Kraj v létě otestuje poptávkovou dopravu. Mikrobusy si přivoláte telefonem

29.02.2024 19:00 Rada Středočeského kraje schválila a podpořila záměr pilotního zavedení poptávkové veřejné dopravy jako doplňku či alternativy ke klasickým linkovým autobusům. To pomůže rozšířit nabídku veřejné dopravy zejména ve večerním časech v oblastech, kde již není efektivní provoz běžného autobusu s fixní trasou a jízdním řádem.

Lyžařský kurz se stal společným dobrodružstvím v deštivých Jizerských horách

29.02.2024 14:00 /FOTO/ Na týden plný dobrodružství se v termínu od 19. do 23. února do horských krajů vydalo 19 žáků Středního odborného učiliště stavebního v Benešově. Ačkoliv jim počasí nepřálo a na sjezdovkých chyběl sníh, strávili společně nezapomenutelný týden plný zábavy a nových zážitků.

Žáci ze ZŠ Bystřice zvládají testy z matematiky i češtiny přímo obdivuhodně

29.02.2024 08:30 /FOTO, VIDEO/ Podle dat, která Deník získal z databáze Cermatu a projektu prijimacky.ai, zvládají na Benešovsku přijímací testy z matematiky a českého jazyka na čtyřletá studia nejlépe žáci ze Základní školy Bystřice.

Jak šel čas s covidem v ČR: Nemoc měly miliony lidí, home office se stal trendem

29.02.2024 08:30 V pátek to budou přesně čtyři roky od potvrzení prvních nakažených nemocí covid-19 v Česku. Od té doby bylo potvrzeno více než 4,75 milionu případů nemoci, z toho necelý půlmilion lidí se nakazil opakovaně. 

Manželé Stodolovi: Bolestné vzpomínky ožívají. Dejte nám pokoj, zní ze Slavošova

28.02.2024 18:10 Nový film o vraždách manželů Stodolových, který právě vstupuje do kin, znovu poutá pozornost ke Slavošovu na Kutnohorsku, kde dvojice žila a také spáchala některé ze svých zločinů.

Místní poplatky musí Vlašimáci uhradit včas, zpoždění je může vyjít celkem draho

28.02.2024 18:10 Čas už pouze do konce března mají obyvatelé Vlašimi na platby v rámci tří nových vyhlášek o místních poplatcích na letošní rok. Schválilo je vlašimské zastupitelstvo. Konkrétně se jedná o místní poplatky ze psů, za obecní systém odpadového hospodářství a také z pobytu.

Fiktivní firma obchodní akademie skvěle reprezentovala republiku v zahraničí

28.02.2024 13:30 /FOTO/ Fiktivní firma vlašimské obchodní akademie Čajovna V Sadě byla jako nejlepší česká firma prosincového 5. MUB-line veletrhu FIF 2023 nominována k republikové reprezentaci na 16. Tradiční veletrh cvičných firem do slovenského Vranova nad Topľou.

Benešovský Taxík Maxík má na kontě přes osmnáct tisíc jízd. Město kupuje nový

28.02.2024 08:10 K lékaři nebo za nákupy. Právě tam cestují nejčastěji benešovští senioři nad 65 let nebo znevýhodnění obyvatelé města a jeho místních částí díky službě známé jako Taxík Maxík. V Benešově automobil se specifickým polepem vyjel poprvé na Nový rok 2018.

Přednášky nejen pro příznivce Stříbření: Král Václav i erotika ve středověku

28.02.2024 08:10 Spolek Stříbrná Kutná Hora ve spolupráci s Knihovnou Kutná Hora a Markem Zágorou připravili pro příznivce středověku a Královského stříbření Kutné Hory tři tematické přednášky.

Fotokvíz: Poznáte obec na Benešovsku?

27.02.2024 17:50 /VIDEO/ Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce i v bývalém velkém okrese Benešov podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Ukliďme svět: Do startu akce zbývá necelý měsíc, ještě je čas žádat o pomůcky

27.02.2024 17:50 Velký dobrovolnický jarní úklid přírody Ukliďme svět vypukne také na Benešovsku za necelý měsíc. Stále ještě několik dní také zbývá do uzavření žádostí o bezplatné zaslání úklidových pomůcek.

Lyžařská střediska kvůli počasí ukončují sezonu. Monínec jede dál

27.02.2024 12:30 /VIDEO, FOTO/ Dvě lyžařská střediska v okolí Prahy už sezonu kvůli počasí ukončila, třetí se k tomu chystá ve středu. Sjezdařům zbude pouze Monínec. Nebo cesta do horských oblastí, kde už však také citelně omezují provoz.

Nebe nad Kolínskem v pondělí zářilo. Šlo o halový jev, vysvětlují Lovci bouřek

27.02.2024 12:30 Nad Kolínskem se v pondělí večer objevil zajímavý úkaz. Na první pohled mohl působit jako polární záře. Šlo však o takzvaný halový jev.

Sázavský tým Super Spike získal v robotické soutěži odměnu za kreativitu

27.02.2024 12:30 /FOTO, VIDEO/ Tým Super Spike ze Sázavy se poprvé zúčastnil robotické soutěže First Lego League Challenge. Druhé regionální kolo se konalo v sobotu 24. února v budově Základní školy Antonína Čermáka v Praze. Na turnaj se sjelo 18 kolektivů, z nichž pět nejlepších postoupilo do Národního finále. To se bude konat v sobotu 23. března.

Benešov investuje do chytrých zastávek. První už slouží cestujícím u MŠ Úsměv

27.02.2024 08:00 Klasickým označníkům s vylepenými jízdními řády na zastávkách městské hromadné dopravy v Benešově, ale také Integrované dopravy Středočeského kraje, pomalu zvoní hrana.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.