Šternberskou společnost Excalibur Army navštívili vrcholní představitelé nizozemského armády a minis

29.02.2024 09:30 Výrobní prostory šternberské společnosti Excalibur Army v úterý 27. února navštívila delegace nizozemských ozbrojených sil v čele s náčelníkem generálního štábu generálem Onno Eichelsheimem. Návštěva se konala v rámci spolupráce na projektech výroby vojenské techniky, kterou nizozemská vláda financuje a nakupuje pro podporu obrany Ukrajiny. Nizozemská delegace vedle Excalibur Army navštívila i pardubickou firmu ERA.

Ochránce Mittlere Kräfte: Protiletadlový komplex Skyranger 30 pro nové německé střední síly

27.02.2024 14:20 Rozpočtový výbor německého Bundestagu schválil financování nákupu 19 mobilních kanónových komplexů protivzdušné obrany Skyranger 30 na kolovém podvozku Boxer. Cena zakázky je 650 milionů EUR . Nákup zajistí vojskovou PVO budovaných vysoce mobilních středních sil německé armády.

Chcimírové z Greenpeace v ráži: Budoucnost Evropy ohrožuje „militarizace“

26.02.2024 16:50 Obrana a zejména investice do nových zbraňových systémů vyžadují stále více veřejných prostředků evropských států. Ekologická organizace Greenpeace toto politické směřování kritizuje, protože vojenské výdaje rostou na úkor jiných částí rozpočtu. Podle výzkumu organizace se mnohem více vyplatí dávat na peníze na ochranu životního prostředí, vzdělávání či zdravotnictví. Všechny tři oblasti ve srovnání s nákupy zbraní výrazněji podporují růst domácí výroby a tvoří vyšší počet pracovních míst.

Vrcholová jednání s Embraer, KAI i ST Engineering. Česká výprava boduje v Singapuru

23.02.2024 21:52 Dnes se Singapore Airshow, největší letecký veletrh v Asii přehoupl do druhé poloviny a zítřkem počínají návštěvnické dny. Na národní expozici připravené v rámci programu českých oficiálních účastí Ministerstva průmyslu a obchodu zemi reprezentuje devět firem. Na stojánce je hostům k dispozici letoun L 410 NG, který po překonání více než 11 tisíc kilometrů přistál na singapurském letišti a figuruje zde jako fyzická ukázka kompletních schopností českého leteckého průmyslu. Delegace vedená náměstkem ministryně obrany Danielem Blažkovcem během prvních dvou dnů veletrhu absolvovala přes 15 vrcholových jednání se zahraničními partnery.

Heron: Rodina bezpilotních systémů ve válce

22.02.2024 12:20 Po celá desetiletí probíhajících válek byly dálkově řízené letecké systémy RPAS od izraelské společnosti IAI důležitou součástí globální války proti terorismu a kampaně „Válka mezi válkami“ vedené Izraelem proti teroristickým organizacím.

Jak se slovenská firma zařadila ke světové špičce ve vývoji autonomních dronů

21.02.2024 14:41 Konflikt na Ukrajině zásadně mění způsob vedení války. Mluvili jsme s trojicí technologů a podnikatelů – Lukáš Palkovič , Jozef Rodina , Marek Plavčan – o jejich pohledu na trh bezpilotních prostředků.

Rakousko kupuje 225 bojových vozidel Pandur 6×6 EVO

20.02.2024 16:20 Společnost GDELS-Steyr dodá rakouským ozbrojeným silám ÖBH dalších 225 kolových bojových vozidel Pandur 6×6 EVO za 1,8 miliardy EUR . Z programu Pandur 6×6 EVO se tak stává největší vyzbrojovací projekt rakouské armády .

Maďarská obranná politika: státní účast ve zbrojovkách a migrační hrozba z Afriky

19.02.2024 14:00 Budapešť masivně podporuje rozvoj domácího obranného průmyslu, typicky ve spolupráci se zahraničními koncerny. Silné zastoupení mají v Maďarsku tradičně německé firmy, do nových projektů vstupují ale i zbrojovky z Turecka nebo Izraele. Vyspělost maďarského obranného průmyslu chválí někteří afričtí státníci, se kterými Budapešť v poslední době navazuje spolupráci ve vojenské oblasti. Právě Afriku a s ní spojované migrační toky se chystá premiér Orbán vytáhnout do popředí maďarského předsednictví EU ve druhé polovině letošního roku.

Nový britský tank Challenger 3

15.02.2024 16:01 Na tři týdny staré londýnské konferenci International Armoured Vehicles konsorcium RBSL poprvé představilo prototyp nového britského tanku Challenger 3. Prototyp nyní směřuje do německého Unterlüßu, kde otestuje svůj nový německý kanon Rheinmetall Rh120 ráže 120 milimetrů. O továrním a testovacím komplexu Unterlüß jsme psali tento týden v souvislosti se stavbou nové muniční továrny.

Vojáci připomněli studentům na Ústecku 25. výročí vstupu ČR do NATO

15.02.2024 16:01 Díky projektu Naše stopy v NATO si studenti na Ústecku připomněli, že už 25 let jsme součástí nejsilnější obranné aliance na světě. Zaměstnanci odboru komunikace Ministerstva obrany představili tento projekt společně s 31. plukem radiační, chemické a biologické ochrany na Střední škole diplomacie a veřejné správy v Mostě a na Základní škole Na stínadlech v Teplicích. Poprvé se k nim připojilo i Ministerstvo zahraničních věcí se svojí přednáškou o mezinárodní bezpečnostní politice či multilaterální diplomacii.

České firmy míří na největší asijský veletrh Singapore Airshow. Jako předvoj odstartovala L 410 NG

13.02.2024 08:50 Český letecký průmysl má před sebou premiéru na stěžejním asijském veletrhu Singapore Airshow a na cestě na místo už je jeho předvoj: kunovický letoun L 410 NG, který Česko na největších veletrzích světa reprezentuje jako jednu z mála zemí, které umí vyrobit celé letadlo.

Stráž proti ruským raketám. Polsko kupuje průzkumné aerostaty ASRR

12.02.2024 21:32 Americká agentura DSCA schválila prodej průzkumných aerostatů ASRR . Nákup se děje v rámci polského vojenského programu Barbara. Úkolem aerostatů bude sledování vzdušného prostoru hluboko nad území Běloruska a Ukrajiny.

Budoucnost amerického letectva: Bojový dron XQ-67A

08.02.2024 13:30 Společnost GA-ASI představila prvního člena rodiny bezpilotních letadel Gambit – průzkumný proudový dron XQ-67A. Stroj je budován v rámci tajného programu OBSS amerického letectva .

Nový chladící systém pro víceúčelové stíhačky F-35 Lightning II

07.02.2024 14:35 Společnost Collins Aerospace oznámila dosažení významného milníku se svým novým energetickým a chladícím systémem EPACS pro víceúčelové stíhačky F-35 Lightning II. Jak F-35 dostává nové podsystémy – senzory, elektroniku, zbraně atd. – nároky na chlazení rychle rostou.

Francouzská armáda získá 109 houfnic Caesar NG

05.02.2024 19:00 Francouzské ministerstvo obrany u francouzsko-německého konsorcia KNDS objednalo 109 samohybných houfnic Caesar NG Mk II. Objednávka předznamenává konec zastaralých samohybných pásových houfnic AuF1 .

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.