Pardubický kraj vyhlásil druhou výzvu kotlíkových dotací

30.06.2023 23:12 Pardubický kraj vyhlásil dne 26. 6. 2023 v pořadí již 2. výzvu kotlíkových dotací zaměřenou výhradně na žadatele z nízkopříjmových domácností. Dotace je určena na výměnu starých kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním nesplňujících 3., 4. nebo 5. emisní třídu.

Ostrá : Vládní verze zvýšení rodičovského příspěvku je neférová

30.06.2023 23:12 Navýšení rodičovského příspěvku o 50 tisíc korun je podle Sociální demokracie nedostatečné. Navíc způsob, jakým to chce vláda udělat je silně diskriminační a nespravedlivý. Sociální demokracie prosazuje skutečnou pomoc mladým rodinám s dětmi.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Co s plačícími a nervózními politiky

30.06.2023 23:12 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k české politice.

Ministr Kupka: Zrekonstruovaný sedmikilometrový úsek bude průjezdný od zítřka

30.06.2023 23:12 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přestavbě silnice I/53 v úseku Znojmo – Lechovice.

ČEZ: Končící „záklaďáci“ si upomínku na devět školních let převzali u energetiků v infocentru

30.06.2023 23:12 Prakticky svůj poslední školní den si ve čtvrtek 29. června užili v Informačním centru klasické energetiky Skupiny ČEZ v Elektrárně Ledvice deváťáci ze ZŠ Lidická v Bílině. Sedmatřicet žáků z 9.A a 9.B zde z rukou ředitelky školy, třídních učitelek a místostarostky Bíliny obdrželi pamětní listy a drobné dárky na rozloučenou. Stranou nezůstaly ani průvodkyně infocentra, které každého absolventa obdarovaly malou pozorností s energetickou tematikou. Závěrečné setkání žáků s vedením školy a zástupci bílinské radnice v infocentru bylo tak trochu překvapením, neboť dosud se „vyřazovací akce“ deváťáků vždy konaly v obřadní síni městského úřadu.

Francie povolala 45 tisíc policistů. Doprava stojí, v ulicích jsou obrněná vozidla

30.06.2023 23:12 Francie se připravuje na další noc násilných nepokojů, které spustila smrt mladíka alžírského a marockého původu, zastřeleného policistou poté, co za volantem nereagoval policejní výzvy. Násilí doprovázenému požáry, napadáním policistů a rabováním má tuto noc pomoci zabránit až 45 tisíc policistů. Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin kvůli vyhroceným nepokojům nevyloučil možné vyhlášení výjimečného stavu. V zemi se zastavila městská doprava a nasazena byla obrněná vozidla.

Skopeček : Všem dětem i rodičům přeji krásné léto a prázdniny

30.06.2023 23:12 Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konci školního roku.

Fiala tepal Morawieckého a Orbána. Z ČR už se za českého premiéra nese omluva

30.06.2023 23:12 MONITORING SÍTÍ Podle premiéra Petra Fialy je unijní migrační dohoda, která mimo jiného zavádí „povinnou solidaritu“, „v zájmu České republiky“. Přístup Polska a Maďarska, stavějící se proti její aktuální podobě, naopak „nepovažuje za šťastný“. „Historický okamžik. Polský premiér hájí české zájmy, zatímco ten český je zrazuje,“ komentoval postoj předsedy vlády expremiér Andrej Babiš . Neskončilo to bez reakce. Fiala komentoval, že vidí „až mentální závislost Andreje Babiše na Viktoru Orbánovi“.

Lékař varuje před manželstvím pro všechny. Co přijde pak? Ukázka z Británie

30.06.2023 23:12 „Pravda je, že z bezpečnostního hlediska se chaosu na území Ruska obávám, stejně jako islamizace a úpadku západní Evropy,“ uvedl poslanec a lékař Vladimír Zlínský , který se dlouhodobě věnuje krizovým situacím. „Naše území se může stát primárním cílem pro ruské zbraně, a to včetně jaderných. Dále spoléhání se na to, že nás někdo ochrání, se již v našich dějinách několikrát ukázalo jako zavádějící,“ uvedl. Vidí zásadnější diskusi než o problematice manželství pro všechny: „Já ovšem považuji za zásadnější problém úpadek počtu narozených dětí v ČR za poslední 2 roky o 21 %.“

Rakušan rozdrcen veřejností za hájení migračního paktu. Toto mu poslali lidé

30.06.2023 23:12 MONITORING SÍTÍ Rakušan ve Sněmovně obhajoval migrační pakt a úsilí premiéra Petra Fialy v Evropské radě. Polsko a Maďarsko, které jednání blokovaly, jdou podle něj proti zájmům České republiky a jejích občanů. Na sociálních sítích se jeho obhajoba setkala s negativní reakcí. Někteří uživatelé Twitteru včetně právníka Ondřeje Dostála Rakušanovi dali za příklad Francii a nepokoje v ní. Ty jsou dle mnohých důsledkem špatné migrační politiky.

