Brát peníze důchodcům je „morbidní“, řekl ve Sněmovně Karel Havlíček

28.02.2023 19:00  V Poslanecké sněmovně začalo jednání ohledně omezení červnové valorizace důchodů. Debata je zapálená. Vláda plánuje ve stavu legislativní nouze prosadit novelu zákona o důchodovém pojištění, která od června oproti nedávným předpokladům připraví seniory a také invalidy či vdovy a vdovce o tisíc korun měsíčně. Podle opozice je snížení valorizace protiústavní. Debatu ve sněmovně sledujeme v ONLINE přenosu níže.        

Čína se pokouší ovládnout lithiový trojúhelník v Jižní Americe. Oproti Západu má náskok

28.02.2023 19:00  V souvislosti s energetickou transformací a závodem o globální prvenství v zelených technologiích zažívá svět další obdobu zlaté horečky. Tentokrát jde o kov, jehož zásoby leží především v jihoamerickém trojúhelníku Bolívie-Argentina-Chile. Soustředí se tam téměř šedesát procent dosud známých nalezišť stříbřitého kovu a klíč k tomuto bohatství drží z velké míry Čína, která si v regionu budovala vazby, zatímco Západ spal.

Pražská burza zavřela na nejvyšších hodnotách za více než rok

28.02.2023 19:00  Uvolněná politika centrálních bank přispěla k výraznému nadhodnocení předních amerických indexů. Část investorů se proto raději rozhodla vyhledávat příležitosti na tuzemském parketu. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika. Každý obchodní den po jeho skončení shrnuje roboticky generovaná zpráva.

ŽIVĚ: EU určuje směr digitální legislativy na celém světě, říká Prouza

28.02.2023 19:00  Začal Technologic Festival, který je letos součástí E15 International E-commerce Summitu. Na dvou pódiích se vystřídají technologičtí experti a inovátoři, odborníci na eHealth nebo umělou inteligenci. Zároveň proběhne Startup Validation Contest, který má pod taktovkou projekt StartupBox.

Klasické benefity už nestačí. Firmy více investují do vztahů na pracovišti

28.02.2023 19:00  Nejen přiměřená výše mzdy a dobrý šéf a kolektiv, zaměstnance v práci motivují také benefity. Firmy začínají kromě tradičních stravenek nebo Multisport karet objevovat nové možnosti. Například společné charitativní aktivity nebo telemedicínu.

Příjmy z nájmu: Jak se daní pronájem, Airbnb a na jaké slevy máte nárok?

28.02.2023 19:00  Jednou z oblíbených investic je pořízení nemovitosti za účelem jejího pronájmu. Příjem z nájmu však nepatří mezi daňově osvobozené příjmy a je tedy nutné ho zdanit.

Virtuální realita vtáhne klienta do navrhování interiéru, říká obchodní ředitel Konsepti Šimon Opeka

28.02.2023 19:00  Přes šedesát procent tržeb předního českého dodavatele nábytku Konsepti tvoří projekty komerčního charakteru. Své budoucí kanceláře či sídla si nyní mohou klienti „předem“ prohlédnout díky virtuální realitě a také se jimi doslova „projít“, případně se rovnou zapojit do úprav. „V budoucnu se tato forma stane součástí prezentace každé nábytkářské společnosti,“ říká v rozhovoru pro E15 Šimon Opekar, šéf prodeje Konsepti pro Česko a Slovensko.

Odvody firem zůstanou vysoké, na slibovanou úlevu nemá vláda peníze. Přišla by o desítky miliard na

28.02.2023 19:00  Vláda definitivně odpíská nejzásadnější vstřícné opatření vůči firmám, k němuž se zavázala ve svém programovém prohlášení. Snížení odvodů za zaměstnance alespoň o dva procentní body ze současných 24,8 procenta si stát z důvodu stamiliardových schodků státního rozpočtu, na nichž se podílí i rostoucí deficit důchodového systému, nemůže dovolit. Navíc vládní strany debatují o zvýšení odvodů pro živnostníky. Případný ústupek velkým zaměstnavatelům by vyvolal kritiku. 

Že se valorizace musí upravit, jsem říkal už v době prezidentské volby, řekl Jurečka

28.02.2023 14:20  V Poslanecké sněmovně začalo jednání ohledně omezení červnové valorizace důchodů. Očekává se zapálená debata. Vláda plánuje ve stavu legislativní nouze prosadit novelu zákona o důchodovém pojištění, která od června oproti nedávným předpokladům připraví seniory a také invalidy či vdovy a vdovce o tisíc korun měsíčně. Podle opozice je snížení valorizace protiústavní. Debatu v Poslanecké sněmovně sledujeme v ONLINE prenosu níže.

ŽIVĚ: AI pomáhá Tinderu párovat lidi, říká Zelený z Amazonu

28.02.2023 14:20  Začal Technologic Festival, který je letos součástí E15 International E-commerce Summitu. Na dvou pódiích se vystřídají technologičtí experti a inovátoři, odborníci na eHealth nebo umělou inteligenci. Zároveň proběhne Startup Validation Contest, který má pod taktovkou projekt StartupBox.

Akcie Warner Bros. Discovery porážejí Amazon i Metu díky hře Hogwarts Legacy

28.02.2023 14:20  Masivní úspěch nedávno vydané videohry Hogwarts Legacy čili Bradavické dědictví, jejíž tvůrci se inspirovali příběhem o Harrym Potterovi, vykouzlil úsměv na tvářích investorů Warner Bros. Discovery. Akcie mediálního giganta si od začátku roku připsaly už 67 procent . To je dosud jeden z nejlepších výkonů napříč všemi pěti sty obchodovanými společnostmi v nejsledovanějším americkém burzovním indexu S&P 500.

Pavel jmenuje Hladíka ministrem životního prostředí den po své inauguraci

28.02.2023 14:20  Nově zvolený prezident Petr Pavel jmenuje Petra Hladíka ministrem životního prostředí den po své inauguraci, tedy 10. března. Pavel se na tom dohodl s premiérem Petrem Fialou. Nastupující prezident a předseda vlády se také dohodli na koordinaci zahraniční politiky a na pravidelných schůzkách jednou za měsíc.

Ceny vajec v zemědělství vzrostly o více než 80 procent. Zdražily i brambory

28.02.2023 14:20  Ceny výrobců v Česku nadále rostou o desítky procent. V zemědělství šlo o 25,5 procenta, v průmyslu o 19 procent a ve stavebnictví o 11,4 procenta, údaje zveřejnil Český statistický úřad. Nejvíce vzrostly ceny vajec, které ovlivnila ptačí chřipka. 

Podmínky předčasného splacení hypotéky v době fixace čekají změny

28.02.2023 14:20  Ministerstvo financí připravilo novelu zákona o spotřebitelských úvěrech. Norma dává bankám právo účtovat si u předčasně splacených hypoték v době fixace administrativní náklady až do výše jednoho tisíce korun i část z ušlého zisku na úrocích.

Začíná E-commerce Summit. Vystoupí Hejl, Prouza, Bérová nebo lékař Šebek

28.02.2023 09:30  Začíná Technologic Festival, který je letos součástí E15 International E-commerce Summitu. Na dvou pódiích se vystřídají technologičtí experti a inovátoři, odborníci na eHealth nebo umělou inteligenci. Zároveň proběhne Startup Validation Contest, který má pod taktovkou projekt StartupBox.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.