Každý ve Varech dostal cenu, proč ne vy? Johnny Depp představil znělku festivalu

30.06.2023 23:10 Všude přišel pozdě, přesto se dočkal vřelého přijetí. Americký herec Johnny Depp zažil před dvěma lety na festivalu v Karlových Varech upřímné ohlasy od diváků a fanoušků. Letos se do lázeňského města vrátil, a sice jako hrdina festivalové znělky.  „Je naším velkým podporovatelem. Proto souhlasil s natočením znělky, i když  jsme byli omezeni jeho náročným programem. Znělka se povedla a já věřím, že se Johnny Depp jednou do Varů vrátí i osobně,“ okomentoval spolupráci s americkým hercem, který nyní působí v Evropě, výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha.

Více než třetina českých rodičů běžně bije své děti, odhalil výzkum

30.06.2023 23:10 Bití dětí je stále velmi častá výchovná metoda užívaná českými rodiči. Navzdory tomu, že vědí, že je špatná a neúčinná. Vyplývá to z výsledků výzkumu vnímání a používání fyzických trestů, které v červnu letošního roku zveřejnila Psychiatrická klinika 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Psychologové a psychiatři upozorňují na vážné následky tělesného trestání dětí. Deník přináší přehled nejdůležitějších otázek, které odborníci zodpověděli.

Filmový festival v Karlových Varech: Russell Crowe či Jiřina Bohdalová a další

30.06.2023 23:10 /FOTOGALERIE/ V Karlových Varech začal v pátek 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Největší hvězdou, která v pátek prošla po červeném koberci, byl Russell Crowe. Ten si do lázeňského města přijel pro Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Na hlavním letišti v Kišiněvu se střílelo. Nejméně dva lidé zemřeli

30.06.2023 23:10 Nejméně dva lidé dnes přišli o život při střelbě na hlavním moldavském letišti v metropoli Kišiněvu. Střelce se podařilo zásahové jednotce dopadnout. „Byl zraněn a je nyní ošetřován,“ oznámilo moldavské ministerstvo vnitra na facebooku.

Orbán zablokoval Česku peníze EU na ukrajinské uprchlíky. Babiš ho podpořil

30.06.2023 18:21 /Od zvláštního zpravodaje v Bruselu/ Maďarsko a Polsko zabránily českému premiérovi Petru Fialovi prosadit na summitu EU získání peněz určených na pomoc ukrajinským uprchlíkům.

Existuje kabelka o velikosti zrnka soli. Prodala se za skoro půl druhého milionu

30.06.2023 18:21 Recesističí umělci z New Yorku vytvořili miniaturní kabelku vycházející z designu značky Louis Vuitton. Jejich dílo se nedávno podařilo prodat za cenu vysoce přesahující milion korun.

David obra neporazil. Evropským hlavním městem kultury 2028 se staly Budějovice

30.06.2023 18:21 Bylo krátce po páteční půl čtvrté odpoledne, kdy předsedkyně mezinárodní poroty Else Christensen-Redzepovic přečetla jméno vítěze klání o titul Evropské hlavní město kultury pro rok 2028. Jsou jím České Budějovice.

Přežil pád vojenského vrtulníku na Šumavě. Po 38 letech Plzeňan promluvil

30.06.2023 18:21 V roce 1985 byl na palubě vojenského vrtulníku, který se během jedné z akcí na Šumavě zřítil k zemi. Měl štěstí, přežil a neměl ani žádné vážné zranění. Ač to tam nemá daleko, za 38 let se Jaromír Melíšek z Plzně dokázal na šumavský Poledník, nedaleko něhož vrtulník spadl do lesa, vrátit teprve podruhé. A vůbec poprvé v sobě našel sílu o události veřejně promluvit.

Co prozradí trosky ponorky Titan: Jaká část plavidla selhala, teorií je několik

30.06.2023 18:21 Vyšetřovatelé zkoumají trosky ponorky Titan společnosti OceanGate, aby zjistili, co způsobilo její implozi, při které zemřelo pět lidí. Podle expertů bude především důležité se dozvědět, která část plavidla selhala. Podezření je několik.

Zámek v Červené Řečici. Po letech oprav opět otevírá. Podívejte se

30.06.2023 18:21 /VIDEO/ Zámek v Červené Řečici se otevírá veřejnosti. Roky chátral, ale rozsáhlé opravy, které začaly v roce 2018, mu zase vrátily lesk a slávu. Lidé se do nově opraveného historického objektu mohou znovu podívat od soboty 1. července. Rezervační systém nabízí volná místa na oba víkendové dny. Za foto a videa děkujeme Markétě Kamešové.

Daniela Kolářová: Do Varů se vracím ráda, z ceny jsem ale mírně neklidná

30.06.2023 18:21 Je jednou z velkých a noblesních dam, které se v tyto dny sjíždějí na festival do Karlových Varů a převezmou ocenění. Danielu Kolářovou hned tak něco nezaskočí, Cena prezidenta MFF KV ji však přece jen přivádí do rozpaků. „Do Varů na festival jezdívám dlouho a ráda. V rámci delegace k filmu i jako běžný host a divák. Cenu tu dostanu poprvé a jsem z toho mírně neklidná,“ připouští herečka.

Letouny F-35 za 122 miliard? Částka zahrnuje i infrastrukturu, říká Černochová

30.06.2023 18:21 Maximální možná cena 5,62 miliardy dolarů za americké letouny F-35 není překvapivá, zahrnuje i potřebnou infrastrukturu. Novinářům to v pátek řekla ministryně obrany Jana Černochová . Podle náčelníka generálního štábu Karla Řehky by v kontraktu byla řada položek, které by Česko muselo pořídit bez ohledu na to, pro nákup jakého typu letounu by se rozhodlo. Zmínil munici nebo výcvik leteckého a pozemního personálu.

S dětmi skočila do propasti Macocha: jedno měla na prsou, druhé držela za ruku

30.06.2023 18:21 /VIDEO/ Tragická smrt ženy a dvou dětí po skoku do propasti Macocha šokovala místní obyvatele i turisty. V pátek odpoledne byla plošina horního můstku označena páskou, do práce se zapojil rozsáhlý policejní tým. Před zábradlím zůstal opuštěný kočárek. Podle prvotních zjištění Deníku to byla sebevražda, žena držela několikaměsíční dítě na prsou, zatímco asi tříleté za ruku. K tragédii došlo mezi polednem a jednou hodinou odpoledne.

Prázdniny jsou tu: Výlety nemusí zamávat s rodinnou kasou. Víme, jak ušetřit

30.06.2023 18:21 Letní sezona dovolených a výletů je tu. Kvůli drahotě ovšem mnozí rodiče řeší, jak při výletech ušetřit. Jako součást projektu Česko za babku přináší Deník několik tipů na výlet v hlavním městě se vstupným zdarma či velmi nízkým. 

Kauza kutnohorské zubařky: kolem zavražděného léčitele jsou další dva mrtví

30.06.2023 18:21 Byla to autorita, ale i kamarád. To v pátek 30. června řekla jako svědkyně v jednací síni paní Veronika z Prahy 6 o léčiteli, za kterým dlouhodobě a pravidelně dojížděla do Kutné Hory. Jeho loňskou vraždu projednává již od dubna Městský soud v Praze. A ještě bude pokračovat: další jednání nařídila předsedkyně senátu Daniella Sarah Sotolářová na druhý červencový týden. Jiné účastníky zve už na 6. září.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.