Evropská unie představí plán boje s americkými subvencemi a čínskou konkurencí

31.01.2023 21:11  Brusel je už týdny pod tlakem, aby v reakci na energetickou krizi, balík amerických subvencí a na čínskou konkurenci přišel s kroky k ochraně unijního hospodářství. Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová na nedávném Světovém ekonomickém fóru v Davosu varovala, že starý kontinent nesmí zaspat zelenou transformaci průmyslu, protože další regiony do ní masivně investují. Ve středu by proto měla představit plán, který bude zahrnovat další uvolnění pravidel státní pomoci.

Skupina Premiot mlčí o nesplacených dluhopisech. Jde o stovky milionů od investorů

31.01.2023 21:11  Na českém finančním trhu se schyluje ke kauze, která by mohla zasáhnout tisíce drobných i větších investorů. V prodlení s vyplácením úroků i se splácením dluhopisů jsou některé firmy z realitní skupiny Premiot Group podnikatele Ondreje Spodniaka. Skupina Premiot v posledních letech vydala cenné papíry za minimálně vyšší stovky milionů korun. Sám Spodniak ani nikdo jiný z jeho firmy na pokusy deníku E15 o kontakt nereagoval. Bez odezvy zůstaly i dotazy zaslané e-mailem přímo a také prostřednictvím PR agentury.

Pražská burza dnes oslabila, výrazně ztrácely akcie ČEZ

31.01.2023 21:11  Uvolněná politika centrálních bank přispěla k výraznému nadhodnocení předních amerických indexů. Část investorů se proto raději rozhodla vyhledávat příležitosti na tuzemském parketu. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika. Každý obchodní den po jeho skončení shrnuje roboticky generovaná zpráva.

Petr Fischer: Němci už šetří i na biopotravinách. Citlivost ke zvířatům jde stranou

31.01.2023 21:11  Němečtí spotřebitelé šetří. Ubírají zboží z košíku a některé „dražší věci“ si zkrátka odpustí. V potravinách to jsou i bio­potraviny, které byly v Německu v posledních letech stále populárnější. Statistiky ale ukazují, že Němci šetří obecně víceméně na všech potravinách, nejen na těch se značkou bio či organic.

Pojištění domácnosti: Vyplatí se?

31.01.2023 21:11  Pojištění domácnosti vyvolává řadu otázek. Jednak není vždy lidem jasné, na co všechno se pojištění domácnosti vůbec vztahuje, a jednak je ošemetné i pojistné plnění v případě vzniklé škody. Na kolik pojištění vyjde a vyplatí se?

Ryanair vykazuje díky vyšším cenám letenek rekordní zisky. Ve zdražování chce pokračovat

31.01.2023 15:52  Irská nízkonákladová společnost Ryanair Holdings vykázala za třetí finanční kvartál rekordní zisky, po zdanění je to 211 milionů eur, tedy více než pět miliard korun. Největší evropské aerolinky tak překonaly předchozí rekord za poslední tři měsíce roku 2017. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Tramvaj v barvách trikolóry připomíná výročí zvolení Václava Havla. Interiér zdobí jeho citáty

31.01.2023 15:52  Ve čtvrtek 26. ledna vyjela do pražských ulic Tramvaj k 30. výročí samostatné České republiky. Vůz v barvách trikolóry připomíná výročí zvolení Václava Havla prvním prezidentem samostatného českého státu. Tramvaj pražského dopravního podniku bude cestující vozit po několik měsíců na pravidelných linkách.

Rohlík získal miliardovou půjčku. Expanzi do Španělska odkládá, soustředí se na Německo

31.01.2023 15:52  Rok 2022 byl pro startup Rohlík Tomáše Čupra jeden z nejvíce divokých v jeho téměř desetileté existenci. Vstoupil na rumunský a italský trh, naopak vstup do Madridu kvůli makroekonomické situaci odkládá. Rohlík také oznámil, že ke konci loňského roku získal financování od tří bank ve výši 45 milionů eur, tedy přes jednu miliardu korun. Navzdory poklesu české e-commerce obrat českého startupu vzrostl o 33 procent na 13,6 miliardy korun, v zisku ovšem pravděpodobně není. 

Korejský velvyslanec odmítl jednat se zaměstnanci Nexenu. Ti žádají o růst mezd

31.01.2023 15:52  Zaměstnanci české továrny jihokorejského výrobce pneumatik Nexen Tire zahájili stávku. Chtějí si tak na zaměstnavateli vymoci uzavření kolektivní smlouvy, v rámci níž žádají mimo jiné růst mezd. Část stávkujících zamířila před velvyslanectví Jižní Koreje v Praze, kde se chtěli domoci podpory diplomatů ve vyjednávání.

Fair play a nadšení: Děti předvedly, že mají co učit i dospělé

31.01.2023 15:52  1150 účastníků, 26 disciplín, 10 sportů, 5 měst a více než 100 sad medailí, ale také nasazení, radost z vítězství i smutek z porážek, které známe z nejvýznamnějších sportovních akcí. Takový byl jubilejní 20. ročník Olympiády dětí a mládeže.

Česko je v technické recesi. Ekonomika v závěru roku mírně klesla

31.01.2023 10:53  Česká ekonomika v posledním čtvrtletí uplynulého roku mezikvartálně poklesla o 0,3 procenta. Vyplývá to z předběžného odhadu Českého statistického úřadu. Meziročně hrubý domácí produkt stoupl o 0,4 procenta a za celý rok 2022 česká ekonomika posílila o 2,5 procenta.

Smlouva na DPČ: Výpočet mzdy, odvodů a jak se liší od DPP

31.01.2023 10:53  Máte pravidelnou vedlejší činnost v rozsahu do 20 hodin týdně a měli byste ji rádi i dobře zasmluvněnou? Pak vás jistě budou zajímat podrobnosti k dohodě o pracovní činnosti. Často ji využívají třeba studenti, důchodci nebo maminky na rodičovské. Čím se liší od dohody o provedení práce? Jak se počítá a co by měla obsahovat smlouva?

Ranní check: Češi chystají hardware na dolování bitcoinu, stávka v Nexenu může spustit lavinu

31.01.2023 06:12  Petr Pavel telefonoval s tchajwanskou prezidentkou Jihokorejcům se bouří Češi kvůli mzdám Belgie hájí diamantový byznys, napojený na Rusko Dobré ráno! Je třicátý první den roku, svátek má Marika. V tento den před třemi lety Velká Británie oficiálně vystoupila z Evropské unie. Přečtěte si nejdůležitější zprávy posledních hodin.

Kam dále, Česko: Kde najít nedoceněná aktiva? V technologiích, odpovídají osobnosti byznysu

31.01.2023 06:12  Deník E15 přináší ve spolupráci s fondem J&T Arch Investments 2. díl ankety s výraznými osobnostmi tuzemského byznysu, které odpovídají na otázku, kde hledat aktiva, za něž investor zaplatí méně, než je jejich skutečná hodnota.

Cenový strop energií je správná cesta. Revizi klimatických cílů se však nevyhneme

31.01.2023 00:51  Loňský rok byl nejen v energetickém odvětví zcela mimořádný. Ceny elektřiny a zemního plynu dosáhly rekordních hodnot. Kvůli rychlému tempu jejich růstu přistoupila vláda k regulaci a ceny zastropovala. Jak můžeme rok 2023 zhodnotit a co nás čeká v roce letošním? Přinášíme krátké ohlédnutí.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.