„Děsivé.“ Drulák není jediný, kdo ztratil místo. Po vyhraném soudu promluvil o dalším případu

31.03.2024 20:21 „Je vidět, že tato kauza je pro spoustu lidí důležitá a dává jim naději,“ okomentoval profesor Petr Drulák rozhodnutí soudu, podle kterého je jeho výpověď neplatná. Zmínil třeba Miroslava Ševčíka nebo učitelku Bednářovou. Ale pak jsou tu další, například autor knihy o Rusku, docent Téra. „Sešli se tam na něho a bylo zřejmé, že ho pozvali proto, aby vynesli rozsudek nad autorem té knihy. Bylo to naprosto děsivé a ten člověk už svoje místo nemá,“ sdělil Drulák pro ParlamentníListy.cz.

„Už se nesmí zpochybňovat.“ Šichtařová, EU a co se musí udělat

31.03.2024 20:21 INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Když jsme před 20 lety vstupovali do Evropské unie a konalo se referendum, existovaly dva legitimní názory: EU ano a EU ne. „A o 20 let později najednou progresivisté tvrdí, že legitimní je jen jeden z těch názorů. To je známka ústupu od svobody,“ říká pro ParlamentníListy.cz Markéta Šichtařová. Nelíbí se jí, co stát provádí minoritním akcionářům ČEZu a považuje to za vysoce nemorální a nespravedlivé. Současně však přiznává, že to ale je, bohužel, v souladu s platnou legislativou. Tedy celá tato legislativa je špatně.

Vondra opět v Partii. Tentokrát nemával papírem. Ale přesto někoho nakrknul

31.03.2024 20:21 Podle lídra kandidátky Spolu Alexandra Vondry a Kláry Dostálové, lídryně kandidátky ANO, by si měla lídryně hnutí STAN Danuše Nerudová vybrat, zda chce zastupovat voliče v Evropském parlamentu, nebo být eurokomisařkou. Vondra i Dostálová se na tom shodli v pořadu Partie v CNN Prima News. Reakce Nerudové, jež kandiduje do Evropského parlamentu za STAN, na sebe nenechala dlouho čekat.

Ten web, kdo ho znal? Novinář ukázal na Jourovou. „Špiní nepřátele.“

31.03.2024 20:21 Novinář Michael Shellenberger ukázal na českou eurokomisařku Věru Jourovou a přeložil její slova o ochraně médií a boji proti dezinformacím. Shrnul je do jediného slova – cenzura. „Ve skutečnosti ona a EU zavádějí rozsáhlý totalitní systém cenzury a lžou o něm,“ zkonstatoval Shellenberger. Ukázal na tajné služby, které se aktivně zapojily do předvolebního boje do Evropského parlamentu.

Ministr Jurečka: Všichni ví, že bez reformy to nepůjde

31.03.2024 20:21 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě

Senátorka Kovářová: Nic prý nesmí překážet pokroku v podobě hry na změnu pohlaví

31.03.2024 20:21 Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na stažení knihy, popisující transgenderovou mánii

Letiště Praha: Letecká společnost Georgian Wings nově nabízí přímé lety do Tbilisi

31.03.2024 20:21 Další přímá linka na Kavkaz rozšíří nejen možnosti obchodní spolupráce České republiky a Gruzie, ale také přinese pro české turisty skvělou šanci poznávat neprobádané kouty gruzínské metropole a celé země. Letecká společnost Georgian Wings spustí přímou linku z Prahy do Tbilisi.

Zahradil : Naštěstí je tato šaškárna už příliš průhledná a prvoplánová

31.03.2024 20:21 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě komisařky Jourové v Polsku

Dobře udělali, že se distancovali. Vzpomínáte na Mečiara? Ivan Pilip připomenul 90. léta

31.03.2024 15:31 Česká vláda pro příští měsíce, možná i na delší dobu odmítla konzultace s vládou Slovenské republiky. O tom, zda to může narušit nadstandardní vztahy, které Česko se Slovenskem mělo, hovořil v pořadu Partie PLUS někdejší ministr financí Ivan Pilip. Řeč byla i o evropských volbách, o nichž poté hovořili i politolog Jan Kubáček a komentátor Českého rozhlasu Plus Radko Kubičko.

„Čekal jsem, že se bude bouřit víc lidí. Nebouřili.“ Vypnutí webů konečně odsouzeno. Ale co dál?

31.03.2024 15:31 Podle ředitele Institutu H21 Adama Růžičky je určitá míra pocitu ohrožení ve společnosti přirozená. Staví se tak proti tomu, aby byla omezována svoboda slova ve jménu ochrany demokracie, jako se to dle jeho názoru stalo po začátku konfliktu na Ukrajině, když tajné služby vydaly pokyn k vypnutí údajně dezinformačních webů. „Tam jsem čekal, že se bude bouřit o dost více lidí, než tomu ve výsledku bylo,“ říká. Že vypnutí bylo protizákonné rozhodl i soud. Takže teď se může začít řešit, kdo je vinen.

Putin podepsal povolání 150 000 lidí. Na Ukrajině se rozkazům vyhýbá milion

31.03.2024 15:31 Ruský prezident Putin podepsal dekret o pravidelných jarních odvodech do armády, do základní vojenské služby letos povolal 150 000 Rusů k povinné vojenské službě ve věku 18 až 30 let, uvedla agentura Reuters s odkazem na dokument zveřejněný dnes na webových stránkách Kremlu. Odvody začínají v pondělí 1. dubna a potrvají do 15. července. Z vážným nedostatkem lidí se potýká i ukrajinská strana, Ukrajinci ale ignorují povolávací rozkazy a snaží se vojenské službě vyhnout.

EU a kotle: Neříkejte, že je chceme zakázat. Jenom je chceme nevyhnutelně vyřadit

31.03.2024 15:31 Internetem se šíří informace, že schválením nové směrnice o energetické náročnosti budov Brusel zakázal kotle na uhlí, plyn či lehké topné oleje. Česká televize svou reportáží lidi varuje, že výměnu kotle už nemusí v termínu vůbec stihnout. Jde ale pouze o nezodpovědné strašení, shodují se příslušné orgány oslovené serverem iROZHLAS.cz. Připouštějí, že konec kotlů na fosilní paliva je nevyhnutelný, myšlenkou schválené směrnice je ale postupné vyřazování kotlů na fosilní paliva. Český plynárenský svaz upozornil, že po roce 2040 se počítá pouze s využíváním plynových kotlů na obnovitelné plyny.

Ivan David: „Totalita. Ukrajinského typu.“ BIS se snaží ovlivnit eurovolby

31.03.2024 15:31 BIS se snaží ovlivnit volby do Evropského parlamentu. A snaží se pomoci vládě přeměnit Českou republiku na totalitní stát ukrajinského typu, varuje ve svém textu europoslanec Ivan David.

Majerová : Žádný předvolební slib Petr Fiala a vláda nikdy nesplnili

31.03.2024 15:31 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k totalitním praktikám vládnoucí pětikoalice

Jiří Paroubek: BIS na lovu aneb Virtuální agenti řádili v Praze

31.03.2024 15:31 BIS podle jejího vlastního vyjádření odhalila údajně síť, která měla působit na území několika států EU. Cílem této sítě mělo být ovlivňování politických procesů v těchto státech.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.