Na jihu Čech vypuklo několik lesních požárů. Silný vítr hasičům komplikuje práci

30.04.2024 21:30 Úterní odpoledne a podvečer hasiče na jihu Čech vedle požáru pily v Ratibořicích na Táborsku zaměstnávaly také hořící lesy.

Blízcí a kamarádi se loučili se zesnulou navigátorkou rallye Alenou Krejčíkovou

30.04.2024 21:30 Rodina, kamarádi, přátelé i kolegové z rallye sportu se přišli v úterý naposledy rozloučit s Alenou Krejčíkovou , která zemřela na následky vážné nehody při Rallye Šumava.

Jen jsem se bránil, tvrdí koloběžkář, který zardousil na silnici motorkáře

30.04.2024 21:30 Podle obhájce obžalovaného jde o případ podobný tomu, který se odehrál u brněnské přehrady, Ukrajinec zabil nožem Roma. Nebyl potrestán, šlo o nutnou obranu.

U Prachatic se zřítil z nebe paragladista. Utrpěl mnohačetná poranění

30.04.2024 16:10 Vrtulník a dvě posádky hasičů vyjížděly v pondělí 29. dubna odpoledne do Kahova u Prachatic, odkud byl ohlášen pád paragladisty. Přežil, ale pád odnesl mnohačetnými poraněními.  

Na jihu Čech už se vylíhla první čápata. V Chýnově čápi sedí na pěti vajíčkách

30.04.2024 12:00 /VIDEO/ První čapí potomci jsou podle ornitologů již na světě. V jižních Čechách malé zobáčky živí rodiče dokonce na dvou hnízdech, v Netolicích a Strunkovicích nad Blanicí na Prachaticku. V Chýnově na Táborsku je čapí pár zatím v očekávání.

Českokrumlovský studentský majáles vyrazil do ulic. Podívejte se na průvod

30.04.2024 12:00 /FOTO, VIDEO/ Jak to letos studentkám a studentům českokrumlovského gymnázia slušelo v majálesových maskách? Podívejte se. Tentokrát se do ulic historického centra města vydali v kostýmech na téma Kultura napříč staletími.

OBRAZEM: Pohádková svatba Ivety Bartošové na zámku. Připomeňte si ji s námi

30.04.2024 12:00 Tento týden uplyne 10 let od úmrtí zpěvačky Ivety Bartošové, která měla v roce 2008 s hercem Jiřím Pomeje svatbu na hlubockém zámku. Podívejte se na naši fotogalerii.  

Vítkův hrádek zůstává zavřený, ale 1. května se na něj podíváte. Je tam benefice

30.04.2024 12:00 Zřícenina původně gotického hradu Vítkův hrádek, který ještě v loňské sezóně patřil mezi nejnavštěvovanější místa na Lipensku, zůstává zavřená. Obec Přední Výtoň, která je majitelem této nejvýše položené hradní zříceniny u nás, hrad výjimečně otevře 1. května. Ale jen na jediný den.

Na Krumlovsku platí výstraha před suchem. Hasiči varují: pozor při pálení

30.04.2024 12:00 „Je tady každoroční pálení čarodějnic a stavění májek. Je tedy dobré si připomenout několik základních pravidel, která byste při tradiční filipojakubské noci měli dodržovat,“ připomíná mluvčí HZS JčK Vendula Matějů. Tady jsou:

Psali jsme před 10 lety. Podívejte se, jak děti oslavily čarodějnice ve Velešíně

30.04.2024 06:50 Když se před deseti lety slavily ve Velešíně čarodějnice, nechyběl u toho fotograf Petr Skřivánek. Děti, které vyrazily do ulic s lamiony, aby průvod zakončily u obří vatry, už pěkně povyrostly. Podívejte se, jak si v roce 2014 svůj průvod užily. 

Krumlovskou cenu města získá pět osobností. Mezi nimi fotograf a ředitelky škol

30.04.2024 06:50 Zastupitelé města Český Krumlov na dubnovém jednání rozhodli o udělení pěti cen města Český Krumlov. Jde o prestižní ocenění, které se udílí za významné počiny ve prospěch města a jeho obyvatel, ať již v činnosti kulturní a umělecké, podnikatelské, sociální nebo sportovní. Podívejte se, kdo ceny v krumlovské synagoze dostane. 

Kdo dostal cenu města Český Krumlov v uplynulých deseti letech

30.04.2024 01:40 Slavnostní vyhlášení a předání pětice cen města Český Krumlov se koná 6. června v Synagoze. Poprvé se cena udílela v roce 1994, podívejte se, kdo ji dostal v minulých deseti letech. 

Lidé ze Šumavy, Křivoklátska a Česko-Švýcarska demonstrovali v Praze

29.04.2024 21:12 V návaznosti na seminář ve stejném dnu v Poslanecké sněmovně s názvem „Národní parky a CHKO: současnost, praxe a výzvy do budoucna“ se 25. dubna 2024 od 15.30 konalo veřejné shromáždění na Malostranském náměstí v Praze.

Chystáte se autem do Budějovic? Počítejte s kolonami, přibyla řada uzavírek

29.04.2024 16:00 Práce na nové optické síti se dotknou i provozu v okolí EUC polikliniky . Nové uzavírky omezí provoz nebo zcela uzavřou průjezd několika ulicemi v Suchém Vrbném, poblíž krajského soudu nebo na přejezdu v Křižíkově ulici. Trvají omezení v Kališti, u Kamenného Újezdu, u Lišova nebo úplná uzavírka u Vidova.

Za hranicemi soudí gang lupičů, který do vzduchu vyhazoval bankomaty

29.04.2024 10:50 Gang, který vyhazoval do vzduchu bankomaty v Německu a v Rakousku a nakradl téměř 3,5 milionu eur, skončil před soudem. Bohužel jde jen „malé ryby“, šéfové zůstávají neznámí. Minulý rok psal Deník o případu, kdy lupiče z Horního Rakouska až do Přední Výtoně na Lipensko pronásledovala policie. Honička tehdy skončila nárazem služebního vozu do auta prchajících podezřelých. Zadržen byl tehdy Nizozemec s tureckými kořeny, dalším dvěma se podařilo utéct.  

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.