Slovensko a Rakousko zasáhlo zemětřesení. Bylo krátké, ale silné

31.03.2023 21:10 Noc na pátek přinesla citelné zemětřesení v oblasti na východ od Alp. Epicentrum bylo nedaleko dolnorakouského Neunkirchenu, který se nachází zhruba 50 kilometrů jižně od Vídně. Zemětřesení dosáhlo intenzity kolem čtyř stupňů Richterovy škály.

Česko má novu agenturu. Má zlepšit digitální komunikaci mezi státem a lidmi

31.03.2023 21:10 Posunout digitalizaci státní správy v Česku na úroveň vyspělejších zemí a usnadnit tak komunikaci s občany. To jsou cíle nové Digitální a informační agentury . V České republice má začít fungovat od 1. dubna. 

Ve Švýcarsku vykolejily téměř současně dva vlaky. Několik lidí je zraněných

31.03.2023 21:10 Ve Švýcarsku dnes odpoledne vykolejily téměř současně dva regionální vlaky při dvou různých nehodách. Obě se odehrály severně od švýcarského hlavního města Bernu a byly od sebe vzdáleny jen několik desítek kilometrů. Několik lidí utrpělo zranění, uvedla podle agentury AFP kantonální policie v Bernu.

Rušení pošt přehledně: Seznam poboček, co mají lidé dělat, jak se vyhnout frontě

31.03.2023 21:10 Česká pošta kvůli úsporám od 1. července zruší 300 svých poboček, o práci při tom přijde na 1600 pošťáků z nynějších asi 25 tisíc. Rušení se bude týkat pouze poboček ve městech a obcích, kde dosud bylo poštovních úřadoven více. Tam, kde je jen jediná pobočka, o ni nepřijdou. Deník přináší odpovědi na nejdůležitější otázky týkající se aktuálních změn.

Hrad Karlštejn se chystá na slavnostní otevření. Rozsáhlá rekonstrukce skončila

31.03.2023 15:41 /FOTOGALERIE/ Rozsáhlá rekonstrukce hradu Karlštejn na Berounsku skončila, nové prostory zbývá dovybavit. Část by mohla být přístupná veřejnosti od příštího týdne, slavnostní otevření za účasti ministra kultury je plánováno na 21. dubna, řekl  kastelán Lukáš Kunst.

Roky zneužíval nevlastní dceru, odešel s podmínkou. Důvod? Pracuje a vydělává

31.03.2023 15:41 Ve své dílně tři roky sexuálně zneužíval nezletilou dívku. Dceru své družky tehdy opakovaně nutil jak k orálnímu, tak k análnímu sexu. Za tyto činy nyní muž z Orlickoústecka od pardubického krajského soudu odchází s pětiletou podmínkou. Hrozilo mu přitom až desetileté vězení. Soud však přihlédl k polehčujícím okolnostem.

Nájemná vražda vyhazovače je před soudem. Shoříš v pekle, volali na svědka

31.03.2023 15:41 „Vím, že můj syn není žádné neviňátko, ale důkladně připravenou vraždu svého téměř nejlepšího kamaráda by prostě neudělal,“ uvedla Jitka Zachariášová, matka Petra Pávka, obžalovaného z vraždy karlovarského vyhazovače.

Kdo je Američan, kterého Rusko zatklo jako špiona: Kuchař, jenž si plnil sny

31.03.2023 15:41 Scény známé naposledy z let studené války ožily ve čtvrtek v Jekatěrinburgu na Urale a posléze v Moskvě. Ruská tajná služba zatkla a oficiálně ze špionáže obvinila amerického novináře. Jednatřicetiletý Evan Gershkovich sedí ve vazbě. Mezinárodní kolegové i americké úřady jeho zatčení naprosto odsuzují.

Čirý rasismus a snaha o segregaci. Romské organizace kritizují výroky Hamplové

31.03.2023 15:41 Romské organizace, romští studenti i vládní zmocněnkyně pro romské menšiny se ohradili proti výrokům senátorky Jany Zwyrtek Hamplové o tom, že by školy mohly vytvářet pro romské děti v jejich zájmu samostatné třídy. Podle nich jsou vyjádření senátorky projevem rasismu a segregace. Zwyrtek Hamplovou kritizovali také zástupci vládních stran.

Sládci rozhodli o nejlepším ležáku z minipivovarů. Je jím pražský Trilobit

31.03.2023 15:41 Kdo měl u nás loni nejlepší pivo? Podle takřka stovky degustátorů, kteří ochutnávali o víkendu piva při patnáctém ročníku Jarní ceny českých sládků, se v nejprestižnější kategorii českých ležáků stal laureátem tohoto ocenění pražský pivovar Trilobit. Degustátoři měli dost práce, do 15 kategorií se přihlásilo 149 pivovarů se 709 vzorky piv.

Koná se výstava ke 140. výročí narození uznávaného fotografa Františka Drtikola

31.03.2023 15:41 Na začátku března se konalo připomenutí 140. výročí narození světově uznávaného fotografa Františka Drtikola. Nyní se v Galerii Františka Drtikola uskuteční  první z cyklu srovnávacích výstav. Vernisáž je ve čtvrtek 30. března od 17 hodin. Výstava potrvá do neděle 28. května. Připraven je také bohatý doprovodný program.

Karvinský primátor: Překvapilo mě, kolik toho Pavel o zdejších problémech věděl

31.03.2023 11:11 Středeční pracovní oběd, na který pozval prezidenta Petra Pavla s první dámou u příležitosti jejich návštěvy Ostravy a Karviné karvinský primátor Jan Wolf, se protáhl kvůli debatě o problémech, které město trápí. „Pan prezident o regionu hodně věděl,“ kvituje primátor Jan Wolf.

ANKETA: Proč je dobré číst knížky i dnes? Spisovatelé prozrazují sedm důvodů

31.03.2023 11:11 Sedm českých spisovatelů, s nimiž Deník spolupracuje, nabízí sedm důvodů, proč otevřít knihu a prožít jejím prostřednictvím neuvěřitelný příběh či obohatit mysl. V rámci speciálního vydání s podtitulkem Lidé, čtěte přinášíme jejich nápady a argumenty v sedmi drobných glosách. Po dočtení se postavte před knihovnu a najděte v ní ten kousek, který bude stát za to otevřít a dočíst.

Česká pošta zruší 300 poboček v celé republice: Už zveřejnila jejich seznam

31.03.2023 11:11 Konec pochybám, obyvatelé měst a obcí i jejich starostové už mají jasno, zda přijdou o svou poštu. Česká pošta zruší celkem 300 poboček. Nyní zveřejnila jejich seznam, uzavřit by se měly s koncem letošního školního roku.

Devět letounů z Číny překročilo linii v Tchajwanském průlivu, oznámila Tchaj-pej

31.03.2023 11:11 Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že devět čínských letounů překročilo střední linii Tchajwanského průlivu, tedy neformální hranici dělící obě strany. Tchajwanská prezidentka Cchaj Jing-wen, která je na cestě po Spojených státech a zemích Střední Ameriky, Peking obvinila, že úmyslně zvyšuje napětí.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.