Jízda po městě a stezkách? Elektrokola v prodejích válcují klasiku

30.04.2023 23:50 Startuje cyklistická sezona. Rekordní prodeje a nedostatek jízdních kol za pandemie jsou minulostí. Prodejci mají plné sklady, mnozí tak lákají na slevy. Lidé utrácejí za elektrokola dvojnásobek peněz než za ta klasická.

Nejepín u Chotěboře mohlo zpustošit tornádo. Spoušť zkoumají lovci bouřek

30.04.2023 19:30 Polámané stromy, utrhané krytiny střech, zničená škodovka. Tak to vypadá po sobotním vichru v Nejepíně u Chotěboře na Havlíčkobrodsku. Bouře, která se obcí prohnala, mohla mít sílu tornáda. Zkoumají to odborníci. „Prověřujeme vzniklé škody na porostech a na majetku v Nejepíně u Chotěboře na Havlíčkobrodsku,“ potvrdila organizace Czech Thunderstorm Research Association na svém facebooku. 

Boj s přemnoženými komáry: Hrozící kalamitu má u Břeclavi zmírnit postřik

30.04.2023 19:30 S přemnožením komárů v lužních lesích u Břeclavi je třeba počítat v polovině května. Po pravidelném monitoringu to oznámili krajští hygienici. Hrozící komáří kalamitu má zmírnit tekutý a granulovaný přípravek, který od pátečního rána aplikují lesníci ve spolupráci s krajskými hygieniky v oboře Soutok zaplavené dubnovou povodní a také v Kančí oboře.

Ministr Síkela: Chci, aby dodavatelé energií museli zveřejňovat skutečné ceny

30.04.2023 19:30 Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela chce do novely energetického zákona zapracovat povinnost dodavatelů energií sdělovat Energetickému regulačnímu úřadu skutečné ceny energií, za které je prodávají koncovým zákazníkům. Síkela to uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi. ERÚ a Český statistický úřad dosud mohly podle něj pracovat jen s ceníkovými cenami, které podle Síkely platí méně než 2,5 procenta obyvatel. 

NERV navrhuje prověřit dotace zemědělců. Zrušíme chovy, reagují hospodáři

30.04.2023 19:30 Národní ekonomická rada vlády navrhuje prověření státních dotací zemědělců. Jednat se má o ty, které nemíří do investic. Společnosti podnikající v oboru to ovšem odmítají. Škrty by podle nich znamenaly, že se stanou nekonkurenceschopnými.

Popis magických úkonů i modlitby. Muzeum ukázalo čarodějnickou knihu

30.04.2023 19:30 Jak si představujete čarodějnickou knihu? Jako tlustou bichli v pevné kožené vazbě s tajemnými nápisy a magickými znaky na deskách? Asi jste také v mládí četli Kedrigerna či napjatě sledovalli Saxanu. Opravdovou čarodějnickou knihu ukázalo Muzeum lidových staveb v Kouřimi. Oproti představám je to vlastně sešit - ono také jak by se čaroděj tahal s těžkou vazbou, když třeba potřeboval kouzlit „v terénu“.

Petr Pavel: Ukrajina má nedostatek munice. Rusové jí vystřílí až pětkrát víc

30.04.2023 14:30 Česká republika bude ve spolupráci s dalšími spojenci hledat cesty, jak zvýšit dodávky munice na Ukrajinu. Uvedl to prezident Petr Pavel po návratu z Ukrajiny, kde byl na pracovní návštěvě. Ukrajina má podle něj munice kritický nedostatek, přičemž ta je nezbytná pro to, aby země mohla zahájit protiofenzívu a obnovit kontrolu nad svým územím.

OBRAZEM: Do Vizovic se sjely desítky amerických bouráků. Přilákaly davy

30.04.2023 14:30 Ford, Chevrolet, Mustang nebo Cadillac. Takové bouráky byly v sobotu k vidění ve Vizovicích na Zlínsku. A nablýskané káry přilákaly davy. Každý si na ně chtěl sáhnout, každý se chtěl podívat. Vždyť, který kluk nesnil o tom, že se jednou projede v americkém autě…

Tragické čtvrtletí. Na českých silnicích zemřel rekordní počet cyklistů

30.04.2023 14:30 Česko má za sebou jeden z nejtragičtějších začátků roku. Na silnicích zemřelo od ledna do konce března celkem 15 cyklistů, což je nejvíce za posledních deset let. V loňském roce to přitom bylo o deset obětí méně. Odborníci doporučují cyklistům si před jízdou nasadit přilbu. I banální nehoda s pádem na hlavu totiž může skončit fatálně. 

U Poličky se zřejmě přehnalo tornádo. Máme zničené střechy, hlásí lidé z Lubné

30.04.2023 14:30 Větrná smršť, která v sobotu zasáhla obce na Svitavsku, mohla mít sílu tornáda. Podle informací Českého hydrometeorologického ústavu napáchala škody v obci Lubná u Poličky, kde mohlo jít o takzvanou supercelu.

Pavel ukončil návštěvu Ukrajiny. Letadlo s prezidentem již přistálo v Praze

30.04.2023 14:30 Prezident Petr Pavel krátce po 09:15 překročil hranice Ukrajiny, ukončil tak její návštěvu. Ve vlaku z východoukrajinského Dnipra strávil asi 16 hodin. Po vystoupení na vlakovém nádraží v polském městě Přemyšl ho čekala ještě hodinová cesta na letiště do Rzeszówa a následně let do Prahy. Na letišti v Praze Kbely zhodnotil cestu na tiskové konferenci.

OBRAZEM: Přehrada Baška láká i po vypuštění. V kempu zahájili letní sezonu

30.04.2023 09:25 Se začínající turistickou, cyklistickou a rekreační sezónou se v Bašce na Frýdeckomístecku poprvé po šedesáti letech nabídl pohled na úplně prázdnou přehradu. Vypustili ji v minulém roce a už brzy začne její zásadní rekonstrukce.

Zdražování se nevyhnulo ani letním táborům. Zájem o ně ale zůstává vysoký

30.04.2023 09:25 Zájem o letní tábory v Česku zůstává vysoký, přestože většina z nich proti minulému roku zdražila. Cena vzrostla nejčastěji o deset až 25 procent. Zdražení se projevilo v tom, že v některých krajích se kapacity plní přece jen pomaleji, organizátoři ale předpokládají, že nakonec bude většinou plno. Vyšší zájem je o tábory příměstské, které jsou levnější a růst cen se jich dotkl méně. ČTK to zjistila v anketě mezi organizátory.

Zabil pět sousedů včetně malého chlapce. Pátrání po střelci z Texasu pokračuje

30.04.2023 09:25 Policie v americkém státě Texas podstatně zvětšila území, na němž pátrá po osmatřicetiletém Franciscovi Oropezovi, který je podezřelý z toho, že ve zdejším městě Clevelandu zastřelil pět sousedů, včetně osmiletého chlapce. Napsala to agentura AP.

Na hrdiny z ghetta se zapomnělo. Poláci se pohádali o pohled na historii

30.04.2023 09:25 Povstání ve varšavském židovském ghettu vypuklo před osmdesáti lety, emoce ale budí i dnes. Vzpomínky na hrdiny v sousedním Polsku při letošním kulatém výročí události částečně zastínila diskuze, zda Poláci Židům pomáhali, nebo se i mezi nimi objevili nějací padouši.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.