Fotokvíz: Poznáte obec na Berounsku?

31.03.2024 10:40 Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Berounsku i v okolí podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Gump před kamerou nehrál: žil si svůj život, říká scenárista Filip Rožek

31.03.2024 10:40 Gump – jsme dvojka je nový film o dobrodružstvích někdejšího toulavého psa, který volně navazuje na úspěšný rodinný snímek z roku 2021 nazvaný Gump – pes, který naučil lidi žít. Distribuční společnost Bioscop uvedla dílo produkční společnosti ScareVille do kin ve čtvrtek 28. března. 

Motorkář sjel v lesích u Rabyně do svodidel. Záchranáři už mu nedokázali pomoci

30.03.2024 23:51 Řidič motorky, který sjel v sobotu vpodvečer u obce Rabyně do svodidel, na místě zemřel. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Do Česka dorazil prach ze Sahary. Asi nebude takové teplo, jak se předpokládalo

30.03.2024 14:10 Předpověď na velikonoční víkend slibovala modré nebe. Místo toho se ale slunce schovalo za šedivý povlak. Může za to saharský písek, který do Česka doputoval z daleké Afriky.

Tunel Praha - Beroun: Starostové se obávají hluku i ztráty podzemních vod

30.03.2024 09:20 Za jedenáct let by měl Beroun s Prahou propojit železniční tunel. Zahájení stavby se blíží a starostky a starostové z měst a obcí na trase hledají odpovědi na své otázky a obavy. Zdaleka nejvíc je trápí samotná stavba a hluk a prach z ní. A z jejich vyjádření plyne, že odpovědi a řešení jim zatím moc nevyhovují. Na některé se na setkání s nimi pokusili odpovědět zástupci Správy železnic.

Beroun usiluje o koupi Táborové základny Zbirožský potok

30.03.2024 09:20 Beroun zvažuje koupi táborové základny Zbirožský potok, která by mohla poskytnout nové příležitosti pro dětské tábory a aktivity pro sociálně slabší rodiny. Diskuze mezi zastupiteli odhalila jejich rozdílné názory na financování i na využití objektu.

Podívejte se: Před Obchodní akademií v Berouně vzniká parčík

29.03.2024 18:10 Parčík před Obchodní akademií v Berouně už dostává jasné obrysy. S jeho úpravou začalo město Beroun v loňském roce. Náklady na úpravu vyjdou na téměř půl milionu.

Kraj je ochoten zaplatit filmařům statisíce. Za to, že dělají svou práci

29.03.2024 18:10 Půl milionu korun z rozpočtu kraje pošle středočeské hejtmanství tvůrcům druhého dílu rodinného filmu o dobrodružstvích někdejšího toulavého psa Gumpa. Tento způsob podpory výroby celovečerního snímku, který měl premiéru v kinech ve čtvrtek 28. března, v pondělí 25. března odsouhlasili krajští zastupitelé. Finanční podpora z veřejných peněz pro různé filmové projekty zde není neobvyklá. V dalších krajích ostatně jakbysmet.

U Koněpruských jeskyní už je otevřen Dům přírody. S 3D modelem podzemí

29.03.2024 18:10 /VIDEO, FOTO/ Ve čtvrtek dopoledne byl konečně slavnostně otevřen Dům přírody Českého krasu u Koněpruských jeskyní. Stavbu za 95,5 milionů korun, přičemž většinu nákladů pokryla dotace z Evropské unie, zpozdila koronavirová pandemie. Chyběli dělníci.

Podívejte se: Ve školní družině se uskutečnilo Andersenovo odpoledne

29.03.2024 08:12 Andersenovým odpolednem byl ukončen necelý Měsíc čtenářů, ale i Měsíc knihy. Již 24krát se scházíme v Nocí s Andersenem. U nás ve školní družině je to Andersenovo odpoledne.

Projekt pomohl rozšířit paliativní péči v ČR. Praxe v nemocnicích se osvědčila

29.03.2024 08:12 Směr, jímž se ubírá tuzemská paliativní péče, výrazně posunul projekt, který spolufinancovala Evropská unie. Zapojilo se do něj šest velkých nemocnic a jejich zkušenosti převzaly i další. Vznikla tak služba, která byla na začátku projektu v českých nemocnicích dostupná jen výjimečně.

OPUSTILI NÁS: Týdenní přehled zesnulých z Berounska

29.03.2024 08:12 Ve spolupráci s hořovickou pohřební službou Pavla Zajíčka, berounskou pohřební službou Beran a Pohřebním ústavem Beroun, Řevnice – Jaroslava Filecová přinášíme jména zemřelých, s nimiž se jejich příbuzní a přátelé v uplynulých dnech rozloučili.

Záměna pacientek na Bulovce: Většinou za to nemůže jednotlivec, říká právník

28.03.2024 22:20 V pražské Fakultní nemocnici Bulovka zaměnili pacientky. V důsledku toho lékaři zdravé těhotné ženě provedli potrat a došlo k usmrcení plodu. Podle experta na zdravotní právo Ondřeje Dostála k záměně pacientů takřka nikdy nedochází vinou jednoho člověka, ale organizace na daném oddělení. „Bulovka je takzvaně akreditovaná nemocnice a nyní bude potřeba prověřit, jestli tam opravdu mají nastaveny nástroje, aby pacienty nezaměňovali,“ řekl v rozhovoru pro Deník. 

Hrůzná chyba Bulovky. Zaměnili pacientky, zdravé ženě omylem provedli potrat

28.03.2024 18:00 Personál v pražské Fakultní nemocnici Bulovka si spletl pacientky a zdravé ženě provedl potrat, který nechtěla. Nežádoucí událost Deníku potvrdila tisková mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Případem se bude zabývat policie.

Kam o víkendu? Velikonoce na Berounsku nabídnou jarmark i foukání skla

28.03.2024 18:00 Ve volných dnech letošních svátků jara můžete vyrazit na výlet po středních Čechách, kde na na mnoha místech konají velikonoční akce. Jarní dny plné krásného počasí si můžete spestřit velikonočními jarmarky, pletením pomlázky či si ve sklárně vyrobit vlastní velikonoční vajíčko.  

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.