Motorkář ukončil svou jízdu pádem u Kochánek. Při nehodě si ošklivě zlomil nohu

31.03.2024 23:01 Motorkář havaroval v neděli 31. března odpoledne na silnici 2729a u obce Kochánky a poranil si nohu. „Pacient utrpěl vážnou zlomeninu. Po ošetření v terénu jsme ho převezli do Oblastní nemocnice Mladá Boleslav,“ uvedla mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

Gump před kamerou nehrál: žil si svůj život, říká scenárista Filip Rožek

31.03.2024 08:32 Gump – jsme dvojka je nový film o dobrodružstvích někdejšího toulavého psa, který volně navazuje na úspěšný rodinný snímek z roku 2021 nazvaný Gump – pes, který naučil lidi žít. Distribuční společnost Bioscop uvedla dílo produkční společnosti ScareVille do kin ve čtvrtek 28. března. 

Motorkář sjel v lesích u Rabyně do svodidel. Záchranáři už mu nedokázali pomoci

30.03.2024 21:41 Řidič motorky, který sjel v sobotu vpodvečer u obce Rabyně do svodidel, na místě zemřel. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Do Česka dorazil prach ze Sahary. Asi nebude takové teplo, jak se předpokládalo

30.03.2024 12:00 Předpověď na velikonoční víkend slibovala modré nebe. Místo toho se ale slunce schovalo za šedivý povlak. Může za to saharský písek, který do Česka doputoval z daleké Afriky.

Kraj je ochoten zaplatit filmařům statisíce. Za to, že dělají svou práci

29.03.2024 20:11 Půl milionu korun z rozpočtu kraje pošle středočeské hejtmanství tvůrcům druhého dílu rodinného filmu o dobrodružstvích někdejšího toulavého psa Gumpa. Tento způsob podpory výroby celovečerního snímku, který měl premiéru v kinech ve čtvrtek 28. března, v pondělí 25. března odsouhlasili krajští zastupitelé. Finanční podpora z veřejných peněz pro různé filmové projekty zde není neobvyklá. V dalších krajích ostatně jakbysmet.

U Koněpruských jeskyní už je otevřen Dům přírody. S 3D modelem podzemí

29.03.2024 20:11 /VIDEO, FOTO/ Ve čtvrtek dopoledne byl konečně slavnostně otevřen Dům přírody Českého krasu u Koněpruských jeskyní. Stavbu za 95,5 milionů korun, přičemž většinu nákladů pokryla dotace z Evropské unie, zpozdila koronavirová pandemie. Chyběli dělníci.

Kam o svátcích: střední Čechy nabízejí desítky velikonočních akcí

29.03.2024 10:00 /FOTO, VIDEO/ Ve volných dnech letošních svátků jara můžete vyrazit na výlet po středních Čechách, kde na na mnoha místech konají velikonoční akce. Nejen jarmarky, kde se budou plést pomlázky a zdobit kraslice, ale třeba i králičí hop, soutěž o nejlepší velikonoční nádivku, jízdy parním vlakem nebo šermířské šarvátky a taškařice kejklířů. 

Projekt pomohl rozšířit paliativní péči v ČR. Praxe v nemocnicích se osvědčila

29.03.2024 10:00 Směr, jímž se ubírá tuzemská paliativní péče, výrazně posunul projekt, který spolufinancovala Evropská unie. Zapojilo se do něj šest velkých nemocnic a jejich zkušenosti převzaly i další. Vznikla tak služba, která byla na začátku projektu v českých nemocnicích dostupná jen výjimečně.

Na Michalovické Putně začíná sezona. Své brány otevře na Velký pátek

28.03.2024 19:01 Již zítra začíná turistická sezona na zřícenině hradu Michalovce. Otevřeno bude pro návštěvníky po celé velikonoční svátky.

Záměna pacientek na Bulovce: Většinou za to nemůže jednotlivec, říká právník

28.03.2024 19:01 V pražské Fakultní nemocnici Bulovka zaměnili pacientky. V důsledku toho lékaři zdravé těhotné ženě provedli potrat a došlo k usmrcení plodu. Podle experta na zdravotní právo Ondřeje Dostála k záměně pacientů takřka nikdy nedochází vinou jednoho člověka, ale organizace na daném oddělení. „Bulovka je takzvaně akreditovaná nemocnice a nyní bude potřeba prověřit, jestli tam opravdu mají nastaveny nástroje, aby pacienty nezaměňovali,“ řekl v rozhovoru pro Deník. 

Část rekonstruované křižovatky u Kosmonos se v pátek otevře

28.03.2024 14:03 K významnému pokroku dochází na stavbě mimoúrovňové křižovatky D10 u Kosmonos. Několik set metrů dlouhý úsek ve směru na Prahu se otevře.

Hrůzná chyba Bulovky. Zaměnili pacientky, zdravé ženě omylem provedli potrat

28.03.2024 14:03 Personál v pražské Fakultní nemocnici Bulovka si spletl pacientky a zdravé ženě provedl potrat, který nechtěla. Nežádoucí událost Deníku potvrdila tisková mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová.

Češi si oblíbili kola: Podívejte se, jak jsou na tom cyklotrasy ve vašem kraji

28.03.2024 08:52 Co Čech, to cyklista. Ve volném čase do sedla jízdního kola usedne přes osmdesát procent Čechů. Nejčastěji jezdí s rodinou či přáteli, necelá třetina preferuje vyjížďky o samotě, ukazují data společnosti Sazka. Kolik mají lidé v tuzemsku k dispozici cyklotras a jak se jezdí ve městech, zjišťovala datová redakce Deníku. 

U dálnice D10 pokácí na tři sta stromů. Hrozí pádem do jízdní dráhy aut

28.03.2024 08:52 /FOTO, VIDEO/ Kolem tří stovek stromů vykácí specializovaná firma do konce dubna v bezprostřední blízkosti dálnice D10. Na trase od Prahy po Mladou Boleslav, a to obousměrně, hrozí stromy pádem a mohly by ohrozit bezpečný provoz na dálnici. „My samozřejmě nic takového riskovat nechceme, proto k této akci přistupujeme,“ řekl Jan Rýdl, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic .

Cyklohráček o prázdninách projede zajímavými místy kraje, zamíří i do Boleslavi

27.03.2024 18:11 V letošní sezoně turistických vlaků ve středních Čechách a Praze, která už byla zahájena, vyrazí výletní vlak Cyklohráček nejen na sobotní jízdy do Slaného. O prázdninách bude v rámci čtrnácti úterních a čtvrtečních výletů mezi jeho cíli také Mladá Boleslav.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.