Předčasné parlamentní volby na Slovensku budou 30. září, rozhodla sněmovna

31.01.2023 19:21 Předčasné parlamentní volby na Slovensku budou 30. září. Hlasováním o tom dnes rozhodl parlament, který už v prosinci vyslovil nedůvěru menšinové vládě premiéra Eduarda Hegera. Část opozice neuspěla s návrhy, aby nové volby byly už v květnu nebo v červnu. V řádném termínu by Slováci přistoupili k volebním urnám v únoru příštího roku.

Komisař Maigret na zámku v Ploskovicích. Tak se před lety natáčel slavný seriál

31.01.2023 19:21 /Z ARCHIVU DENÍKU/ Letos uplynulo dvacet let od natáčení komisaře Maigreta na Státním zámku Ploskovice na Litoměřicku. Několik měsíců předtím pracoval filmový štáb také na zámku v Libochovicích. Fotograf Deníku zavzpomínal na setkání s uznávaným hercem.

Násilnici z ústeckého parku už policie zná. Den poté výrostci zbili i chlapce

31.01.2023 19:21 /FOTO, VIDEO/ Ještě ani není uzavřený případ brutálního útoku na dívku v krásnobřezenském parku, a hned další den ve stejné ústecké čtvrti napadli výrostci chlapce. Tentokrát o několik stovek metrů dál, nedaleko ulice Anežky České.

Rodina a přátelé se rozloučili s legendou českého punku Petrem Hoškem

31.01.2023 19:21 /VIDEO, FOTOGALERIE/ Rodina, přátelé i veřejnost se v úterý 31. ledna rozloučili se zpěvákem a kytaristou punkrockové skupiny Plexis Petrem Hoškem. Ten zemřel 23. ledna ve věku 55 let po krátké nemoci.

Šokující svědectví: Zběhlý velitel Wagnerovců promluvil o brutalitě této skupiny

31.01.2023 19:21 Zabíjení vlastních vojáků i Ukrajinců. Bývalý žoldák Andrej Medveděv z ruské Wagnerovy skupiny podal krutá svědectví z bojových akcí, které zažil při svém působení na Ukrajině. V rozhovoru pro CNN uvedl, že to byl důvod, proč zběhl do Norska, kde požádal o azyl. Také vypověděl, že si ruský prezident Vladimir Putin a oligarcha Jevgenij Prigožin zaslouží skončit před soudem.

Na Písecku vlak narazil do spadlého stromu a částečně vykolejil

31.01.2023 19:21 Pondělní námraza a silný vítr na jihu Čech kvůli pádu větví a stromů zkomplikovaly život nejenom řidičům a energetikům. Večer na Písecku narazil osobní vlak do spadlého smrku a vykolejil.

OBRAZEM: K sedmi desítkám otužilcům se přidal i oblíbený herec Pavel Nový

31.01.2023 19:21 Skoro sedmdesát otužilců se sešlo na Ostrově v Příchovicích, byl mezi nimi i herec Pavel Nový. Ani letos 29. ledna neporušili otužilci tradici, koupali se v řece Úhlavě v Příchovicích na jižním Plzeňsku. 

Vyškov se ráno změnil v kluziště. Sypače chodníků nevyjely včas, zlobí se lidé

31.01.2023 14:10 Stav chodníků a městských komunikací překvapil v úterý ráno obyvatele Vyškova. Podle zástupců radnice nezvládla posyp firma, která ve městě zajišťuje úklid. „Vyškov byl dnes ráno jedno velké kluziště. Někdo někde zaspal s posypovým materiálem. Bohužel to dopadlo tak, že jsem cestou do práce potkal několik aut v příkopě a lidi, kteří měli díky ledu ztíženou chůzi,“ potvrdil redakci třeba Vyškovan Stanislav Mrázek.

Starší žena v Karviné auto bránila vlastním tělem. Vůz jí přesto ukradli

31.01.2023 14:10 Nejprve o klíče k autu, po krátké tahanici i o auto, okradl v Karviné mladík starší ženu. Po několika hodinách byl zadržen v Polsku.

Chudobu a nevzdělanost rodičů často zdědí i jejich děti, varuje Rut Veselá

31.01.2023 14:10 „Když se spoléháme na to, že žáky podpoří ve studiu jejich rodiče se základním vzděláním, tak to nemůže fungovat,“ upozorňuje v rozhovoru pro Deník metodička kariérního poradenství z Člověka v tísni Rut Veselá. Ta rovněž koordinuje projekt Retrostipendia, jenž podporuje sociálně znevýhodněné děti na cestě za kvalitním vzděláním. Bez pomoci by skončily již po základce, takto si udělají maturitu a některé jdou i na vysokou školu.

Aby mohla studovat medicínu, dělá tři brigády. Občas si sáhnu na dno, říká

31.01.2023 14:10 Studentka lékařské fakulty pochází z chudých poměrů. Od šestnácti let pomáhá vydělávat peníze do rodinného rozpočtu. Náročné studium medicíny kombinuje se třemi přivýdělky. „Jdu si za svým snem. Chci zachraňovat lidem životy, vím jaké to je nemít štěstí,“ vypráví jedna z účastnic programu Retrostipendia, který podporuje ve vzdělávání sociálně znevýhodněnou mládež.

Na nevzdělaných lidech stát prodělává. Podporou jejich studia by získal miliardy

31.01.2023 14:10 Investovat do vzdělávání znevýhodněných a zaostávajících žáků a postarat se o to, aby nekončili již na základní škole, se státu jednoznačně vyplatí. Shodují se na tom ekonomové i sociologové. Takto vynaložené finance se státu mnohonásobně vrátí.

Telefonát s Tchaj-wanem? Je na nás, s kým si voláme, říká ke kritice Číny Fiala

31.01.2023 14:10 Čínské ministerstvo zahraničí je silně nespokojeno s tím, že si zvolený český prezident Petr Pavel telefonoval s tchajwanskou prezidentkou Cchaj Jing-wen, napsala v úterý agentura Reuters. Pavel podle čínské diplomacie ustoupil od svých slov, že je třeba respektovat princip jedné Číny, což podle Pekingu uváděl v době volební kampaně. Na kritiku nyní reagoval český premiér Petr Fiala, který uvedl, že se česká diplomacie může „sama rozhodnout, komu se rozhodne zavolat,“.

Vraždění s humorem. Sweeney Todd poprvé míří do Česka, muzikál uvidíte v Ostravě

31.01.2023 14:10 /VIDEO/ Ostravská premiéra jednoho z nejznámějších a nejuznávanějších muzikálů na světě je za dveřmi. Premiéra groteskní hororové komedie Sweeney Todd: Ďábelský lazebník z Fleet Street v podání Národního divadla moravskoslezského bude mít premiéru už 2. února. Poprvé v Česku diváci dílo uvidí na velké scéně s velkým ansámblem a orchestrem!   

Zloději v pasti. Unikátní samoobslužnou prodejnu Coop hlídá umělá inteligence

31.01.2023 14:10 V Česku přibývá samoobslužných pokladen v supermarketech, ale i automatických prodejen. Zákazník si v nich nakoupí čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu. Poslední lednový den se lidem ve středočeském Berouně otevřela unikátní provozovna skupiny Coop. „Jedná se o první prodejnu v České republice, kde bude nasazena i umělá inteligence na hlídání,“ řekl Deníku ředitel rozvoje a marketingu společnosti Lukáš Němčík.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.