Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

18.05.2024 22:42 Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a nyní i více – nakupuje, nic zvyšování cen nebrání. Už nevypadají příliš výhodně ani nákupy v Polsku, takže prostor pro vyšší ceny tím pádem najednou existuje,“ říká pro ParlamentníListy.cz ekonom Petr Dufek. „Pro květen předběžně počítám s tím, že ceny potravin dále porostou – cca od půl do jednoho procenta. V lepším případě budou meziměsíčně stagnovat,“ domnívá se Miroslav Novák, analytik AKCENTA CZ.

Katolík pátrá na vlastní pěst: Ostatkový kříž vyvezený za účasti Pavla do Německa. Tím to nekončí

18.05.2024 22:42 „Ostatkový kříž byl odvezen, aby se snížila duchovní ochrana českého národa, aby si tady Němci mohli dělat, co chtějí, a zašlapat nás opět do země,“ řekl nám známý římský katolík Jiří Folajtár, který opět pořádá nedělní akci. Jde o nesouhlas s tím, že byla na výročí nacistické okupace Československa odvezena za přítomnosti prezidenta Petra Pavla a významných osobností tuzemského duchovenstva součást korunovačních klenot na výstavu do německých Drážďan a kašlalo se při tom na názor věřící i nevěřící veřejnosti.

Senátor Hraba: Konzervativní proud nabírá na síle. A to je dobře

18.05.2024 22:42 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové vládě v Nizozemí.

Pekarová dělá botu za botou. Ve zdravé straně by bojovala o funkci, padlo v tisku

18.05.2024 22:42 Vítězstvím koalice SPOLU ve sněmovních volbách roku 2021 jako by někdo TOP 09 polil mrtvou vodou, píše komentátor MF DNES Miroslav Korecký. TOP 09 označuje jako KDS, neboli ocásek ODS, v níž se nakonec rozplyne.

Český statistický úřad: Doktorandů je nejméně za posledních dvacet let

18.05.2024 22:42 Na vysokých školách v Česku se v roce 2023 vzdělávalo 308,6 tisíc studentů, z nichž téměř pětinu tvořili cizinci. Poprvé za posledních 20 let bylo mezi cizinci více ukrajinských než ruských studentů a zároveň byl zaznamenán nejnižší počet doktorandů, a sice 19,8 tisíce osob. Po deseti letech poklesu naopak v roce 2023 vzrostl počet absolventů vysokých škol na 63,2 tisíce.

Cesta odpovědné společnosti: Mýtus Ruska jako všeho schopného agresora a původce všeho zla

18.05.2024 22:42 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozpadu společnosti a jejích hodnot.

Novotný se kaje: Fiala přijel, když jsem na tom s ODS byl nejhůř. To si nezasloužil

18.05.2024 22:42 O osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného bude výkonná rada ODS rozhodovat 11. června po eurovolbách. Učiní tak v reakci na jeho nedávné kontroverzní výroky, které jsou podle představitelů strany lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím v ODS. Novotný se nyní pro Blesk kaje, že výroků „mimořádně lituje“, i jejich dopadů na jeho stranického šéfa Petra Fialu.

Koten : Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18.05.2024 22:42 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

18.05.2024 18:22 Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, sečteno na XTV.cz. „Byl jsem otřesen. Od té chvíle trošku pořád nevím, jak to komentovat," poznamenal k atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica Petrov. Řeč byla také o systému a roli médií.

Ivan Hoffman: Před barevnými revolucemi není úniku. Teď je na řadě Gruzie

18.05.2024 18:22 POHLED IVANA HOFFMANA Za hezkými hesly se skrývá starý známý ďábel, který všechno slíbí a všechno vezme. Tak popsal Ivan Hoffman manuál „barevných revolucí“, sponzorovaných stále stejnými firmami a organizacemi. Podstatou každé „barevné revoluce“ je správný nepřítel, který umožňuje mladé generaci se semknout v nenávisti.

„Pseudoargument.“ Fiala neutekl Švihlíkové. Odhalila, co vše schovává za „válku“

18.05.2024 18:22 Ekonomka Ilona Švihlíková hovořila v rozhovoru pro RadioUniversum.cz o obavách ze zhoršení životní úrovně, pádu do chudoby a dluhů, celkového zdražování a budoucnosti vůbec. Čeká nás éra sociální nejistoty, utahování opasků, příchodu exekutorů, chudoby, nebo dokonce války?

Blokovat silnice nestačí. Klimaaktivisté se přilepili na ranvej. Letadla nemohla přistávat

18.05.2024 18:22 Členové německé klimatické extremistické skupiny Poslední generace zablokovali v sobotu brzy ráno ranvej na mnichovském letišti. Přilétající letadla musela být odkloněna na jiné letiště.

AOPK ČR: Pro sídlo správy chráněné krajinné oblasti Soutok zvítězila nabídka města Lanžhot

18.05.2024 18:22 Zároveň byly shromážděny nabídky vhodných míst a objektů pro umístění Domu přírody Soutoku.

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

18.05.2024 18:22 Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psaných v německé emigraci. Tady je ukázka z jeho nedlouhé povídky Titulkář.

Hřib : Věděli jste, že je pražské metro jedno z nejhezčích na světě?

18.05.2024 18:22 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pražskému metru.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.