USA tlačí na mír v Gaze. Izrael předložil novou mírovou dohodu, má tři fáze

31.05.2024 21:30 Izrael předložil nový návrh komplexní dohody o příměří v Pásmu Gazy a o propuštění rukojmích zadržovaných palestinským hnutím Hamás. Uvedl to americký prezident Joe Biden a zároveň vyzval Hamás, aby návrh přijal. Šéf Bílého domu dodal, že navrhované příměří o třech fázích je nejlepší cestou k ukončení konfliktu.

Jaderné zbraně v Bělorusku jsou jen lest Kremlu, říká digitální rozvědčík

31.05.2024 21:30 Přesuny ruských jednotek, rozmístění strategických bombardérů, počet raket odpálených na Ukrajinu... O rejdech ruské armády v Bělorusku bychom toho zdaleka nevěděli tolik bez party nadšenců z OSINT platformy Belarusian Hajun project. Její šéf Anton Motolko v rozhovoru pro iDNES.cz rozebral možnosti nového útoku na Ukrajinu ze severu, rozmístění ruských jaderných zbraní, ale i zvěsti o zdraví Ramzana Kadyrova.

Poláky překvapilo vyhlášení mobilizace. Dílo ruských hackerů, ujistily úřady

31.05.2024 21:30 V polské státní tiskové agentuře PAP dnes vyšla falešná zpráva, že polský premiér se chystá vyhlásit částečnou mobilizaci a odeslat vojsko na Ukrajinu, která třetím rokem čelí agresi Ruska. Agentura vzápětí zprávu stornovala a ujistila, že není jejím autorem. Vicepremiér a ministr digitalizace Krzysztof Gawkowski uvedl, že podle všeho šlo o kybernetický útok a naplánovanou dezinformaci.

Z obchodního domu v centru Zlína spadl muž, zřejmě spáchal sebevraždu

31.05.2024 21:30 Policisté vyšetřují nešťastný incident v centru Zlína, kde ze třetího patra obchodního domu Zlaté jablko spadl muž. Ten na místě podlehl vážným zraněním. Nákupní centrum zůstane až do konce dne zavřené.

Hokej na iDNES.cz: Fantomas a další top hosté ve studiu, kauzy a vysoká čtenost

31.05.2024 21:30 Téměř tři desítky osobností, které k hokeji vážou přímo jejich profesionální kariéry, rodinná pouta či jen vášeň a fandění, prošly při mistrovství světa televizním studiem pořadu Zakázané uvolnění. Kromě nového formátu nabídl iDNES.cz hokejovým fanouškům obsáhlý servis a zprostředkoval emoce na cestě ke zlatu. Současně však také upozorňoval na podezřelé dění v zákulisí.

KOMENTÁŘ: Evropská unie ztrácí schopnost rozhodovat. A tedy vládnout

31.05.2024 21:30 Šéfové Německa a Francie Olaf Scholz a Emmanuel Macron společně vyzvali k potřebným reformám Unie, aby se zvýšila její slábnoucí konkurenceschopnost. Co je dnes ale největším problémem EU? ptá se ekonom a šéfredaktor internetového deníku Svět hospodářství Jan Ferenc.

Případ kokainu ve Sněmovně je první. Policie tam nikdy předtím drogy neřešila

31.05.2024 21:30 Policie nikdy jindy nenašla v Poslanecké sněmovně drogy, a to ani před, ani po nalezení papírku od kokainu. Uvedl to mluvčí policejní ochranné služby Tomáš Procházka. Doplnil, že pokud by se policisté v prostorách dolní komory parlamentu setkali s člověkem ovlivněným návykovou látkou, situaci by řešili s vedoucím kanceláře Sněmovny.

Foltýn: Necpu lidem, co si mají myslet. Když křičí „cenzura“, protiřečí si

31.05.2024 16:21 Ve čtvrtek nastoupil jako šéf strategické komunikace vlády plukovník Otakar Foltýn a už padají ostrá slova jako „politruk“ i od poslanců opozice na jeho adresu. „Svoboda, suverenita, důstojnost, spravedlnost,“ vyjmenovává host podcastu Kontext hodnoty, které má ve funkci komunikovat.

Řidič náklaďáku zřejmě při odbočování přehlédl cyklistu, ten srážku nepřežil

31.05.2024 16:21 Srážku s nákladním vozem v pražských Kobylisích nepřežil třiašedesátiletý cyklista. Řidič pravděpodobně muže na kole přehlédl při odbočování.

Do Čech dorazily bouřky z Německa. Mže a Radbuza budou prudce stoupat

31.05.2024 16:21 Výstrahy meteorologů před vydatnými srážkami se naplnily. Česko zasáhly bouřky, které přišly z Německa. V západní části Čech, v části Plzeňského kraje je dokonce vyhlášena povodňová pohotovost. Hrozí zvýšení hladin řek i menších toků. Prudký vzestup se očekává u Mže a Radbuzy. Srážky dorazí z Německa, kde v některých regionech varují před záplavami.

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31.05.2024 16:21 Tři lidé v pátek utrpěli zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu. Je mezi nimi i policista, který je v ohrožení života. Další nebezpečí nehrozí, policie útočníka postřelila. Deník Bild napsal, že terčem útoku se stal také kritik islámu Michael Stürzenberger.

Během 24 hodin skončil výtečník dvakrát v poutech. Nejprve ničil, pak vyhrožoval

31.05.2024 16:21 Dvakrát během jednoho dne zaměstnal pražské policisty jeden a ten samý muž. Nejprve se s plynovou pistolí v ruce zúčastnil potyčky před klubem a následně rozbil dveře hasičské stanice. Odpoledne pak vyhrožoval závažným trestným činem v kancelářské budově. K jeho zadržení museli policisté použít donucovací prostředky.

Muž mířil na lidi replikou samopalu. Chtěl jsem bejt jen hustej, hájil se

31.05.2024 16:21 Airsoftovou repliku samopalu tasil na veřejnosti osmadvacetiletý muž v Jablonci nad Nisou. Se zbraní dokonce mířil na lidi. Policisté ho nyní stíhají kvůli výtržnictví.

Poslanci se přeli o návrh, který měl zajistit rovný přístup pro malé lékárny

31.05.2024 16:21 Za nezavedení léků do evidence lékáren má podle novely zákona o léčivech, který schválila Sněmovna, nově hrozit až dvacetimilionový postih místo současného dvoumilionového a nově i nejvýše dvouletý zákaz činnosti. Velké vášně vyvolal ale hlavně pozměňovací návrh poslance STAN Jana Kuchaře, který měl pomoci menším lékárnám. S Kuchařem hlasovala opozice.

Dítě v kukle mířilo atrapou zbraně na Pellegriniho dům. Byla to hra, tvrdí otec

31.05.2024 16:21 Na Slovensku vyšetřují incident, při němž nezletilý chlapec v kukle ve čtvrtek mířil atrapou zbraně na dům, který využívá nastupující prezident Peter Pellegrini. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok to v souvislosti s nedávným atentátem na premiéra Roberta Fica označil za nezodpovědnost rodiče. Chlapcův otec řekl, že syn mířil před sebe a ne na dům.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.