Drahé Chorvatsko! Proč vyletěly ceny? Pravý důvod odhalen

30.06.2023 23:12 MONITORING SÍTÍ Zavedení eura v Chorvatsku podle hlavního ekonoma chorvatské centrální banky Vedrana Šošiće v jeho zemi způsobilo lehké zdražení služeb, jelikož se nahoru zaokrouhlily ceny některých tamních služeb a zdražila například káva či služby v kadeřnictvích. Největší vliv na znatelný růst cen v chorvatských hotelech a restauracích však dle něj měla rekordní loňská sezóna i velký tlak na růst mezd, které v zemi rostou asi o 13 procent ročně. Hoteliéři a restauratéři dle Šošiće viděli, že si náklady do cen mohou promítnout a znatelně zdražit. „Myslím, že je jasné, že se to stane, pokud své ceny zvýší až příliš,“ naznačil pro pořad Svobodný trh ekonomky Hany Lipovské.

Hanebné. Nejen že je to málo. Ale dostanou jenom někteří. Šafránková nemá z Jurečky radost

30.06.2023 18:40 „Stále jsou zde tisíce žádostí o starobní důchody, u kterých doba na vyřízení výrazně překročila zákonnou dobu,“ uvedla poslankyně SPD Lucie Šafránková v době, kdy se v Poslanecké sněmovně žhavě diskutuje o „manželství pro všechny“. A co ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka dělá pro rodinnou politiku? „Vládní návrh, který je již oficiální, je doslova hanebný. Rodičovský příspěvek zvyšuje pouze o 50 000 korun, což ani zdaleka nepokrývá růst inflace od posledního zvýšení tohoto příspěvku v roce 2020,“ říká.

Sliby Ukrajině? Má teď největší armádu v Evropě. Takže... Známá tvář varuje

30.06.2023 18:40 MONITORING Evropská unie bude i nadále dotovat Ukrajinu, chce z ní udělat ekologickou a bohatou zemi. Navíc má nyní největší armádu v Evropě. „Ukrajina se bude učit žít v socialismu,“ říká prezident České stomatologické komory Roman Šmucler v rozhovoru pro XTV. Premiér Fiala se spoléhá na inflaci, že mu vyřeší deficit, i komunisti by dokázali vládnout déle, kdyby tvořili deficitové rozpočty. Debatu ve Sněmovně o manželství pro všechny označil za „směšnou“, žít ve vztahu dnes stejnopohlavním párům nikdo nezakazuje. Jde o výchovu dětí. Komentář připojil i ke kauze Ševčík a Biden.

„To si může strčit...“ Vyoral sekl prezidenta. Ale pak pokračoval

30.06.2023 18:40 PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Zní to nemožně. Ale udělali ze sebe ještě větší kašpary.“ Tak hodnotí komentátor Tomáš Vyoral slova ministrů Lipavského a Černochové k událostem v Rusku, okolo Jevgenije Prigožina. Komentoval také účast prezidenta na pietě za oběti komunismu. Svou lítost si prý může strčit za klobout. Nebo někam jinam. „Pokud by měl Pavel alespoň trochu sebereflexe a cti, tak se maximálně vyjádří na sociální síti s omluvou, že mu coby kariérnímu komunistovi a rozvědčíkovi nepřísluší chodit pošlapávat památku obětí komunismu,“ míní Vyoral.

Pokud bude Ševčík odvolán... Václav Klaus tuší zásadní dopad. Lidé to sledují

30.06.2023 18:40 MONITORING Akademický senát v pondělí potvrdil pravomoc rektoru Petru Dvořákovi odvolat děkana Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické Miroslava Ševčíka. Bývalý prezident České republiky Václav Klaus ve svém komentáři vyjádřil názor, že Ševčík skutečně pochybil, a to neodhadnutím nálady ve společnosti. Své názory říkal podle Klause hlasitě a bezstarostně. „Myslel, že se to smí,“ napsal Klaus. Pokud k jeho odvolání skutečně dojde, stane se „symbolem režimové změny“ v ČR. Prezident se vyjádřil i k výroku Nerudové o nerovnosti mužů a žen a víkendové vzpouře Prigožina v Rusku. Zvláštní systém, umí zavřít Navalného, ale ne Prigožina, napsal Klaus.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.