Pec rozpálená na 340 stupňů dá chlebu správnou kůrku, říkají ve skanzenu

31.03.2024 18:50 Pečení chleba, inspirace na velikonoční dekorace, pletení pomlázek a samozřejmě prohlídka Podorlického skanzenu v Krňovicích u Třebechovic pod Orebem. Velikonoce ve skanzenu si užívali stovky lidí celý víkend.

Při srážce s renaultem u Jaroměře zemřel v sobotu 35letý motorkář

31.03.2024 13:41 Na úzké okresce mezi Rasoškami a Novým Plesem u Jaroměře zemřel v sobotu po střetu s osobním autem 35letý motorkář. 

Další uzavírka u Brandýsa. Začíná oprava silnice z Mostku do Rozsochy

31.03.2024 13:41 V úterý začne rekonstrukce prostředního úseku silnice z Chocně do Libchav, s tím se mění i objízdné trasy. Podívejte se na mapy, pro větší rozlišení je rozklikněte.

Poslední rozloučení. V minulých dnech nás navždy opustili z Rychnovska

29.03.2024 21:40 Přinášíme seznam zemřelých, kteří nás opustili v minulých dnech. Pozůstalým rodinám, přátelům a dalším blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast.

Černilovský Manhatan, Koupání u Gaudího i obří pavoučí síť. Vítejte v Pohádkově

29.03.2024 21:40 /FOTO, VIDEO/ Už před lety se začaly rodit u Černilova na Hradecku neobvyklé galerie pod širým nebem. Zdevastovaný vodárenský domek při cestě z Černilova na Libřice proměnil Jaroslav Horák na malovaný domek, který místní pokřtili na perníkovou chaloupku a kolem se začali klubat na svět podivuhodní obyvatelé Pohádkova - skřítci, vyrostly tu obří barevné květiny, posázené kousky keramiky, stejně jako giga-motýli, kteří si hoví na břehu potoka. Kusy kmenů stromů tu dostaly zdobné kabátky i čepičky.

Všichni jsme příbuzní, říká Anna Dykovská z prastarého rodu světských

29.03.2024 16:20 /ROZHOVOR/ Odmalička se pohybuje v prostředí lunaparků a poutí, její předci byli loutkoherci či provazochodci, sama se chystala na dráhu artistky a dnes s manželem provozuje mohutné vyhlídkové kolo. Sympatická blondýnka Anna Dykovská v těchto dnech žije v obytném přívěsu v lunaparku u hradeckého plaveckého bazénu.

V Čermné nad Orlicí hořel rodinný dům, tři lidé skončili v péči záchranářů

29.03.2024 16:20 Nepříjemné ráno prožili na Velký pátek obyvatelé rodinného domu v Čermné nad Orlicí, který se ocitl v plamenech.

Zámek Opočno zve na novinky nejen do komnat. Ovládne ho i zmrzlinový festival

29.03.2024 10:10 /FOTO, vIDEO/ Nejen dva obnovené hostinské pokoje synovců knížete v druhém patře zámku patří k novinkám letošní sezony na Opočně. Lákat sem budou také nové akce. Fajnšmekři si jistě nenechají ujít zmrzlinový festival, zajímavou podívanou pak už za pár dní nabídne zámecký park, který obsadí lukostřelci. Ostatně zámecký park prošel v posledních letech velkou očišťovací kúrou a obnovou.

Co je to valbisko? I s touto starou tradicí seznámí Velikonoce na Studánce

28.03.2024 23:13 /VIDEO/ Až do Velikonočního pondělí můžete zajít do kapličky sv. Jana Nepomuckého na Studánce u Rychnova nad Kněžnou, kde Radka Pecháčková návštěvníkům přiblíží krásné velikonoční tradice a děti poznají i to, čím se v jejich věku na Rychnovsku bavily jejich předkové. Koulení vajec po valbisku či balvisku bylo oblíbenou velikonoční zábavou dětí v tomto regionu.

Lidé k nám jezdí i na jógu nebo archivovat víno, říká kastelán Hospitálu Kuks

28.03.2024 23:13 /ROZHOVOR/ Tip na výlet na Velikonoce? Ve čtvrtek 28. března zahajuje turistickou sezonu hospitál Kuks. Barokní areál neslouží jen k prohlídkám. Konají se tam různé kulturní, vzdělávací, pobytové akce, svatby, křtiny, pohřby, cvičení jógy. Zájemci si můžou nechat ve sklepení archivovat víno. „Vedle klasického turistického ruchu tak žije hospitál i trochu jiným způsobem. Tenhle trend držíme,“ říká kastelán hospitálu Kuks Libor Švec.

Policisté při kontrolní akci na D11 odhalili přetížené kamiony i opilého řidiče

28.03.2024 18:10 Ve středu si policisté na dálnici D11 posvítili na nákladní vozidla. Při kontrole odhalili celkem čtyři přetížené vozy. Kromě toho při kontrole načapali i opilého řidiče a také šoféra, který nedodržoval bezpečnostní přestávky.

Jarní speciály a zelené. Velikonoce přinášejí pivařům v Podorlicku pestré chutě

28.03.2024 18:10 K zelenému čtvrtku patří tradičně zelené pivo a na velikonoční svátky zpestřují nabídku pivovarů i jiné jarní speciály.

Kam o víkendu? Na spoustu velikonočních akcí, otvírání hradů či koncert Mňágy

28.03.2024 18:10 Jak a kde si v našem regionu užít velikonoční prodloužený víkend? Opět pro vás máme pravidelnou várku tipů, podívejte se.

V Pardubicích padl výjimečný trest. Za vraždu vrtačkou dostal pár 17 a 25 let

28.03.2024 18:10 Za brutální vraždu seniorky, která se stala v roce 2022 v Libišanech, soud v Pardubicích uložil výjimečný trest. David Kučera si má ve vězení odsedět 25 let. Dceru zavražděné ženy soud poslal za mříže na 17 let.

Obyvatelé Kostelce nad Orlicí mohou mluvit do rozvoje města. Ve hře je 500 tisíc

28.03.2024 12:20 Město Kostelec nad Orlicí letos spouští pilotní participativní rozpočet. Díky němu se může veřejnost zapojit do rozhodování o dalším rozvoji města. Pro tento rok Kostelec pro projekty občanů vyčlenil částku 500 tisíc korun.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.