoměnami děje. Do podcastu KryptoSpace tak tentokrát přišel Vasilij Vidmanov z projektů AML Bot a PureFI. Bavíme se o tom, jak vlády, burzy i decentralizované finance kontrolují, kdo peníze kam posílá. I jak je možné na blockchainu dodržovat sankce.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.