Další pohroma pro Hřensko. Kvůli padajícím skalám zavřou silnici na Mezní Louku

28.02.2023 23:30 Na Mezní Louku nebo Meznou pouze přes Vysokou Lípu. Od středy 1. března bude uzavřená silnice ze Hřenska na Mezní Louku. Důvodem je nebezpečí zřícení 150 tun pískovce ze skal po pravé straně směrem na Mezní Louku nad hotelem Klepáč. Správa Národního parku České Švýcarsko o nastalé situaci informovala krajský krizový štáb.

První vlaštovka. V Hradci vyroste uhlíkově neutrální lokalita, Praha je v závěsu

28.02.2023 23:30 S troškou nadsázky by se dalo říci, že v Česku má do několika let vyrůst alternativa „punkové“ dánské čtvrti Christiania. Oproti trošku alternativnímu kousku liberálního hippie sídliště v Kodani má mít však budoucí čtvrť ve východočeském Hradci Králové, kde investoři počítají se 150 byty, jasná ekologická pravidla. Pokud půjde vše podle plánů developera, měla by se z lokality s názvem Cihelna stát zároveň první uhlíkově neutrální čtvrť v Česku.

VIDEO: Pašerák měl speciálně přestavěný vůz. Pro cigarety měl úkryt za sedadly

28.02.2023 23:30 Pašeráka neuvěřitelných 355 kartonů cigaret chytili celníci na státovce  I/35 u Koclířova nedaleko Moravské Třebové. Cigarety pašoval ve VW Passat s litevskou registrační značkou, ve kterém pro to měl speciálně upravený zavazadlový prostor. Tajná schránka byla za zadními sedadly. Podívejte se ve videu a na fotkách.

Putin podepsal zákon o pozastavení účasti Ruska na jaderné dohodě s USA

28.02.2023 18:31 Ruský prezident Vladimir Putin podepsal zákon o pozastavení účasti Ruska na smlouvě Nový START omezující počet jaderných zbraní. Informovala o tom agentura TASS. O případném obnovení účasti na dohodě, kterou Rusko uzavřelo s USA v roce 2010, může rozhodnout opět prezident, doplnila agentura. Zákon už byl zveřejněn, a nabyl tak účinnosti.

Nikdy nezapomenu na ty dětské oči, vzpomíná český zachránce uprchlíků

28.02.2023 18:31 Ještě před rokem vedl poklidný život v severočeských Teplicích. Měl na starost firmu a volný čas věnoval rodině. Vše se změnilo a naruby obrátilo v ranních hodinách loňského 24. února, kdy jeho vlast napadly hordy putinovských vojáků. Rodák z ukrajinského Melitopolu Ivan Fedotov si to probuzení, kdy si myslel, že se mu zdá jen strašně špatná noční můra, dodnes vybavuje. 

Muž beze stopy zmizel. Záhadu teď vyřešili rybáři, ostatky našli v břiše žraloka

28.02.2023 18:31 Pátrání po pohřešovaném Argentinci, který se ztratil v polovině února na jihu země, mělo tragický konec. Jeho pozůstatky byly nalezeny v žaludku psohlava obecného, druhu žraloka žijícího v hejnech, jehož ulovili místní rybáři.

Těsně před otevřením. V Hradci zahájí provoz lávky za 175 milionů, podívejte se

28.02.2023 18:31 Jedna z nejdražších staveb svého druhu v republice se v Hradci Králové slavnostně otevře už ve čtvrtek 2. března. Jak lávka pro pěší a cyklisty přes Labe za 175 milionů korun vypadá těsně před zprovozněním, se můžete podívat na fotografiích Michala Fanty.

Tip na výlet: K přírodní památce aneb Křížovou cestou na Uhlířský vrch

28.02.2023 18:31 Víkend ven příliš nelákal, ne všude však padaly z oblohy dešťové kapky. Vzhledem k víkendovému počasí jsme ale měli spíše štěstí, že nás déšť na výletě minul. Výšlap to navíc nebyl nijak dlouhý. Za skvělý tip na výlet velice děkujeme Karlu Machylovi.

