Nálet dronů na Moskvu? Ani psa to neprobudilo, tvrdila ruská TV

31.05.2023 23:51 Ruská média - po vzoru klidné reakce prezidenta Vladimira Putina - úterní nálet bezpilotních letounů na Moskvu nijak nedramatizovala. Dosud největší útok dronů na hlavní město ale ruské noviny nepominuly a hlavní státní televize mu věnovaly nezvykle mnoho vysílacího času, uvedla ruská redakce BBC na svém webu.

Češi se v online zábavě neomezují. Využívají příležitosti, které ušetří peníze

31.05.2023 23:51 V Česku každoročně stoupá obliba digitální zábavy. Lidé se po epidemii koronaviru naučili ve svém volnu trávit více času na internetu, a ačkoliv jej někteří vnímají jako prostor, kde se mohou bavit bezplatně, jiní se nebojí za online služby a produkty utratit až desítky tisíc korun. Využívají při tom možnosti, které jim v domácím rozpočtu výrazně sníží výdaje.

Svět je v šoku: Muž na rušné ulici v Dillí ubodal přítelkyni, nikdo jí nepomohl

31.05.2023 19:20 Dvaadvacetkrát bodl mladý muž svou náctiletou přítelkyni a následně jí rozmlátil hlavu kusem betonu. A to vše na rušné ulici indického hlavního města Dillí, kde celý incident zachytila bezpečnostní kamera. Včetně toho, že se teenagerce pokusil pomoci jeden jediný člověk, a i ten to brzy vzdal a odešel. Ostatní kolem jen procházeli a brutální chování mladého muže ignorovali. V zemi tento útok vyvolal rozhořčenou diskuzi ohledně otázky bezpečnosti žen a dívek.

Tragédie. U Chrasti nedobrzdila 18letá motorkářka, zabilo ji auto v protisměru

31.05.2023 19:20 Na přímém, rovném a rychlém úseku silnice z Chrasti do Skutče na Chrudimsku dnes v 15 hodin tragicky zemřela sotva 18letá motorkářka. Jela ve směru na Skuteč a nedobrzdila před pomalu jedoucími auty u odbočky na Hroubovice. Náraz do auta před ní ji odmrštil do protisměru, kde projížděla dodávka. Mladá žena na místě zemřela, resuscitace byla neúspěšná. Silnice je stále zavřená. Je to už druhá smrtelná nehoda motorkáře v regionu za poslední čtyři dny.

Letecká nehoda u Kunětic na Pardubicku. Spadl vrtulník, na místě jsou zranění

31.05.2023 19:20 Mezi obcemi Kunětice a Ráby na Pardubicku spadl ve středu odpoledne dvoumístný vírník. 

Šéf táborského fotbalu Petr Kolář přišel o trezor. Byly v něm šperky za miliony

31.05.2023 19:20 Výstavní moderní vila na kraji táborské části Náchod se minulou středu stala terčem trojice zlodějů. Z domu, který patří majiteli fotbalového klubu FC Silon Táborsko a staviteli obchodních center Petru Kolářovi, ukradli trezor se šperky za několik milionů korun. Drzost zlodějů byla obrovská. Krádež se totiž odehrála za bílého dne, stala se před polednem.

Děti jim unesli Rusové. Ukrajinky vyráží na cestu strachu, aby je získaly zpět

31.05.2023 19:20 Patnáctiletý Saša Krajňuk je jedním ze 13 dětí ze speciální školy v ukrajinském Kupjansku, které Rusové unesli do jimi okupovaných oblastí. V nové škole mu řekli, že jeho domov je zničený a nemá se kam vrátit. Když po dlouhých týdnech mluvil se svou matkou, nemohl přes slzy štěstí téměř mluvit. Aby rodiče tyto děti dostali zpátky, museli osobně vyrazit na náročnou cestu plnou vyslýchání a strachu, že je i přes svou snahu nenajdou. Saša je jedním z osmi dětí, které takto dovezli domů. Zbývajících pět stále zůstává v ruském držení.

