Evropské tankové formace budoucnosti MGCS

30.04.2024 19:11 Německý ministr obrany Boris Pistorius a jeho francouzský kolega Sébastien Lecornu upevnili plány ve věci společného vývoje rodiny bojových vozidel MGCS – na ministerstvu obrany v Paříži podepsali prohlášení o záměru LOI .

Americká pomoc Ukrajině. Tvrdý byznys a America First

30.04.2024 13:40 Většina finančních prostředků schválených americkým Kongresem na podporu Ukrajiny neputuje přímo do Kyjeva, ale končí ve Spojených státech. Místní zbrojovky díky nim získávají kontrakty na výrobu nových zbraní nebo na výrobu náhrad za techniku zaslanou Ukrajincům z armádních zásob. Posílání americké munice do zámoří USA pomáhá zrychlit modernizaci vlastních ozbrojených sil.

Ukrajinci zavraždění v Bavorsku byli vojáci a v Německu se léčili, tvrdí Kyjev

29.04.2024 15:40 Dva Ukrajinci, kteří zemřeli v sobotu po útoku nožem v nákupním centru v Bavorsku, byli členy ukrajinské armády. V Německu si léčili zranění, jež utrpěli v boji. Podle portálu Ukrajinska pravda to uvedlo ukrajinské ministerstvo zahraničí. Podezřelý z vraždy je 57letý Rus, policie ho zadržela ve městě Murnau am Staffelsee. Bavorská policie dnes podle agentury DPA informovala, že zatím nemá důkazy o tom, že by čin souvisel s ruskou invazí na Ukrajinu.

Ukrajina a USA jednají o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl Zelenskyj

29.04.2024 09:50 Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

V Ořechově si připomněli výsadek, který připravoval atentát na Heydricha

28.04.2024 11:50 Seskokem parašutistů dnes odpoledne vyvrcholila akce v Ořechově na Jihlavsku, která připomněla události z roku 1942. Tehdy vysadily britské letouny na okupovaném území posádku, jejíž členové se podíleli na přípravách atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

První francouzské stíhačky Rafale v Chorvatsku

26.04.2024 16:51 Na chorvatské základně „plukovník Marko Živković“ nedaleko Záhřebu včera přistála první šestice víceúčelových stíhacích letounů Rafale chorvatského letectva. Pro novodobé Chorvatsko je to výjimečná a historická událost.

V Chorvatsku přistálo prvních šest stíhaček Rafale zakoupených od Francie

26.04.2024 00:00 Do Chorvatska dnes přiletělo prvních šest z celkových 12 stíhacích letounů Rafale, které balkánská země zakoupila od Francie. Informují o tom chorvatská média. Druhá polovina letky má dorazit začátkem příštího roku.

Kladivo na ruskou protivzdušnou obranu. Polsko získá high-tech protiradarové střely AARGM-ER

25.04.2024 13:20 Americká agentura DSCA schválila Polsku potenciální prodej až 360 protiradarových leteckých střel AARGM-ER . Zavedení AARGM-ER radikálně posílí schopnosti polského letectva bojovat proti ruské pozemní protivzdušné obraně .

Vojáci z Jinců naučili děti z Plzeňska Heimlichův manévr, dělostřelci představili techniku

23.04.2024 22:40 Projekt Den s armádou – Naše stopy v NATO zavítal společně s vojáky z 13. dělostřeleckého pluku z Jinců do škol v Plzeňském kraji. Vojáci představili žákům ve Městě Touškov a v Tachově úlohu české armády a význam našeho 25 let trvajícího členství v Severoatlantické alianci.

Konec vrtulníků FARA. Přichází éra dronů Gray Eagle?

23.04.2024 17:20 Americká armáda zastavila program průzkumně-bojových vrtulníků FARA . Úkoly vrtulníků FARA převezmou z větší části drony. Ve hře je mimo jiné nákup vylepšených dronů MQ-1C Grey Eagle od GA-ASI .

Francie skřípe zuby: Polsko se připojuje k německému Sky Shieldu

22.04.2024 13:00 Nová polská vláda se po rozmrazení vztahů s Berlínem rozhodla připojit k projektu European Sky Shield Initiative. Atraktivitu evropského systému protivzdušné a protiraketové obrany zvyšuje nejen pokračující ukrajinsko-ruská válka, ale i možnost ušetřit při společných nákupech. Francie iniciativu považuje za ohrožení unijní suverenity, protože v ní jako klíčoví dodavatelé figurují neevropské firmy. Odlišné názory Berlína a Paříže podtrhují přetrvávající napětí ve francouzsko-německých obranných vztazích.

Vojskové zkoušky britského tanku Challenger 3

19.04.2024 18:30 Výrobní linku Rheinmetall BAE Systems Land v britském Telfordu opustilo již osm před-produkčních tanků Challenger 3. Ty nyní podstoupí náročné vojskové zkoušky. Challenger 3 je aktuálně nejmodernější evropský tank a bude tvořit jádro britských pozemních sil.

Americké letectvo koupí 100 bombardérů B-21 Raider

18.04.2024 10:10 Americké letectvo hodlá pořídit „pouze“ 100 strategických bombardérů B-21 Raider. To je podle kritiků velmi nízké číslo. Výroba 100 B-21 ale poběží až do poloviny 30. let 21. století. V té době mohou být dostupné již pokročilejší technologie.

Naše stopy v NATO zabodovaly na jihu Čech. Vzdělávací projekt o armádě si škola pozvala už podruhé

16.04.2024 14:40 Obléknout si protichemický ochranný oblek, vyzkoušet srdeční masáž nebo si prohlédnout pyrotechnický materiál. To vše bylo náplní projektu Ministerstva obrany „Den s armádou – Naše stopy v NATO“, který tentokrát zavítal na jih republiky. Více o branné povinnosti, Armádě ČR a 15. ženijním pluku se dozvěděli žáci dvou škol: píseckého gymnázia a ZŠ v Českém Krumlově.

Námořní dron MQ-25 Stingray s protilodními střelami LRASM

15.04.2024 22:00 Společnost Boeing na výstavě Sea Air Space v Marylandu představila dron MQ-25 s dvojicí protilodních střel AGM-158C LRASM . Prozatím jde jen o vizualizaci možností MQ-25 – americké námořnictvo zatím nevyčlenilo peníze na vývoj ozbrojené verze MQ-25. Každopádně bojová verze MQ-25 je v plánu.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.