KVÍZ: Jak dobře znáte město Hořovice, jeho historii a zajímavosti?

29.02.2024 19:00 Hořovice jsou třetím nejlidnatějším městem v okrese Beroun. Město je doslova obklopeno přírodou; leží na severu brdských lesů a v okolí se rozprostírá CHKO Brdy, CHKO Křivoklátsko a Český kras. Najdete tu také řadu historických památek. Kolik toho víte o svém městě? Vyzkoušejte si náš kvíz.

Zjistili jsme, proč jsou žáci Základní školy Králův Dvůr úspěšní u přijímaček

29.02.2024 08:30 Z údajů databáze Cermatu a projektu prijimacky.ai z let 2017 až 2023 vyplývá, že druhou nejúspěšnější základní školou na Berounsku, jejíž žáci nejlépe zvládají přijímací testy na čtyřletá studia středních škol, je Základní škola a Mateřská škola Králův Dvůr v Jungmannově ulici. A to jak v českém jazyce, tak v matematice. Vypravili jsme se proto do školy zjistit, v čem tkví jejich úspěch.

Jak šel čas s covidem v ČR: Nemoc měly miliony lidí, home office se stal trendem

29.02.2024 08:30 V pátek to budou přesně čtyři roky od potvrzení prvních nakažených nemocí covid-19 v Česku. Od té doby bylo potvrzeno více než 4,75 milionu případů nemoci, z toho necelý půlmilion lidí se nakazil opakovaně. 

Chalupář oživil místní hospodu a připomíná hornický původ obce

28.02.2024 18:10 Robert Mitrovský odmalička jezdil do Nového Jáchymova na chalupu. V roce 2015 se rozhodl prodat byt v Praze a postavil si tu dům. Navíc jeho manželka odtud pochází. Společně rádi navštěvovali restauraci U Cechu. Když ji ale nájemce opustil a byla uzavřená, přihlásil se vloni v říjnu do výběrového řízení, které obec vyhlásila.

Fotopast zachytila v CHKO Křivoklátsko vzácnou kočku divokou

28.02.2024 13:30 Fotopast zachytila v Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko kočku divokou. Během tří měsíců byla vyfocena dvakrát. Na stejném místě se tato vzácná šelma objevila již v listopadu loňského roku, což by mohlo nasvědčovat tomu, že zde má své stálé teritorium. Monitoring šelem tu provádí Agentura ochrany přírody a krajiny ČR ve spolupráci s dalšími experty.

Ředitel berounských hasičů: Požár haly v Žebráku byl vloni největším zásahem

28.02.2024 08:10 /ROZHOVOR/ Ředitel územního odboru Beroun Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje plk. Ing. Tomáš Hradil zhodnotil pro Berounský deník uplynulý rok a prozradil, jaké veřejné akce se chystají letos.

Tradiční dětský karneval ve Stradonicích se již po dvaapadesáté podařil

28.02.2024 08:10 Stradonická hospoda Na Kovárně „hučela“ za dlouhou dobu své existence nesčetněkrát. Při oslavách, svatbách nebo při sousedských posezeních. Vždycky v ní bylo hostům i domácím příjemně. V sobotním odpoledni dvojnásob a to dík celé plejádě obětavých strakonických žen.

Na křižovatce u Rpet bourala dvě auta. Jedno z nich skončilo po srážce na střeše

27.02.2024 22:40 V úterním pozdním odpoledni havarovala u Rpet dvě osobní auta. Jedno z nich zůstalo po bouračce s koly nahoru. Řidiči vyvázli bez vážných následků.

Nehoda u Lochovic: Řidička s autem skončila v poli, ve voze měla i dvě děti

27.02.2024 17:40 Záchranné složky zasahovaly u dopravní nehody nedaleko obce Lochovice na Berounsku. Řidička tam ze zatím nezjištěných důvodů sjela do pole. Ji i její dvě děti převezli záchranáři do nemocnice.

Porodnice v Hořovicích zavádí individuální předporodní konzultace

27.02.2024 17:40 Porodnice U Sluneční brány, která je součástí Nemocnice Hořovice, se snaží své služby stále zkvalitňovat a rozšiřovat. Mezi nově nabízené služby patří možnost individuálních předporodních konzultací pro těhotné. Budoucí maminky si mohou vybrat porodní asistentku, která s nimi probere všechny otázky k průběhu těhotenství, porodu, postupu při příjmu do porodnice i ohledně následné péče na oddělení šestinedělí.

Lyžařská střediska kvůli počasí ukončují sezonu. Monínec jede dál

27.02.2024 12:20 /VIDEO, FOTO/ Dvě lyžařská střediska v okolí Prahy už sezonu kvůli počasí ukončila, třetí se k tomu chystá ve středu. Sjezdařům zbude pouze Monínec. Nebo cesta do horských oblastí, kde už však také citelně omezují provoz.

Fotokvíz: Poznáte obec na Berounsku?

27.02.2024 07:50 Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Berounsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Prezident Pavel navštíví Středočeský kraj. Zúčastní se i velké debaty Deníku

26.02.2024 21:20 Prezident Petr Pavel se svou manželkou Evou zavítá ve středu 6. a ve čtvrtek 7. března do středních Čech. Čeká ho schůzka s hejtmankou Petrou Peckovou na krajském úřadě, návštěva domova pro seniory v Berouně i věznice ve Vinařicích. Součástí cesty je i velká debata Deníku s občany na Kladně.  

Podívejte se: I letos se uskutečnil tradiční berounský městský ples

26.02.2024 17:01 V tradičním čase i na tradičním místě, tedy v kulturním domě Na Plzeňce se v pátek 23. února uskutečnil berounský městský bál. V letošním roce byl po celý večer taneční parket nasvícen modrými reflektory a prostředí tak působilo velice tajemně.

Zazvonil zvonec a lyžáku byl konec. Žáci ze ZŠ Beroun - Závodí vyrazili na hory

26.02.2024 12:02 Žáci sedmých tříd odjeli během února na Lyžařský výcvikový zájezd na Chatu Lučanka v Jizerských horách. O fotky a zážitky ze zájezdu se s námi podělila naše tradiční přispěvatelka do rubriky Čtenář - reportér, Květa Hrbáčková.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.