V Rychnově bije už přes čtyři století. Zvonice se zvonem Kryštof se opět otevírá

30.04.2024 16:40 /FOTO, VIDEA/ Pamatuje dobu, kdy ještě Rychnov vlastnili Betenglové. A právě po Kryštofu Betenglovi byl pojmenován zdejší zvon, který je třetím největším funkčním zvonem v Čechách. Jeho historie sahá až do roku 1602. Vystoupejte s námi k němu po schodech staré rychnovské zvonice, která se po dvou letech uzavření znovu otevírá veřejnosti.

Soud potvrdil ženě za napadení učitelky v Náchodě prospěšné práce a úhradu újmy

30.04.2024 16:40 Odvolací Krajský soud v Hradci Králové potvrdil ženě za napadení učitelky ve škole v Náchodě 260 hodin obecně prospěšných prací a úhradu nemajetkové újmy a ušlého výdělku učitelce v celkové výši 57.576 korun. Rozsudek je pravomocný. ČTK to dnes řekl mluvčí krajského soudu Martin Kos. Žena učitelku napadla loni v říjnu ve vestibulu školy. Jednou rukou ji uchopila za vlasy a trhla hlavou a druhou udeřila mezi lopatky. Chomáč vlasů jí z hlavy vytrhla.

Ďáblovo číslo 666 nezdobí jen Satana a čarodějnice, ale i domy a církevní svatby

30.04.2024 16:40 Noc z 30. dubna na 1. května patří od nepaměti svátku čarodějnic. Už stará germánská tradice hovoří o jejich srazu na hoře Brocken ve středním Německu, kde sídlil jejich pán Satan. S ním je spojeno nejen tradiční peklo, ale i číslo 666. Méně známým faktem je, že tři šestky mají velmi blízko i k takové křesťanské svátosti, jako je svatba.

Od silnice mezi Prorubkami a Panskou Habrovou se valil kouř

30.04.2024 11:50 Mezi Prorubkami a Panskou Habrovou vzplanulo v úterý dopoledne vozidlo. Událost byla nahlášena po 11. hodině a musel být kvůli ní uzavřen jízdní pruh.

Kam na čarodějnice a 1. máje? Máme pro vás bezva tipy z Rychnovska

30.04.2024 11:50 Možná ještě nejste rozhodnuti, kam poslední dubnový večer vyrazit. Připravili jsme pro vás několik pozvánek na čarodějné programy. Přidali jsme však také tipy na sváteční 1. květen. Na Rychnovsku se chystá spanilá jízda automobilových veteránů, ale třeba i selská jízda historických traktorů, kterou zakončí stavění máje v Českém Meziříčí.

KVÍZ: Krkonošské pohádky slaví 50 let. Jak dobře znáte legendární večerníček?

30.04.2024 11:50 Přesně před padesáti lety, 30. dubna 1974, se vysílal první díl jednoho z nejoblíbenějších českých večerníčků. Vždyť kdo by neznal Krkonošské pohádky, ve kterých chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Vyzkoušejte si ve výročním kvízu, jak dobře jsou vám Krkonošské pohádky blízké. 

V Paleoparku Balka chybí už jen drobnosti. Lidé byli z pravěku nadšení

30.04.2024 11:50 /FOTO, VIDEO/ Paleontologický park v Nové Pace si o víkendu prohlédli první návštěvníci a zájem předčil očekávání. Cesta do pravěku se naplno otevře za měsíc, mezitím je připravena řada dnů otevřených dveří a výpravy po stopách krytolebce Huga krajinou, která svým dávným bohatstvím a nálezy vzácných zkamenělin proslulá.

Mějte vatry a čarodějnice pod kontrolou! Meteorologové varují před větrem

30.04.2024 00:11 Český hydrometeorologický ústav vydal pro příští dny výstrahu, která upozorňuje na zvýšená rizika šíření požárů. Vzhledem k blížící se tradici pálení čarodějnic je třeba být ve střehu a dodržovat rady hasičů. Je sucho a plameny by mohl rozfoukat nárazový vítr. Riziko poklesne až v pátek 3. května, kdy zřejmě bude pršet.

V Rychnově havarovala dvě auta a motorka. Nehoda se neobešla bez zranění

29.04.2024 19:20 K nehodě se zraněním v Rychnově nad Kněžnou vyjížděly složky integrovaného záchranného systému v pondělí odpoledne.

Podívejte se, jak se rýsuje. Rychnovská nemocnice se rozrůstá o nový pavilon

29.04.2024 19:20 /OBRAZEM/ Loni v dubnu byla slavnostně zahájena stavba nového pavilonu a modernizace v areálu rychnovské nemocnice. Od té doby se tu hodně změnilo, podívejte se v naší fotogalerii, jak to tu aktuálně vypadá.

Světoznámý přírodní Labyrint v Brandýse se otvírá. Podívejte se na jeho krásu

29.04.2024 19:20 /FOTO, VIDEO/ Od 1. května se otevírají brány známého přírodního Labyrintu v Brandýse nad Orlicí. Labyrint z habrů se nachází na jihovýchodním okraji města mezi pomníkem Jana Amose Komenského a řekou Tichou Orlicí. Labyrint připomíná pobyt J. A. Komenského na brandýském panství Žerotínů a vloni se dostal mezi dvacítku nejkrásnějších přírodních labyrintů na světě.

Okresní konference zahrádkářů. Ti z Rychnovska se dočkali medailí

29.04.2024 19:20 V neděli 28. dubna 2024 se v zahrádkářském domě v Častolovicích uskutečnila 3. konference Územního sdružení Českého zahrádkářského svazu Rychnov nad Kněžnou.

Chcete sanitku? Hradecká záchranka dává do aukce rovnou čtyři

29.04.2024 19:20 Zdravotnická záchranná služba se zbavuje části nepotřebného majetku a do aukce posílá rovnou čtyři sanitní vozy.

Prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní? Letos to nezachrání ani výprava do hor

29.04.2024 13:41 /ANKETA/ Na rozdíl od předchozích tří let nezvládneme letos prvomájový polibek pod rozkvetlou třešní v nížinách ani ve středních polohách. Tak brzký nástup jara a rychlost růstu vegetace jsme v Česku nezažili desítky let. Vzhledem k tomu, že letošní nástup jara začal s pětitýdenním předstihem a jeho průběh byl velmi „aprílový“, třešně v nížinách a středních polohách rozkvetly s výrazným předstihem. Jak to tedy na první máj vyřešíte vy s polibkem pod třešní? Hlasujte v anketě.

K požáru lesní hrabanky u Panské Habrové vyjely tři hasičské jednotky

29.04.2024 13:41 Silnice je průjezdná, ale kyvadlově. Informovali hasiči před pondělním polednem v souvislosti s požárem lesní hrabanky u Rychnova nad Kněžnou, části Panská Habrová.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.