Další motorkář v péči záchranářů. Havaroval u Dalešic, letěl pro něj vrtulník

31.03.2024 22:52 Motorkář v neděli 31. března odpoledne nezvládl řízení a havaroval u Dalešic nedaleko Neveklova. Policie po nehodě uzavřela jeden jízdní pruh. Na místo byl přivolán vrtulník letecké záchranné služby.

Pletení pomlázek a zdobení kraslic kralovalo velikonočnímu Včelímu světu

31.03.2024 18:10 /VIDEO, FOTO/ Velikonoční tvoření přichystala 29. a 30. března interaktivní expozice Včelí svět v Hulicích na Benešovsku. Největší zájem byl tradičně o pletení pomlázek a zdobení velikonočních kraslic.

Na Benešovsku hořel smíšený les. Požár napáchal škody za 120 tisíc korun

31.03.2024 13:41 K nahlášenému požáru lesa vyjížděli v sobotu krátce po 17. hodině hasiči z Benešovska. Plameny posílené větrem pohlcovaly smíšený les s buky a duby. Požár byl velitelem prohlášen za zlikvidovaný až v neděli v půl sedmé ráno.

Maškarní ples v Sázavě ovládl bača s ovcemi a čtvero ročních období

31.03.2024 13:41 Společenský dům v Sázavě, přezdívaný Chechták, se v pátek 29. března proměnil v rej masek. Maškarní ples, který pořádala Komunita 55+, přilákal pestrou paletu kostýmů. Návštěvníci plesu se tak mohli setkat s čtverem ročních období, jeptiškami, ale i stádem oveček s bačou a ovčáckým psem.

Auto budete potřebovat. Vydejte se do vzdálenějších koutů ČR užít si Velikonoce

31.03.2024 08:33 Prodloužený velikonoční víkend umožňuje vydat se i do vzdálenějších míst od domova. Pokud ještě nemáte jasno o zajímavém programu či výletě na Boží hod velikonoční nebo na Velikonoční pondělí, můžete se nechat inspirovat prostřednictvím následujících tipů.

Gump před kamerou nehrál: žil si svůj život, říká scenárista Filip Rožek

31.03.2024 08:33 Gump – jsme dvojka je nový film o dobrodružstvích někdejšího toulavého psa, který volně navazuje na úspěšný rodinný snímek z roku 2021 nazvaný Gump – pes, který naučil lidi žít. Distribuční společnost Bioscop uvedla dílo produkční společnosti ScareVille do kin ve čtvrtek 28. března. 

Motorkář sjel v lesích u Rabyně do svodidel. Záchranáři už mu nedokázali pomoci

30.03.2024 21:43 Řidič motorky, který sjel v sobotu vpodvečer u obce Rabyně do svodidel, na místě zemřel. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Den, kdy zemřel Ježíš Kristus, si věřící připomněli také v kostele sv. Prokopa

30.03.2024 12:03 /FOTO, VIDEO/ Jednou z bohoslužeb Velikonočního tridua jsou také Velkopáteční obřady. Křesťané po celém světě si při nich připomínají den smrti Ježíše Krista. Nejinak tomu bylo v pátek 29. března v kostele sv. Prokopa v Sázavě.

Do Česka dorazil prach ze Sahary. Asi nebude takové teplo, jak se předpokládalo

30.03.2024 12:03 Předpověď na velikonoční víkend slibovala modré nebe. Místo toho se ale slunce schovalo za šedivý povlak. Může za to saharský písek, který do Česka doputoval z daleké Afriky.

Máme tipy, jak si s dětmi užít nezapomenutelné svátky jara. Zábava zaručena

30.03.2024 12:03 Pro někoho je období Velikonoc křesťanským svátkem, pro jiné jsou to vítané dny volna. V každém případě je to čas k oslavě přicházejícího jara a probouzení se přírody. A každý si bude toto období užívat dle svých zvyků - vždyť i velikonoční tradice se liší od vesnice od vesnici. Maminka čtyř dětí Štěpánka Štrougalová přináší několik netradičních tipů na aktivity s malými dětmi, díky nimž se tyto okamžiky stanou nezapomenutelné.

U Koněpruských jeskyní už je otevřen Dům přírody. S 3D modelem podzemí

29.03.2024 21:23 /VIDEO, FOTO/ Ve čtvrtek dopoledne byl konečně slavnostně otevřen Dům přírody Českého krasu u Koněpruských jeskyní. Stavbu za 95,5 milionů korun, přičemž většinu nákladů pokryla dotace z Evropské unie, zpozdila koronavirová pandemie. Chyběli dělníci.

Kraj je ochoten zaplatit filmařům statisíce. Za to, že dělají svou práci

29.03.2024 21:23 Půl milionu korun z rozpočtu kraje pošle středočeské hejtmanství tvůrcům druhého dílu rodinného filmu o dobrodružstvích někdejšího toulavého psa Gumpa. Tento způsob podpory výroby celovečerního snímku, který měl premiéru v kinech ve čtvrtek 28. března, v pondělí 25. března odsouhlasili krajští zastupitelé. Finanční podpora z veřejných peněz pro různé filmové projekty zde není neobvyklá. V dalších krajích ostatně jakbysmet.

Vyvrácené stromy v Českém Šternberku poškodily střechu domu a zastavily dopravu

29.03.2024 16:40 /VIDEO, FOTOGALERIE/ Bez zranění lidí, ale se škodou v desítkách tisíc korun. To a také na desítky minut zablokovaná doprava na krajské silnici II/111 v Českém Šternberku byly následky silného nárazového větru, který na Velký pátek 29. března potrápil i Benešovsko.

Velikonoční oslavy ve středních Čechách nabídnou tradice i zábavu. Vyberte si

29.03.2024 11:11 /FOTOGALERIE/ Oslavy Velikonoc se uskuteční na řadě míst ve středních Čechách. Hrady a zámky zvou na speciální programy, na náměstích nebudou chybět jarmarky a tradiční zvyky si lze vyzkoušet ve skanzenu. Zájemci se zdokonalí v barvení kraslic, objeví tajemství pečení jidášů a naučí se uplést pomlázku.

Projekt pomohl rozšířit paliativní péči v ČR. Praxe v nemocnicích se osvědčila

29.03.2024 06:40 Směr, jímž se ubírá tuzemská paliativní péče, výrazně posunul projekt, který spolufinancovala Evropská unie. Zapojilo se do něj šest velkých nemocnic a jejich zkušenosti převzaly i další. Vznikla tak služba, která byla na začátku projektu v českých nemocnicích dostupná jen výjimečně.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.