V Psychiatrické nemocnici v Kroměříži to vře. Výpověď podalo dvacet lékařů

31.05.2023 19:20 Dvacet lékařů v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži podalo k poslednímu květnu výpověď. Důvodem jejich hromadného odchodu je nespokojenost s tím, jak nemocnici vede ředitel Pavel Polák.

Na Ostravsku zmizely desítky žen. Policie zveřejňuje fotografie a žádá o pomoc

31.05.2023 19:20 Po některých vyhlásili pátrání teprve nedávno, jiné jsou pohřešované už celé měsíce či dokonce roky. V policejní databázi hledaných osob bylo k 30. květnu evidováno přibližně čtyřicet žen s bydlištěm v ostravském okrese. Poznali jste některou z nich? Pak kontaktujte policii na lince 158.  

Odvolání faráře kvůli sexuálnímu deliktu. Jsme v šoku, říkají lidé v Bořitově

31.05.2023 19:20 /FOTO, VIDEO/ Ze schránky na faře u kostela svatého Jiří v Bořitově na Blanensku trčí letáky a místní zpravodaj. Uvnitř je prázdno, nikdo neotevírá. Na dveřích je přilepený lísteček s telefonním kontaktem na blanenského faráře. Jeho bořitovského kolegu Tomáše Ž. totiž Biskupství brněnské v uplynulých dnech bleskově odvolalo.

OBRAZEM: Tři Studně. Otevírali studánky pojmenované po slavných skladatelích

31.05.2023 19:20 Tradiční otevírání studánek mají za sebou lidé ve Třech Studních. Slavnost v lesním areálu u studánek Barborky a Vitulky se konala v sobotu odpoledne. Studánky jsou pojmenované po skladatelích Bohuslavu Martinů a Vítězslavě Kaprálové. Podívejte se na fotky Vojtěcha Zikmunda. Děkujeme.

Sousedit s Ruskem by bylo šílené, říká nový šéf slovenské diplomacie Wlachovský

31.05.2023 19:20 Nový slovenský ministr zahraničí Miroslav Wlachovský patří k polistopadové generaci slovenské diplomacie. Během působení v úřednické vládě Ludovíta Ódora bude řešit velký problém v podobě ruských dezinformací, kterým uvěřila velká část Slováků. Ti se teď staví nepřátelsky ke Spojeným státům i k pomoci Ukrajině. „Většina Slováků, kteří hledali lepší život, vždy putovala směrem na Západ. Nevím téměř o žádných, kteří by hledali lepší život v Rusku,“ říká Wlachovský v exkluzivním rozhovoru pro Deník.

Baxa, Wintr i Zemanová. Senát schválil Pavlovy kandidáty na ústavní soudce

31.05.2023 19:20 Novými ústavními soudci se stanou někdejší předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa, profesor ústavního práva Jan Wintr i bývalá prezidentka Soudcovské unie Daniela Zemanová. V tajné volbě dnes jejich nominaci schválil Senát. Prezident Petr Pavel je jmenuje v pondělí v 16:30. Prezident, předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský i premiér Petr Fiala rozhodnutí Senátu přivítali.

Adepti na ústavní soudce mluvili v Senátu. Zmínili ochranu hodnot i důvěru lidí

31.05.2023 19:20 Někdejší předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa a profesor ústavního práva Jan Wintr jako adepti na ústavní soudce slíbili před senátory ochranu ústavních hodnot, stejně jako zdrženlivost a srozumitelnost v rozhodování. Bývalá prezidentka Soudcovské unie Daniela Zemanová zdůraznila ve svém vystoupení odpovědnost a pokoru v soudcovském rozhodování.

Šestiletý chlapec utonul. Usmrcení z nedbalosti, uslyšel u soudu vedoucí tábora

31.05.2023 13:50 Okresní soud v Liberci pokračoval ve středu 31. května v trestním řízení, ve kterém figuroval devětatřicetiletý Tomáš Mádr. Toho obžaloba vinila z usmrcení z nedbalosti. V době, kdy měl zodpovědnost za vedení letního tábora z pozice zástupce hlavního vedoucího, údajně změnil denní program a rozhodl, že táborníci vyrazí na koupaliště. To se stalo osudným šestiletému chlapci, jenž na následky tonutí zemřel.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.