Plavidla ve Vyšším Brodě letos oslaví padesátku. Připomeňte si jejich historii

31.03.2024 23:51 /OBRAZEM/ Na poslední červnovou sobotu je naplánovaný jubilejní 50. ročník Plavby kuriózních plavidel, která se pojede mezi Vyšším Brodem a Rožmberkem nad Vltavou. Je proto na čase začít dávat dohromady posádky a vymýšlet, na jaké kocábce se po Vltavě pustí.

Do Budějovic přijeli fanoušci Sparty. Dohlíží na ně policisté

31.03.2024 19:10 V neděli v 18 hodin začne na Sokolském ostrově utkání mezi SK Dynamo České Budějovice a AC Sparta Praha. Na poklidný průběh akce dohlíží už od příjezdu fanoušků na vlakové nádraží policisté.

Jak uplést pomlázku ukázali všem zájemcům v Kostelci nad Vltavou

31.03.2024 19:10 Při sobotní velikonoční akci v Kostelci nad Vltavou si bylo možné vedle dalších zvyků vyzkoušet i pletení pomlázky. Kdo si netroufá sám, má šanci na různých trzích koupit rovnou hotovou. Názornou ukázku pletení najdete na videu a ve fotogalerii u článku.

Krumlovsko halí saharský písek. Nemocní, senioři a děti by měli omezit aktivitu

31.03.2024 14:30 V jihočeského kraji vyhlásili v sobotu večer meteorologové smogovou situaci kvůli vysokým koncentracím prachových částic, které nad Evropu dorazily z africké Sahary. Je možné, že vyhlásí tzv. regulaci, při níž dochází např. k omezení provozu podniků, které patří mezi stacionární zdroje znečišťování ovzduší. Nemocní, senioři a malé děti by měly při pobytu venku omezit fyzickou aktivitu. Podívejte se, jak to v neděli vypadalo na Lipensku. 

Ve Strakonicích vykopali Pincka. Na obří sraz dorazilo přes dva tisíce motorek

31.03.2024 09:40 Přátelé, moc děkujeme, byl to neskutečnej masakr, napočítali jsme vás 2217. Takto zhodnotili první letošní společný výjezd Motobobři ze Strakonic. V sobotu 30. března slavnostně vykopali pionýra, kterého před zimou uložili v Katovicích. Ale že se sjede takové kvantum motorek, s tím asi nepočítali ani ve snu.

Třeboní už popáté nesli kříž, aby připomněli oběť Ježíše Krista

31.03.2024 09:40 Bohatě vyzdobeným barokním kostelem znějí slavnostně zpívaná slova modlitby, tři muži nesou kříž, jeden ikonu Krista a jediná žena v malém průvodu pak trnovou korunu, položenou na fialovém šátku. Nechybí ani sedm hrkačů. Vydávají se Třeboní na krátkou symbolickou křížovou cestu, aby připomněli ukřižování Ježíše Krista. Všichni v černém oblečení s bílými maskami na obličejích.

Od sousedů: Zlatá Saliera ožila pro zvířata

30.03.2024 22:40 Jediná zachovaná zlatotepecká práce italského umělce Benvenuto Celliniho , Celliniho slánka, vytvořená roku 1543 pro francouzského krále Františka I., byla 11. května 2003 odcizena z muzea umění ve Vídni. Představuje boha moře Poseidóna a bohyni země Démétér.

Na jih Čech dorazil prach ze Sahary. Přinesl oblačnost a srazil teploty

30.03.2024 17:30 Také se vám dnes trochu zamlžil výhled nebo jste stírali prach ze stolu? Může za to saharský písek, který jsme mohli zaznamenat i na jihu Čech.

Jak dobře znáte táborského rodáka Jiřího Hrzána. Nyní by oslavil 85. narozeniny

30.03.2024 17:30 /KVÍZ/ Oblíbený český herec, zpěvák a bavič, rodák z jihočeského Tábora Jiří Hrzán by v sobotu 30. března oslavil 85. narozeniny. Ačkoliv byl malý vzrůstem, měl obrovský talent a charisma. Málokterá žena mu odolala. Jeho život byl jako jízda na horské dráze, není tak divu, že veřejnost ho považuje za romantického kaskadéra.

Koncert Anny Slováčkové i nová mláďata. Velikonoce v zoo na Hluboké lákaly davy

30.03.2024 13:00 Koncerty, řemeslný jarmark, velikonoční dílny i obří hnízdo sladkostí. V Zoo Hluboká nad Vltavou a přilehlém zámečku Ohrada to na Velký pátek žilo. Program myslel na malé i velké návštěvníky.

Česko na grilu. Radek a Nikola ze Šumavy to rozpálili v televizní show

30.03.2024 08:10 /ROZHOVOR/ Dva sympatičtí mladí Jihočeši se stali účastníky nové soutěže dvojic televize Prima s názvem Česko na grilu. Třicetiletý stavební rozpočtář Radek Skalický a devatenáctiletá baristka Nikola Lašáková z vesničky Svatá Maří na Prachaticku v ní bojují o přízeň porotců Martina Svatka a Zdeňka Pohlreicha . V televizní show zaměřené na letní gastronomii se v sobotu 30. března objeví už podruhé.

Takové velikonoční pohlednice si lidé posílali už za dob Rakouska- Uherska

30.03.2024 08:10 Veselé Velikonoce! Šťastné svátky jara! Dnes snad jen hrstka z nás dostane krásnou malovanou pohlednici s velikonočním přáním. Jan Malířský ze Strakonic na nás ale nezapomněl a poslal jarní pozdrav všem čtenářům Deníku. Děkujeme!

V kraji na Velký pátek padaly teplotní rekordy. V sobotu může být až 24 stupňů

29.03.2024 22:10 Velký pátek vystřelil teploty v Jihočeském kraji místy až nad dvacetistupňové hodnoty. Trend má podle meteorologů vydržet do neděle. Velikonoční pondělí už bude chladnější a větrnější.

Od sousedů: Všelidové hlasování o větrnících na elektřinu

29.03.2024 22:10 Obecní rada v Rainbachu ve čtvrtek 28. března jednomyslně stanovila, že o výstavbě větrných elektráren na území obce rozhodne lidové hlasování.

Svátky jara si můžete užít na Lipně. Nejen v Království lesa a v korunách stromů

29.03.2024 22:10 Svátky jara jsou tady a pokud přemýšlíte, kde je strávit, rozhodně byste neměli vynechat naší největší vodní plochu Lipno. Rosničky slibují v této lokalitě teploty okolo 17 stupňů, a tak pobyt venku na čerstvém šumavském vzduchu udělá dobře každému. Navíc Rodinný areál Lipno chystá nejenom mnoho velikonočních akcí, ale i otevření Království lesa, půjčovny lodí, kempu Modřín, nebo Bikeparku a Singletracku.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.