Mikroplasty jsou všude. Můžeme ovlivnit alespoň to, kolik jich vypijeme

30.04.2024 13:40 Mikroplasty jsou prakticky všude – ve vodě, v potravě, ve vzduchu, v lidském těle. A i když dopady fragmentovaných plastových částeček na zdraví lidí a ekosystémů ještě nejsou detailně zmapované, určitě je namístě se ptát, jak je omezit. Podle poslední studie bychom mohli ovlivnit aspoň to, kolik jich vypijeme.

Logoped už od narození. Neřeší však mluvení, ale kojení a jídlo

30.04.2024 07:42 Klinický logoped na oddělení neonatologie. Může to znít jako omyl nebo vtip, ale zasvěcení vědí, že tento odborník skutečně má co nabídnout i novorozencům a kojencům. Konkrétně jde o řešení potíží s krmením.

Oblé hrany, měkké látky. V Brně otevřeli nový pokoj pro děti s nemocí motýlích křídel

30.04.2024 07:42 Ve Fakultní nemocnici Brno je jediné tuzemské vysoce specializované centrum pro pacienty s nemocí motýlích křídel. Nově v něm mají pokoj uzpůsobený přímo potřebám nemocných dětí. Peníze na rekonstrukci vybrala pacientská organizace DEBRA.

Rodiče dětem ničí nohy, když řeší jen délku chodidla či jim dávají velké boty

29.04.2024 15:31 Žádný příčetný rodič nechce svému potomkovi vědomě ničit nohy. Přesto jsou ordinace plné dětí, které mají zdravotní problémy kvůli špatně zvolené obuvi. Nejčastěji rodiče chybují tím, že se při výběru zaměřují pouze na délku chodidla. Mnozí také spoléhají na to, že drahá značková bota nemůže být špatná.

Každý krok se počítá. Procházkou pro miminka do dlaně pomůžete nedonošencům

29.04.2024 09:41 První květnová neděle nepatří jen pražskému maratonu. Po celém Česku se můžete připojit k virtuálnímu Běhu a procházce pro miminka do dlaně. Svou aktivitou přispějete na perinatologická centra, kde pečují o předčasně narozené děti, ale podpoříte i rodiče nedonošenců.

Sady na domácí opravy zubů. Neúčinné a zdravotně pochybné, varuje stomatoložka

28.04.2024 11:21 Na internetu lze sehnat skoro cokoliv. Reklama na sociálních sítích nabízí třeba hmoty k domácí opravě vypadlých plomb či dokonce ulomených zubů. I čeští zákazníci už pod ně píší kladné recenze – ale copak může něco takového fungovat? Naše redakce oslovila MDDr. Kateřinu Linhartovou, praktickou zubní lékařku a poprosila ji o zhodnocení podobných produktů.

Císařovna Sissi možná vůbec nebyla anorektička. Dneska by nejspíš dostala úplně novou diagnózu

27.04.2024 08:40 Zdravotních neduhů, s nimiž léčila císařovna Alžběta Bavorská, nebylo zrovna málo. Kam jezdila do lázní, jak se udržovala v kondici a jak přistupovala ke svému zdraví?

Klouže buřt nad ohněm z klacku? Řezník nastavil maso moukou

26.04.2024 21:01 Blíží se doba výletů a s nimi i uzenin opékaných na ohni. Úplně zdravé nebudou nikdy, ale i tak má smysl se podívat po co nejkvalitnějších. Víte třeba, proč kupovat špekáčky a ne buřty?

Kdo by to řekl, že knedlíky vůbec nejsou z Evropy? Zrodily se někde úplně jinde

26.04.2024 09:51 Mnozí mají Českou republiku, maximálně Rakousko, za kolébku knedlíků, ale pro jejich původ se musíme projít dále, až za hranice Evropy. Jak se knedlíky vyvíjely, kde se nejčastěji konzumovaly a proč na jejich vzhledu až tak nezáleželo?

Chirurgové dokáží vyjmout nádor z plic jedním pěticentimetrovým řezem

26.04.2024 09:51 Ještě týž den je pacient na nohou, třetí den po operaci jde domů. Chirurgové z Fakultní nemocnice Bulovka ukázali, jak lze operovat plíce bez nutnosti otevření celého hrudníku. Pomocí malé operační rány lékaři řeší i tak závažné diagnózy, jakou je třeba rakovina plic.

Rajčata mohou pomoci snížit krevní tlak. Prospěšná je látka, která jim dává červenou barvu

25.04.2024 12:50 Do úrody rajčat je sice ještě daleko, zato jejich venkovní výsadba je za rohem. A tak možná pěstitele potěší, že další studie prokázala, že konzumací většího množství rajčat lze snížit riziko vysokého krevního tlaku i hypertenzi samotnou.

Květnové svátky připadají na středy. Na jednu z nich obchody zavřou, na druhou ne

25.04.2024 07:30 Májové státní svátky, tedy 1. a 8. května, letos vycházejí na středy. Jak budou mít v těchto dnech otevřené obchody?

Chystá se nová prevence pro předčasně narozené děti, kterým hrozí třeba podvýživa

25.04.2024 07:30 Nová prevence zaměřená na předčasně narozené děti sází na individuální péči, novou komplexní prohlídku i telemedicínu. Nejprve ji ale čeká pilotní testování. Pokud se osvědčí, stane se program plošným screeningem a také standardem péče pro pediatry.

Základní pravidla při přípravě kari. Koření nesypte do oleje, zeleninu přidejte na konec

24.04.2024 10:00 Kari je koření, ale i název pokrmu, který se hojně rozšířil nejen v Indii a Jihovýchodní Asii, ale i v Evropě. Jaké jsou druhy koření kari a jak kari pokrm dotáhnout ve vlastní kuchyni k dokonalosti?

Kalorická hodnota příloh se dá snížit, přitom budete mít stále plný talíř a zhubnete

24.04.2024 10:00 Ať už se snažíte zhubnout, nebo jen chcete omezit příjem zbytečných kalorií, poradíme vám, jak ponechat objem jídla na talíři stejný, ale přitom snížit jeho energetickou hodnotu. Nebo přílohy přidat, ale vydatnost jídla zvýšit jen málo. Žádná kouzla a čáry, jen vaření s nápady.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.