Podívejte se: Sedlčanský kulturák vyprodala Bára Hrzánová a Hrdý Budžes

31.01.2024 15:00 Divadelní inscenaci Hrdý Budžes s Bárou Hrzánovou v hlavní roli hrál Kulturní dům Josefa Suka v Sedlčanech v úterý 30. ledna. Začátek vyprodaného představení jsme navštívili s redakčním objektivem.

Zima sice ještě neskončila, ale ve Vodním domě to už začne šplouchat aktivitami

31.01.2024 15:00 /FOTOGALERIE, VIDEO/ Setřást zimní únavu na karnevalových vlnách Vodního domu v Hulicích bude možné v pátek 2. února, kdy návštěvnické středisko znovu otevře své brány. Zahájení deváté sezony se příznačně ponese v duchu masopustu a všichni návštěvníci v masce vodníka, víly nebo jiné vodní havěti budou mít vstup zdarma.

Snaha o vybudování větrné elektrárny u Kozmic trvá šestnáct let, nestojí dodnes

31.01.2024 15:00 /FOTO/ V několika málo posledních letech se s záměry postavit na Benešovsku větrnou elektrárnu nebo rovnou celý větrný park doslova roztrhl pytel.

Benešovská nemocnice Rudolfa a Stefanie získala špičkovou magnetickou rezonanci

31.01.2024 10:00 Přístavba pavilonu chirurgie benešovské Nemocnice Rudolfa a Stefanie se sice oficiálně otevře až za několik dní, už nyní však začíná v suterénu této budovy pacientům sloužit nová magnetická rezonance.

Hromadná nehoda zastavila provoz na Pražském okruhu směrem na D1

31.01.2024 10:00 Na Pražském okruhu, u jednadvacátého kilometru ve směru na D1, se ve středečním ránu srazilo několik aut. Policie doporučuje řidičům se D0 v tomto směru vyhnout. Kolony se tvoří i na D1 a D5.

Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře otevírá novou sezónu čtyřmi výstavami

30.01.2024 15:00 /FOTO/ Galerie Středočeského kraje zahájí v Kutné Hoře v únoru čtyři nové výstavy. K výstavám se váže bohatý doprovodný program.

Přes padesát let v country. Poutníci budou v říčanské Labuti hrát i vzpomínat

30.01.2024 15:00 /FOTO, VIDEO/ Skupina Poutníci, legenda české country hudby, vystoupí ve středu 31. ledna od 20 hodin v Kulturním centru Labuť v Říčanech s koncertem „Přes 50 let v country“. Zazní jejich hity Panenka, Pojďme se napít nebo Hotel Hillary, ale i skladby z oblasti americké country hudby.

KVÍZ: Z komiksu na plátna kin. Znáte dobře filmy s Batmanem?

30.01.2024 15:00 Podle příběhů komiksového hrdiny, který se na stránkách časopisu poprvé objevil v roce 1939, bylo natočeno nespočet filmů. Na jejich vzniku se podíleli slavní režiséři i hvězdní herci. Vyzkoušejte si v kvízu Deníku své znalosti o snímcích s Batmanem.

Podpora Tříkrálové sbírky roste. Dárci letos opět podpořili sociální služby

30.01.2024 15:00 Srdce i peněženky dárců se letos opět otevřely při největší sbírkové akci v Česku, Tříkrálové sbírce. Její podpora na Benešovsku rok od roku roste.

Jiří Dolejš: Bezpečnost stojí dost peněz a přináší různá omezení pro všechny

30.01.2024 09:40 /ROZHOVOR/ Od tragické události na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy uplynul už více jak měsíc, ale stále se řada lidí ptá, zda se to muselo stát a zda pro předcházení takovým událostem nebo při eliminaci všehoschopného pachatele nešlo udělat něco jinak.

KVÍZ: Od šatů z pytle od brambor k miliardám. Co víte o Oprah Winfreyové?

29.01.2024 14:10 Založila vlastní televizní stanici i produkční společnost, je spoluautorkou několika knih a stala se první miliardářkou mezi Afroameričankami. Své peníze si nenechává jen pro sebe, patří k nejštědřejším filantropkám v USA. Je považována za jednu z nejvlivnějších žen na světě a její dopad na společnost je znám jako „efekt Oprah“. Moderátorka a mnohonásobná držitelka ceny Emmy Oprah Winfreyová se narodila 29. ledna před 70 lety.

Projekt sdílených kol se v Benešově ujal. Město zvažuje zvýšení počtu stanovišť

29.01.2024 14:10 /FOTO/ Vzdálenost o zhruba pět set kilometrů delší, než je ta mezi Prahou a australským Sydney, loni překonali na sdílených kolech obyvatelé Benešova.

Z rozestavěného mostu u Krupé se zřítila dodávka. Dva lidé zemřeli

29.01.2024 14:10 K tragické nehodě došlo v pondělí ráno na Rakovnicku. Dva lidé zemřeli poté, co se z rozestavěného mostu zřítila dodávka. Další dva lidé jsou vážně zranění.

Ledovka ve středních Čechách: během rána způsobila několik desítek nehod

29.01.2024 09:41 Ledovka ve středních Čechách trápí řidiče na silnicích. Jen během pondělího rána došlo k několika desítkám nehod. Na komunikacích se můžou tvořit vrstvy ledu, varuje Český hydrometeorologický ústav.

Krásný a kuriózní strom. Z plodů vlnovce nádherného si lze vyrobit plovací vestu

29.01.2024 09:41 /FOTOGALERIE, VIDEO/ Už jste viděli opilý, lahvový či hedvábný strom? Tak to se musíte podívat na fotografie z turecké Alanye, nebo si zaletět do domoviny těchto nejzajímavějších stromů na světě, tedy do tropů a subtropů Jižní Ameriky. V České republice roste nádherný exemplář v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v ulici Na Slupi v Praze a další lze vidět ve skleníku Fata Morgana v pražské Troji.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.