Tatra se poprvé představí na veletrhu LAAD Defence Security 2024 v Brazílii

28.03.2024 11:20 Kopřivnická automobilka exportuje své automobily do různých částí světa uživatelům z řady různých segmentů. Jedním z dlouholetých zákazníků je brazilská armáda, pro kterou je Tatra strategickým partnerem. Velký brazilský trh je navíc perspektivním odbytištěm, proto se Tatra ve dnech 2. až 4. dubna vůbec poprvé představí na veletrhu LAAD Defence Security 2024 v Sao Paulu.

Teroristické útoky v Moskvě. Putin přestává být ochráncem Ruska

27.03.2024 13:10 V pátek večer se v koncertní hale Crocus City Hall v Krasnogorsku na severozápadním předměstí Moskvy shromáždilo téměř 7000 lidí na koncert rockové skupiny Picnic, když do předsálí vtrhla skupina mužů, kteří začali do davu střílet z automatických pušek a poté budovu zapálili pomocí výbušnin a molotovových koktejlů, aby následně utekli do čekajícího auta. Zemřelo nejméně 130 lidí a mnoho zraněných zůstává v kritickém stavu.

Tatra Trucks má novou konstrukční kancelář v Brně, v blízké době přibude další v Ostravě

26.03.2024 15:21 Kopřivnická automobilka nastartovala procesy restrukturalizačních kroků a investic, která mají výrazně zvýšit objem produkce a také zefektivnit její chod v mnoha oblastech. Kvůli navýšení výroby i investicím bude potřebovat i nové kapacity a pracovníky, mimo jiné pro vývoj a konstrukci. Proto Tatra otevřela novou konstrukční kancelář v Brně a plánuje otevření další v Ostravě.

Mezinárodní vojenská podpora Izraele v předvečer pozemní operace v Rafáhu

25.03.2024 16:20 Zatímco Spojené státy jednají s Izraelem, jak minimalizovat civilní ztráty během plánované ofenzivy Rafáhu, Kanada a další státy zakazují vývoz zbraní do židovského státu. Jako vysvětlení uvádějí porušování lidských práv či rozhodnutí Mezinárodního soudního dvora o pravděpodobném páchání genocidy v Gaze. Izraelská vláda se přesto chystá vzdorovat rostoucímu tlaku ze zahraničí a neustoupit ze svého cíle zničit Hamás.

Těžký pěchotní nosič zbraní Boxer HWC pro Bundeswehr

22.03.2024 16:11 Bundeswehr pro své nově budované vysoce mobilní střední síly získá 123 kolových bojových vozidel pěchoty Boxer HWC , v německé armádě označované jako Těžký pěchotní nosič zbraní sWaTrInf . Bundeswehr historicky vůbec poprvé do své výzbroje zavede KBVP s automatickým kanonem.

Odstrašující příběh MH-139A Grey Wolf. Aneb díky Bohu za Vipery a Venomy

21.03.2024 12:30 Americké letectvo hodlá z rozpočtových důvodů nakoupit pouze 42 víceúčelových transportních vrtulníků Boeing/Leonardo MH-139A Grey Wolf z 84 plánovaných. Projekt již nabral notné zpoždění a ukazuje, jak obrovským rizikem je přestavba původně civilního vrtulníku na bojový.

První transportně-tankovací letouny KC-130J pro Bundeswehr

19.03.2024 22:30 Na konci února Luftwaffe získalo první tankovací a transportní letoun Lockheed Martin KC-130J. Stroj převzala do užívání společná francouzsko-německá letka BATS „Rýn“ na francouzské základně Évreux-Fauville .

Nizozemci koupí francouzské útočné ponorky Blacksword Barracuda

18.03.2024 18:51 Nizozemské námořnictvo KM dostane diesel-elektrické útočné ponorky Blacksword Barracuda od francouzské Naval Group. V KM francouzské ponorky, schopné operací po celém světě a nést střely s plochou dráhou letu, nahradí stárnoucí třídu Walrus.

Další pásová obrněná vozidla AMPV pro americkou armádu

15.03.2024 14:50 Americká armáda pokračuje v postupné obměně svých zastaralých pásových obrněných transportérů M113. Za 750 milionů USD nakoupí další pásová vozidla AMPV . Rychlost výroby ale není nijak závratná – pohybuje se kolem sto obrněnců ročně.

Sériová výroba víceúčelových stíhaček F-35 Lightning II

14.03.2024 16:20 Po 17 letech vývoje a pětiletém zpoždění Pentagon schválil tzv. „milník C“ programu víceúčelových stíhaček F-35A Lightning II. To v americkém akvizičním procesu oznamuje spuštění plné sériové výroby FRP . Skončily tedy „vojskové zkoušky“ zahrnující mimo jiné integraci a certifikaci jaderných pum B61-12.

Společnosti divize CSG Aerospace se zúčastní druhého ročníku veletrhu Airspace World v Ženevě

14.03.2024 11:10 Ve švýcarské Ženevě se ve dnech 19. až 21. března uskuteční druhý ročník veletrhu Airspace World, který nahradil známý World ATM Congress, jenž se v minulých letech pravidelně konal ve španělském Madridu. Na veletrhu budou své produkty a služby ve stánku L07 prezentovat rovněž společnosti patřící do Czechoslovak Group , a to softwarové společnosti CS SOFT, ATRAK a UPVISION nebo pardubický výrobce radarové techniky ELDIS.

Této řeči Rusko rozumí: Polsko koupí 821 střel s plochou dráhou letu AGM-158B-2 JASSM-ER

13.03.2024 19:20 Americká Agentura pro obrannou bezpečnostní spolupráci DSCA souhlasila s prodejem více než 1800 kusů letecké munice Polsku. Největší dojem dělá potenciální nákup 821 střel s plochou dráhou letu AGM-158B-2 JASSM-ER s doletem 1000 kilometrů. To postačuje k zasažení cílů v Moskvě.

První pohled do ruské továrny na íránské kamikaze drony Šáhid

11.03.2024 11:00 Na internetu se poprvé objevilo video ruské továrny, kde dochází k licenční výrobě íránského dronu Šáhid. Záznam z minulého týdne ukazuje montážní linku a desítky až stovky bezpilotních letounů v různém stádiu dokončení. Ukrajina je od předloňského října pod trvalým útokem Šáhidů a jakékoli ruské pokroky v jejich produkci budou špatnou zprávou pro Kyjev.

Lekce z Ukrajiny: Lehké bojové vrtulníky pro španělské aeromobilní jednotky

07.03.2024 18:00 Španělské aeromobilní síly FAMET , letecká složka španělských pozemních sil , poptává lehké bojové vrtulníky. Mají doplnit a v některých úkolech zastoupit pokročilé, ale na provoz náročné bojové Tigery. Nákup lehkých vrtulníků reflektuje poznatky z Ukrajiny.

Naše stopy v NATO zavítaly do Krkonoš

05.03.2024 11:41 Naše stopy v NATO tentokrát zavedly zástupce odboru komunikace Ministerstva obrany a příslušníky Agentury vojenského zdravotnictví do škol v Královéhradeckém kraji. Žákům mateřských a základních škol ve Vrchlabí a v Pecce představili tento projekt a vysvětlili jim také význam našeho 25 let trvajícího členství v Severoatlantické alianci.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.