Co mírová konference v Čapím hnízdě, napadla Černochová Babišovu kritiku

30.04.2024 22:21 Ministryně obrany Jana Černochová ostře reagovala na kritiku české muniční iniciativy pro Ukrajinu ze strany lídra opozičního hnutí ANO Andreje Babiše. Ten ve videích na sociálních sítích jinak celosvětově pozitivně hodnocenou aktivitu napadá, označuje ji jako neprůhlednou a dokonce za obchodování se smrtí. Premiéra Petra Fialu pak nazývá „ukrajinským premiérem“.

Green Deal nikdo nezmění. Vnímejme ho jako příležitost, radí Pavel Telička

30.04.2024 22:21 Česká republika slaví 20. výročí vstupu do EU. Pavel Telička tehdy český vstup v Bruselu vyjednával. Jak se za tu dobu pozice Česka v EU změnila? Má Petr Fiala na to, aby dělal prezidenta Evropské radě? A bude Evropa do budoucna schopná konkurovat Číně?

Z Německa chtějí chalífát. Gangsta pop-islamisté jsou dosud nepoznaná hrozba

30.04.2024 22:21 O víkendu šokovala Německo, když na demonstraci v Hamburku vyzývala k vytvoření chalífátu. Tajným službám je skupina Muslim Interaktiv již dobře známa a nyní se o ní více dozvídá i veřejnost. Na tu působí sofistikovanou, moderní propagandou. Podle expertů jsou tito „pop-islamisté“ velmi nebezpeční zejména proto, že dokážou oslovit mladou generaci.

Skandály potápí AfD. V průzkumech je předehnali vládní sociální demokraté

30.04.2024 22:21 Vládní sociální demokracie německého kancléře Olafa Scholze, která v posledním roce v popularitě stran balancovala mezi třetí a čtvrtou pozicí, se dostala na druhé místo. Překonala tak pravicově populistickou Alternativu pro Německo .

Největší klimatické nesmysly přijala současná vláda, míní europoslanec ANO

30.04.2024 22:21 Byla to právě vláda premiéra Petra Fialy z ODS a evropské předsednictví České republiky, kdy se přijímaly „největší klimatické nesmysly“. Myslí si to poslanec ANO Ondřej Knotek, který to řekl ve vysílání CNN Prima NEWS. Nesouhlasila s ním europoslankyně vládní koalice Spolu Veronika Vrecionová. „Zazlívat vládě zrovna tohle není na místě,“ reagovala.

Fin, který ukradl desítky tisíc záznamů z psychoterapie, půjde do vězení

30.04.2024 22:21 Finský soud v úterý odsoudil 26letého muže k šesti letům a třem měsícům vězení za to, že se naboural do desítek tisíc záznamů pacientů v soukromém psychoterapeutickém centru. Od některých lidí, kteří se léčili s duševními problémy, pak výměnou za to, že nezveřejní jejich citlivé údaje, požadoval výkupné, uvedla v úterý agentura AP.

Antivax fanatik rozhodne. Kennedy je klíčem k volbám, uškodit může všem

30.04.2024 22:21 Robert F. Kennedy Jr. je přehlíženým kandidátem v boji o Bílý dům. Syn někdejšího senátora a ministra spravedlnosti sice šanci na vítězství nemá, Donaldu Trumpovi i Joeu Bidenovi však může ukrást hlasy v klíčových státech. Voliči si ho pamatují jako nesmlouvavého ochránce životního prostředí, který si zničil pověst šířením dezinformací ohledně očkování. V aktuálních volbách mu to může pomoct.

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30.04.2024 22:21 Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka pronikli na server tajné politické policie KGB a zpřístupnili 40 tisíc udání a nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v Česku. Uvedl to server The Moscow Times s odvoláním na prohlášení skupiny hackerů, kteří si říkají Kyberpartyzáni.

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30.04.2024 22:21 Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj kvůli únosům a vraždám uvalila sankce. To je Vitel’homme Innocent, vůdce haitského gangu Kraze Baryé, jenž stojí za současnou vlnou násilí v zemi. „Chceme zemi osvobodit od korupce a oligarchů,“ prohlásil v rozhovoru pro CNN, vůbec prvním, který poskytl zahraničnímu médiu.

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30.04.2024 22:21 Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit do války proti Ukrajině. Rozhodlo se pozvednou morálku ruských vojáků tím, že poslalo na frontu dva pávy, aby „inspirovali“ k intenzivnějšímu boji.

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30.04.2024 22:21 Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc zařadila na národní sankční seznam, dostal na Slovensku dočasnou ochranu, napsal Deník N. Praha přitom počítala s tím, že Marčevskému v dohledné době dočasnou ochranu, kterou v Česku získal po ruské agresi na Ukrajinu, odebere. Tím by přišel o povolení k pobytu v celé EU. Nyní ale bude záležet na postoji slovenských úřadů.

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30.04.2024 22:21 V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však kvůli riziku požárů rozdělávání ohně zakázal. Horko bylo v úterý v celém Česku, na 24 ze 168 stanic fungujících alespoň 30 let dokonce padaly teplotní rekordy. Nejvyšší hodnotu 29,1 stupně Celsia naměřili v Husinci-Řeži. Tamní stanice se ale do bilance nových rekordů nepočítá, funguje krátce.

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30.04.2024 22:21 Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské lidové strany na několik hodin přijela do Prahy. Sešla se s politiky z koalice Spolu a se zástupci firem z obranného průmyslu. Jednala na neformálním obědě na pražské Kampě a za zájmu kolemjdoucích pak přešla přes Karlův most do výčepu U Rarášků. Odpoledne ji na Hradě přijal prezident Petr Pavel, poté i premiér Petr Fiala.

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30.04.2024 17:21 Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy kelímků. Podle účastníků bylo velmi složité už v odpoledních hodinách sehnat nealkoholické nápoje. To ale pořadatel odmítá. Alkohol si podle některých pak mohli zakoupit i nezletilí. Generální inspekce bezpečnostních sborů pak začala prověřovat zásah policisty, který udeřil obuškem muže.

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30.04.2024 17:21 V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který ho řídil, navíc neměl řidičský průkaz a při dechové zkoušce nadýchal více než dvě promile alkoholu. Aby toho nebylo málo, snažil se podplatit i přítomnou hlídku, protože se chtěl vyhnout trestu. Ten ho však nemine.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.