Boleslav má po 18 letech nového primátora, Nwelatiho vystřídal Bouška

30.04.2024 10:41 Novým primátorem Mladé Boleslavi se dnes stal Jiří Bouška , dosavadní první náměstek primátora. Vystřídal Raduana Nwelatiho , který vedl město od roku 2006. Výměna byla součástí koaličních dohod po komunálních volbách v roce 2022. Bouška byl tehdy lídrem vítězného uskupení ANO+Volba pro Mladou Boleslav. Od 31 přítomných zastupitelů dnes získal ve veřejné volbě 25 hlasů. Zastupitelé v jednom bodě programu zároveň hlasovali o volbě Nwelatiho prvním náměstkem nového primátora.

Okružní křižovatka před stadionem v Mladé Boleslavi bude příští týden uzavřena

30.04.2024 10:41 Okružní křižovatka ulic U Stadionu – Palackého v Mladé Boleslavi bude příští týden uzavřena. Důvodem je rekonstrukce zdejší vozovky. Řidiči se musí připravit na dopravní komplikace.

Benátečtí sokolové se předvedli na Župním přeboru ve sportovní všestrannosti

30.04.2024 10:41 Ve dnech 20. a 21. dubna proběhl v Mladé Boleslavi Župní přebor ve sportovní všestrannosti žactva. Přebor se skládá z gymnastiky, lehké atletiky, šplhu a plavání. Za TJ Sokol Benátky nad Jizerou se ho účastnilo 20 žákyň, které náš Sokol skvěle reprezentovaly.

V Boleslavi vyhlásili výsledky soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže

30.04.2024 10:41 /FOTO/ V neděli 21. dubna v dopoledních hodinách se na stanici HZS v Mladé Boleslavi konalo slavnostní vyhlášení okresního kola soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže 2024.

Unikátní stavba křižovatky u Kosmonos nemá v zemi obdoby, říkají stavitelé

30.04.2024 10:41 /FOTO, VIDEO/ Stavba, která nemá v České republice technicky obdoby. To jsou slova Jana Rýdla, mluvčího Ředitelství silnic a dálnic o složité křižovatce, která vzniká u sjezdu z dálnice D10 na Kosmonosy. Přesněji řečeno, nová křížení a větve vzniknou nad samotnou dálnicí. Stavba vyjde na tři čtvrtě miliardy korun a hotová má být příští léto.

Hasiči vydali výstrahu. Čarodějnice budou bez ohně, potvrzuje magistrát

29.04.2024 15:10 Tradiční Čarodějnický rej na Krásné louce bude, ale nebude hořet vatra. Město Mladá Boleslav toto oznámilo v souvislosti s výstrahou před nebezpečím požárů, kterou v pondělí dopoledne vydal Hasičský záchranný sbor ČR v reakci na předpověď počasí.

Rekord! Hasička Jarmila se postavila na start požárního útoku v 84 letech

29.04.2024 15:10 /FOTOGALERIE/ Hasičské závody 10. okrsku se v Obrubech na Mladoboleslavsku konaly v sobotu 27. dubna. "Soutěž pořádáme v rámci stého výročí založení ženského družstva našeho sboru SDH Obruby," řekl Deníku Pavel Sedláček z pořádajícího SDH Obruby. 

Karatisté Auto Škody sbírali cenné zkušenosti i cenné medaile

29.04.2024 09:50 /FOTO/ Boleslavští karatisté se tentokrát vydali do nedaleké České Lípy poměřit síly na již tradiční Pohár nadějí, kde vybojovali 18 medailí.  Tento turnaj je skvělým měřítkem pro začínající karatisty, kteří si mohou zkusit soutěžní disciplínu kumite, aniž by měli zelený pásek. Ten je standardně pro disciplínu kumite potřeba.

V úterý je filipojakubská noc. Kde se budou ve městech pálit čarodějnice?

29.04.2024 09:50 /FOTO/ Zítra nastane filipojakubská noc. Na mnoha místech Mladoboleslavska vzplanou ohně. Své akce chystají i města.

Hledá se nový Strom roku. Letos s důrazem na péči o vzrostlé stromy

29.04.2024 09:50 Lidé mohou přihlašovat stromy do dalšího ročníku populární ankety Strom roku. Zajímavé dřeviny ze svého okolí může navrhnout kdokoli: jednotlivci, rodiny, sdružení, firmy, školy i obce.

Další úspěch mladoboleslavského juda: Hynek Švec vybojoval zlato

29.04.2024 09:50 /FOTO/ Mladoboleslavští judisté mají za sebou další závodní víkend.  Ve dnech 20. a  21. dubna se konala mistrovská soutěž Český pohár tentokrát v Jablonci nad Nisou.

Na krajské soutěži ve vyprošťování získal tým HZSP Škoda Auto bronz

29.04.2024 09:50 /FOTO, VIDEO, VÝSLEDKY/ Před Městskou sportovní halou v Poděbradech se uskutečnila Krajská soutěž ve vyprošťování u dopravních nehod. Zúčastnilo se ho také družstvo Hasičského záchranného sboru podniku Škoda Auto – a rovnou si připsalo medailové umístění.

Týden v divadle: Ondřej Havelka, Porcie Coughlanová i Brouk Pytlík

29.04.2024 09:50 /FOTO, VIDEO/ Přelomový týden dubna a května nabídne na scéně Městkém divadle Mladá Boleslav rozmanitý program. Připraven je koncert Ondřeje Havelky, chybět nebude pohádka pro děti a vrátí se i drama Porcie Coughlanová.

Podívejte se: Zeměfest nabídl brouky na talíři i skejťáckou dráhu

28.04.2024 18:50 Zeměfest se v Mladé Boleslavi konal v sobotu 27. dubna. Na třech stanovištích v Havlíčkově ulici, Ekocentru Zahrada a Pluhárně nechyběly hmizí speciality, dopravní hřiště, skejťácká dráha, antikvariát, workshopy a mnoho dalšího.

V sobotu se v Libušíně uskutečnil středověký historický festival Bitva Libušín

28.04.2024 14:02 /VIDEO, FOTO/ Jeden z největších českých středověkých historických festivalů zvaný Bitva Libušín se uskutečnil v sobotu 27. dubna. Letos proběhl již 31. ročník této významné události. Bitvy se zúčastnilo několik stovek rytířů. K vidění byl i bojový šermířský turnaj, divadlo a přehlídka palných zbraní. Akci doprovázela středověká hudba.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.