Svobodní na Petříně. První máj tam oslaví Vondráček a jeho spolukandidáti

30.04.2024 21:40 Pražský Petřín byl po dlouhá léta místem, kde se 1. května konaly politické happeningy dnes vládní Občanské demokratické strany. Letos tomu bude však jinak. Z Petřína stranu Petra Fialy sesadili Svobodní, kteří se ústy svého předsedy Libora Vondráčka pasují do jediné alternativy pro pravicové voliče. Jejich pozvánka zní přitom jasně: „Přijďte za námi na Petřín!“ Přestože bylo po léta setkání na této symbolické pražské lokalitě doménou ODS, letos změní tón. Svobodní, kteří zdůrazňují to, že Česká republika patří do Evropy, nikoliv však Evropě, se chopili této příležitosti k prezentaci svých názorů.

Jiří Kobza: Kdy tu bude chalífát?

30.04.2024 21:40 Sobotní demonstrace hamburských islamistů mávajících nápisy Chalífát je řešení, Chceme chalífát poskytla příležitost k zajímavé nejen historické, ale i právní a hlavně politické úvaze.

Sadovský : Tenhle Rakušanův alibistický přístup nás přivede do pekel

30.04.2024 21:40 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.

Je vítr, takže zákaz ohňů. Na „čarodky“?! Hejtmanka Pecková pod palbou

30.04.2024 21:40 Influencer Ondřej Tesárek se na svém profilu na sociální síti X obrátil na hejtmanku Středočeského kraje Petru Peckovou. Vadí mu chaos uprostřed podle něj nejdůležitějšího svátku roku. „Zastupitelstva i hasiči se hádají, jestli můžou, nebo nemůžou pálit čarodky za dohledu SDH,“ píše. Poukazuje tak na zákaz pálení ohňů, který pro dnešní den platí ve Středočeském kraji. Meteorologové totiž vydali výstrahu kvůli větru.

Farský : Ať už vědomě nebo z hlouposti pracujete proti ČR, probuďte se

30.04.2024 21:40 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Trestat bezdětné je jasná protiprávní diskriminace

30.04.2024 21:40 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nápadu lidovců zvyšovat bezdětným platbu sociálního pojištění.

Okamura : Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

30.04.2024 21:40 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rezignaci ministryně Langšádlové.

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

30.04.2024 21:40 Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po uzavření poslední volební místnosti na území Evropské unie v neděli 9. června po 23. hodině na tiskové konferenci. Průběžné výsledky zveřejňovány nebudou.

Šmarda : Na střední třídě stojí celá společnost. A lidé ze střední třídy dnes chudnou

30.04.2024 21:40 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice.

Migranti, covid... „Rozhodují o nás jiní!“ Klaus pod Blaníkem burcoval „mlčící většinu“

30.04.2024 21:40 „Nespoléhejme na bájné blanické rytíře. Probudit je nutné mlčící většinu českého obyvatelstva,“ sdělil před výstupem na horu Blaník bývalý prezident Václav Klaus. Ten vyrazil na památnou horu přesně po dvaceti letech. Tehdy u příležitosti vstupu ČR do EU, dnes k připomenutí tohoto období a reality, kterou kvůli EU prožíváme.

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

30.04.2024 21:40 O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec s europoslancem za SPD Ivanem Davidem. "To by tam musely být pozlacené granáty, nebo něco takového. Nebo s ochuzeným uranem, ty jsou dost drahé. Ale ty tam zřejmě nebyly. A jestli tam byly, tak nám to nikdo neřekl, což je blbé. To je horší než Černobyl," dodal Štefec.

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

30.04.2024 21:40 Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc dětem. Ale na sociálních sítích už se objevují pochybnosti, zda finanční dary tato humanitární organizace skutečně využije na daný účel. Podle některých názorů skončí peníze v rukou Hamásu. Ostré nadávky si neodpustil zejména řeporyjský starosta Pavel Novotný z ODS. Objevila se však i poděkování, že taková sbírka se otevřela.

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

30.04.2024 16:21 Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstky. Po úspěšné hnízdní sezóně u dravých ptáků, která přinesla hned dva malé orlosupy bradaté, nová mláďata přibyla také u margayů , nosálů bělohubých, osináků afrických, urialů bucharských nebo celé řady tropických žab. V případě nosálů bělohubých se dokonce jedná o liberecký prvoodchov.

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

30.04.2024 16:21 Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledně války na Ukrajině. „Ukrajina nepřežila svou nejtemnější hodinu. Ta teprve začne,“ odhaduje. Že by se Ukrajinci vraceli ze zahraničí se přitom podle listu The Telegraph nedá očekávat. Někteří míní, že rodina je přednější. „Proč bych se měl vracet bojovat? Za co?“ ptal se například stavební dělník Volodymyr, který žije v ČR. Dokonce i v ukrajinské armádě chápou, že si ukončením konzulárních služeb pro muže nepomohou.

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

30.04.2024 16:21 Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně přijdou i ti, kteří dechovku nemusí. Hlavními hvězdami budou jednak kapela Olympic, ale také známá polsko-česká zpěvačka Ewa Farna. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, pozvání těcho umělců vyjde dohromady na skoro 1,1 milionu korun, smlouvy s nimi tvoří více než dvě třetiny honoráře pro všechny umělce a jednu pětinu rozpočtu festivalu celkem. Pro Olympic to je 471 900 Kč, nemluvě o specifických požadavcích. Starosta Michael Kašpar pro ParlamentníListy.cz upozorňuje, že podstatná část rozpočtu festivalu pochází od sponzorů a také z dotací.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.