Trojice z Přátel opět spolu. Courteney Cox má hvězdu na hollywoodském chodníku

28.02.2023 18:31 Ženské herecké trio z amerického seriálu Přátelé, v Česku jednoho z nejoblíbenějších zahraničích seriálů, odhalilo na Hollywoodském chodníku slávy hvězdu Courteney Coxové . Jennifer Anistonová a Lisa Kudrowová v proslovu připomněly své třicetileté přátelství s Courteney. Herečka je po Anistonové druhou z Přátel a celkově 2750. celebritou, která toto ocenění získala.

Včelaře znepokojuje varroáza. Roztoč ohrožuje včelstva, některá už zahubil

28.02.2023 18:31 Jaroměřští včelaři letos oslaví 155. výročí trvání svého spolku, který dnes nese název Základní organizace Českého svazu včelařů, z.s., Jaroměř. Svým datem založení v roce 1868 patří k několika vůbec nejstarším včelařským spolkům u nás. I jaroměřští včelaři ale prožívají chovatelské radosti a starosti. Mezi ty patří letos především obava z parazitického roztoče. 

Unikátní systém. Robot v sokolovské nemocnici naskladní či vydá léky

28.02.2023 18:31 Klient vstoupí do lékárny a zhruba 80 procent času, který tam stráví, se lékárník zabývá tím, aby našel to, co potřebuje. Zbylý čas věnuje přímo klientovi a vysvětluje mu, jak s medikamenty nakládat. V lékárně sokolovské nemocnice to bude nově přesně naopak. Lékárníci se budou věnovat klientům. Léky bude mít na starosti první plně automatizovaný lékárenský robotický skladový systém v České republice.

Cena cibule, paprik i rajčat trhá rekordy. Lépe by mělo být až za pár měsíců

28.02.2023 18:31 Zatímco ve Velké Británii je cibule nedostatkovým zbožím, na českých pultech stále zůstává. Její cena je však astronomická. Podobně jsou na tom i papriky a rajčata. Důvody jsou nesoběstačný český trh a výpadky dodávek ze zahraničí. Hlouběji do kapsy budou muset zákazníci při nákupu zeleniny sahat ještě několik týdnů.

Ve skladišti ropy na jihu Ruska vypukl požár. Útok dronů, tvrdí místní úřady

28.02.2023 18:31 V areálu ropného skladiště v jihoruském přístavním městě Tuapse v noci na úterý vypukl požár. Podle ruských médií se tak stalo v důsledku útoku bezpilotních letounů. Informovalo o tom ruské vydání serveru BBC, podle něhož incidenty s drony hlásí také další oblasti Ruska. Ruské ministerstvo obrany obvinilo Ukrajinu, že neúspěšně zaútočilo drony na dva cíle na jihu Ruska. Pokus o útok bezpilotním prostředkem hlásí úřady také z okolí Moskvy.

Cena cibule, paprik i rajčat trhá rekordy. Lépe bude za pár měsíců

28.02.2023 14:00 Zatímco ve Velké Británii je cibule nedostatkovým zbožím, na českých pultech stále zůstává. Její cena je však astronomická. Podobně jsou na tom i papriky a rajčata. Důvody jsou nesoběstačný český trh a výpadky dodávek ze zahraničí. Hlouběji do kapsy budou muset zákazníci při nákupu zeleniny sahat ještě několik týdnů.

Řidička v Opavě přijela domů se zajícem. Ten byl vmáčklý pod poznávací značkou

28.02.2023 14:00 Zajímavý příspěvek sdílela na svém facebookovém profilu Městská policie v Opavě. Pochůzku konající strážníci totiž na své obhlídce narazili na zaparkované auto s mrtvým zvířetem.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.